Podílový fond bez transakčních poplatků (NTF) - přehled, jak to funguje

Podílový fond bez transakčních poplatků (NTF) označuje podílové fondy, které za provedené transakce neúčtují poplatky za obchodování. Jsou také známé jako podílové fondy bez zátěže. Investoři mohou nakupovat a prodávat akcie podílového fondu bez transakčních poplatků, aniž by platili provizi z prodeje, což je pro ně výhodné. Počet poskytovatelů podílových fondů bez poplatků za transakce neustále roste. Mezi příklady některých poskytovatelů a zprostředkovatelů fondů patří Vanguard Vanguard Group Vanguard Group je soukromý investiční manažer, který založil John C. Bogle 1. května 1975. Vanguard je největším poskytovatelem vzájemných investic v Malvernu v Pensylvánii. fondů a je druhým největším poskytovatelem fondů obchodovaných na burze na světě po iShares společnosti BlackRock. Vanguard také nabízí makléřství, Charles Schwab a T. Rowe Price.

Podílový fond bez transakčních poplatků (NTF)

souhrn

  • Podílové fondy bez transakčních poplatků (NTF) odkazují na podílové fondy, které při provádění transakcí neúčtují poplatky za obchodování.
  • Transakční poplatky jsou prodejní provize (prodejní zatížení) vyplácené makléřům třetích stran při provedení transakce. To odrazuje od spekulativního a krátkodobého obchodování.
  • Z podílových fondů bez poplatků za transakce mají prospěch investoři s nižšími investičními náklady.

Poplatky za vzájemné fondy a transakce

Podílový fond je investiční nástroj, který obsahuje diverzifikované portfolio s akciemi, dluhopisy Korporátní dluhopisy Korporátní dluhopisy jsou vydávány korporacemi a jsou obvykle splatné do 1 až 30 let. Tyto dluhopisy obvykle nabízejí vyšší výnos než vládní dluhopisy, ale nesou větší riziko. Korporátní dluhopisy lze rozdělit do skupin v závislosti na tržním sektoru, ve kterém společnost působí, a dalších cenných papírech. Poskytuje investorům příležitosti investovat do portfolií spravovaných finančními profesionály v malém množství s nízkými náklady.

Podílové fondy obvykle účtují poplatky od investorů, včetně provizí z prodeje, poplatků za odkup, poplatků za směnu, poplatků za účet a nákupních poplatků. Některé z poplatků jsou jednorázové náklady a některé se změní, když dojde k akci. Transakční poplatky se obvykle týkají prodejních provizí a / nebo nákupních poplatků.

Provize z prodeje (známá také jako prodejní náklad) se vyplácí makléři třetí strany pokaždé, když je provedena transakce nákupu nebo prodeje. Obvykle se počítá jako procento hodnoty transakce. Front-end zatížení je účtováno v době nákupu a back-end zatížení je účtováno v době prodeje.

Zátěž prodeje odrazuje od spekulativního a krátkodobého obchodování, což pomáhá chránit dlouhodobé investory. Časté obchodování také zvedá požadavek na likviditu fondu a může snížit návratnost. Místo investic musí fond držet velké částky v hotovosti pro transakce.

Přes své výhody snižuje prodejní náklady jako investiční náklady čistou návratnost investora. Fondy, které účtují nižší nebo žádné transakční poplatky, jsou pro investory obecně výhodnější. Zvláště když jsou transakce prováděny ve velkých hodnotách, může to mít velký rozdíl.

Jak fungují vzájemné fondy NTF

Podílové fondy bez poplatků za transakce jsou fondy, které neúčtují žádnou provizi z prodeje. Investiční společnosti obvykle distribuují podílové fondy NTF investorům přímo, nikoli prostřednictvím třetí strany. Vyhýbá se poplatkům třetích stran za prodej.

Protože investoři hledají investiční příležitosti s nižšími náklady, stále více makléřů také začíná nabízet podílové fondy NTF. Charles Schwab a E-Trade jsou dva velcí makléři, kteří nabízejí podílové fondy NTF.

