Top 5 státních investičních fondů - největší státní investiční fondy na světě

Sovereign Wealth Funds (SWF) jsou fondy příjmů - obecně odvozené od základních komodit - které země používá k investování v oblastech možného růstu. Většina zemí, které spravují státní investiční fondy, jsou ty, které se spoléhají na omezený počet komodit - obvykle jeden nebo dva - jako převládající zdroj příjmů země. Země Středního východu jsou dokonalými příklady, protože se velmi silně spoléhají na ropu, protože jejich zdrojem číslo jedna tržby Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost získává z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. .

Státní investiční fondy

Nejlepší 5 souborů SWF

Dnes existují stovky státních investičních fondů. Ti v horní části smečky však byli kolem a zůstali na čele po mnoho let. Níže je uvedeno pět největších souborů SWF současnosti.

1. Vládní penzijní fond globální - Norsko

Norský vládní penzijní fond Global, označovaný také jako ropný fond, vlastní aktiva v hodnotě více než 1 bilion USD. Fond, který byl založen v roce 1990, byl vytvořen za účelem pokrytí rozsáhlých norských výnosů z ropného sektoru do diverzifikovaných aktiv. Typy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správně identifikovat a.

Fond generuje velkou část svých výnosů z daní vybíraných od ropných společností platících za licence k průzkumu ropy.

2. China Investment Corporation - Čína

China Investment Corporation je SWF, který spravuje a investuje části devizových rezerv Čínské lidové republiky. Přesný počet aktuálně spravovaných aktiv není specifikován, ale odhadovaná hodnota staví součet někde poblíž 1 bilionu USD. Nedávno fond zajistil 45% podíl v nemovitosti v hodnotě 2 miliard USD v NYC na Avenue of the Americas. Fond také pracuje na možné dohodě o koupi evropské skladové společnosti - Logicor - od The Blackstone Group.

Dohlíží na představenstvo Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni, aby zastupovali akcionáře. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. a orgány dohledu, stejně jako výkonný výbor, tento fond státního bohatství také zaměstnává externí poradní radu složenou ze specialistů v řadě různých zemí, včetně Kanady, Spojených států, Jižní Afriky, Brazílie, Norska, Francie a Austrálie.

3. Investiční úřad v Abú Dhabí - Abú Dhabí, Spojené arabské emiráty

Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), kterou vlastní emirát Abú Dhabí - ve Spojených arabských emirátech (SAE), je státním investičním fondem, který byl založen za účelem investování jménem vlády emirátu Abú Dhabí. Silně nasycený příjmy a toky příjmů generovaných ropným průmyslem a ropnými rezervami je ohromný převis příjmů národa ve výši něco kolem 900 miliard $ spojen do ADIA a používán k diverzifikovaným investicím po celém světě.

Portfolio fondu se těší roční složené míře růstu přibližně 10%, což jej řadí mezi nejúspěšnější SWF. Fond nezveřejňuje rozsah svých celkových aktiv. Institut Sovereign Wealth Fund - globální organizace, která má za úkol sledovat a analyzovat státní investiční fondy - však naznačuje, že aktiva portfolia leží někde v sousedství 790 miliard dolarů.

4. Kuvajtský investiční úřad - Kuvajt

Kuvajtský investiční úřad byl zahájen na počátku 50. let. Byl navržen tak, aby pomohl Kuvajtu sdružovat, investovat a růst jeho bohatství po objevení ropy a ropných rezerv. Díky diverzifikovaným aktivům, která se pohybují někde poblíž 600 miliard USD, fond zůstal roky v čele žebříčku SWF.

Kuvajtský investiční úřad je řízen správní radou v čele s ministrem financí. V představenstvu jsou také místa pro guvernéra Kuvajtské centrální banky, ministra energetiky a finanční a ropné odborníky.

5. Zahraniční podíly SAMA - Saúdská Arábie

SAMA - saúdskoarabský měnový úřad - je centrální banka Saúdské Arábie. Je zodpovědný za zahraniční podíly národa a investování příjmů národa do diverzifikovaných aktiv po celém světě.

Tento saúdskoarabský SWF s aktivy v celkové hodnotě více než 500 miliard USD vlastní přibližně 115 miliard USD v amerických pokladnách. Fond je také silně investován do veřejného investičního fondu. PIF v roce 2016 investoval do společnosti Uber Technologies miliardovou investici.

Státní investiční fondy jsou neuvěřitelně důležité pro země, které generují většinu svých příjmů z omezeného počtu komodit. Fondy umožňují těmto národům investovat, diverzifikovat a růst jejich zdrojů.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce ke státním investičním fondům. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA® Certification. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Alokace aktiv Alokace aktiv Alokace aktiv odkazuje na strategii, ve které jednotlivci rozdělují své investiční portfolio mezi různé rozmanité kategorie, aby minimalizovali investice
  • Fond fondů (FOF) Fond fondů (FOF) Fond fondů (FOF) je investiční nástroj, kde fond investuje spíše do portfolia složeného z akcií jiných fondů.
  • Futures a forwardy Futures a forwardy Futures a forwardy (běžně označované jako futures a forwardy) jsou smlouvy, které používají podniky a investoři k zajištění proti rizikům nebo spekulacím. Futures a forwardy jsou příklady derivátových aktiv, která odvozují své hodnoty od podkladových aktiv.
  • Private Equity vs Hedge Fund Private Equity vs Hedge Fund Porovnejte private equity vs hedge fond z hlediska investorů, rizika, likvidity, časového horizontu, struktury kompenzací, kariéry a dalších výhod a nevýhod každého z nich

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found