Horizontální akvizice - fúze a akvizice v odvětví, přehled, příklady

Horizontální akvizice, známá také jako horizontální fúze nebo horizontální integrace, je strategie Corporate Strategy Corporate Strategy se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii, která zahrnuje jednu nebo více organizace přebírající nebo slučující se s jiným, který působí ve stejném odvětví a je ve stejné fázi výroby.

Horizontální akvizice

Když dojde k integraci, je to obecně umožnit dříve konkurenčním společnostem vytvořit buď organizaci s jedním pravidlem (monopol Monopoly Monopol je trh s jediným prodejcem (nazývaným monopolní), ale s mnoha kupujícími. Na rozdíl od prodejců na dokonale konkurenčním trhu monopolista vykonává podstatnou kontrolu nad tržní cenou komodity / produktu.) nebo organizace, kde moc uplatňuje několik firem (oligopol). Když tedy dojde k horizontálním akvizicím, tvoří horizontální monopoly a horizontální oligopoly.

Výhody horizontálního akvizice

Horizontální akvizice mají řadu výhod. Nejvýznamnějším přínosem - a hlavním cílem většiny akvizic - je získání zboží a služeb jiné společnosti, které jedné společnosti umožní sestavit a posílit koš aktiv, která prodávají spotřebitelům. Zvýšení rozsahu a rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu je ekonomický koncept, který odkazuje na snížení celkových výrobních nákladů, pokud se řada výrobků vyrábí spíše společně než samostatně. zboží a služeb, které společnost může nabídnout, umožňuje nově vzniklé organizaci sdružovat zákazníky a získávat také nové spotřebitele. To zase obecně vede k vyšším výnosům.

Další primární výhodou je vylepšená distribuce, zejména pokud si sloučené společnosti udržují zavedené zákaznické základny v různých geografických lokalitách. Rozšíření rozsahu teritorií, která mohou být pokryta, často vede k novému marketingu. 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané k strategickému umístění firmy. 5 P příležitosti a příjmy, stejně jako zvýšení pravděpodobnosti, že budou přitahováni noví spotřebitelé.

Horizontální akvizice také snižuje konkurenci a pomáhá zvýšit podíl na trhu. I když ne všechny horizontální fúze probíhají mezi konkurenčními společnostmi, protože povaha akvizice znamená, že společnosti působí na stejném obecném tržním prostoru, je téměř vždy přítomna konkurence a je alespoň omezena, když se tyto dvě nebo více společností spojí.

Upozornění na omezení hospodářské soutěže, zejména v případě vytvoření monopolu, však může vést k aktivaci protimonopolních zákonů.

Protimonopolní právní předpisy (monopoly)

Protimonopolní zákony jsou v širším slova smyslu navrženy tak, aby zabránily podnikům ve využívání špinavé taktiky k vytváření monopolů a kontrole velkých částí trhu. Tyto zákony se v zásadě pokoušejí zachovat relativně rovné podmínky a udržovat hospodářství volného trhu tím, že brání jednomu nebo více velkým podnikům ovládnout trh.

Některá obchodní a finanční opatření, jakož i provozní postupy, jsou zakázána různými protimonopolními zákony, což zaručuje, že společnosti budou hrát fér při pokusech o překonání své konkurence.

Protimonopolní zákony mohou být složité a není vždy jasné, kdy je společnost porušuje. V jakýchkoli případech, kdy se vláda domnívá, že mohla být použita nespravedlivá taktika, jsou vzneseny obvinění a soudy se používají k určení toho, jaká - pokud vůbec nějaká - pravidla byla porušena. Ve většině případů soudy k určení porušení antimonopolních zákonů používají „zákon rozumu“, což znamená, že se zabývají dopadem na trh jako celek a účinkem, který mají akce jedné společnosti na něj a na odvětví, ve kterém působí.

Horizontální akvizice mohou být velkým finančním a taktickým krokem pro konkurenční společnosti působící na stejném tržním prostoru. Dokud nově založené společnosti hrají férově, když chtějí minimalizovat svou konkurenci, jsou fúze do značné míry úspěšné.

Dodatečné zdroje

Doufáme, že se vám líbilo čtení finančního vysvětlení horizontálních akvizic. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA® Certification. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující finanční zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost potýká, když zvyšuje svou úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce
  • Analýza následků fúze Analýza následků fúze Analýza následků fúze hodnotí finanční dopady fúze nebo akvizice na společnost. Ty musí být pečlivě zváženy dříve
  • M&A Synergies M&A Synergies M&A Synergies dochází, když je hodnota sloučené společnosti vyšší než součet dvou jednotlivých společností. 10 způsobů, jak odhadnout provozní synergie v dohodách o fúzích a akvizicích, je: 1) analyzovat počet zaměstnanců, 2) hledat způsoby, jak konsolidovat dodavatele, 3) vyhodnotit jakékoli úspory v ústředí nebo nájemném 4) odhadnout hodnotu ušetřenou sdílením
  • Typ fúzí Typy fúzí Fúze se týká dohody, ve které se dvě společnosti spojí a vytvoří jednu společnost. Jinými slovy, fúze je kombinace dvou společností do jednoho právního subjektu. V tomto článku se podíváme na různé typy fúzí, které mohou společnosti podstoupit. Typy fúzí Existuje pět různých typů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found