Z podílových fondů bez poplatků za transakce mají prospěch investoři s nižšími investičními náklady. Předpokládejme, že existují dva podílové fondy a každý generuje 10% návratnost po dobu jednoho roku. Jeden z fondů je podílový fond NTF a druhý účtuje 3% front-end zatížení. Pokud investor na začátku roku investuje do podílového fondu NTF 100 000 USD, bude na konci roku hodnota 110 000 USD.

Pokud se investor rozhodne pro zátěžový fond, nakonec po zaplacení 3% prodejního zatížení dostane na svůj účet 107 000 $ (110 000 $ - 100 000 $ * 3%). Zátěžový fond generuje čistý výnos 7%, což je méně než 10% podílového fondu NTF.

Absence provizí z prodeje v podílovém fondu bez poplatků za transakce neznamená, že pro tento fond neexistují žádné další poplatky. Podílové fondy také nesou provozní poplatky, např. Poplatky za správu Poplatky za správu Poplatky za správu jsou poplatky placené profesionálům pověřeným správou investic jménem klienta. Obvykle se stanoví jako procento z celkové částky, pobídkové poplatky, poplatky za úschovu atd. Poplatky se obvykle účtují ročně.

Při hodnocení svých celkových investičních nákladů musí investoři zohlednit také poplatky. Investoři by navíc měli provádět investiční rozhodnutí více na základě své tolerance vůči riziku, investičního horizontu, požadavku na likviditu a mnoha dalších faktorů, ale nejen na investičních nákladech.

Příklady podílového fondu bez transakce (NTF)

Skupina Vanguard - největší světový poskytovatel podílových fondů - nabízí širokou škálu podílových fondů bez poplatků za transakce. Většinu podílových fondů Vanguard nabízí její zprostředkovatelská jednotka Vanguard Brokerage Services bez provizí.

Některé z jejích fondů nesou speciální poplatky za nákup / odkup za účelem pokrytí vysokých transakčních nákladů a také odrazují od častého spekulativního obchodování Spekulace Spekulace je nákup aktiva nebo finančního nástroje s nadějí, že cena aktiva nebo finančního nástroje v budoucnost. . Vanguard Brokerage Services rovněž nabízí některé podílové fondy NTF od jiných společností. Pro takové prostředky jsou online objednávky zdarma, ale v některých případech mohou být za objednávky provedené telefonem účtovány poplatky.

ClearBridge Agresivní růstový fond se skládá z portfolia společností s vysokým růstovým potenciálem. Maximální prodejní zatížení fondu dosahuje 5,75%, ale nabízí různé úrovně slev.

Existuje několik možností, jak investoři koupit fond bez transakčních poplatků. Někteří zprostředkovatelé slev nabízejí fond bez účtování poplatků za transakce. Charles Schwab neúčtuje prodejní náklady na investice nad 100 USD prostřednictvím své makléřské platformy ve fondu.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Otevřené vs. uzavřené podílové fondy Otevřené vs uzavřené podílové fondy Mnoho investorů považuje otevřené a uzavřené podílové fondy za podobné, protože oba podílové fondy jim umožňují nízkonákladový způsob sdružování kapitálu a
  • Poměr výdajů na správu (MER) Poměr výdajů na správu (MER) Poměr nákladů na správu (MER) - nazývaný také jednoduše jako poměr nákladů - je poplatek, který musí zaplatit akcionáři podílového fondu nebo fondu obchodovaného na burze (ETF) . MER jde k celkovým výdajům použitým na provoz těchto fondů.
  • Komise Komise Komise odkazuje na náhradu vyplácenou zaměstnanci po dokončení úkolu, kterým je často prodej určitého počtu výrobků nebo služeb
  • Investiční horizont Investiční horizont Investiční horizont je termín používaný k určení doby, po kterou se investor snaží udržet své portfolio před prodejem cenných papírů se ziskem. Investiční horizont jednotlivce je ovlivněn několika různými faktory. Primárním určujícím faktorem je však často míra rizika, které investor nese

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found