Kapitálový účet - přehled, podúčty a důležitost

Kapitálový účet se používá k účtování a měření jakékoli finanční transakce v zemi, která nemá aktivní vliv na úspory, produkci nebo příjem dané země. Kapitálový účet - spolu s běžným a finančním účtem - tvoří platební bilanci země Platební bilance Platební bilance je výpis, který obsahuje transakce provedené rezidenty konkrétní země se zbytkem světa v určitém čase. doba. Shrnuje všechny platby a příjmy od firem, jednotlivců a vlády. , který komplexně zaznamenává a účtuje o každé finanční transakci, která má dopad na zemi.

Hlavní účet

Další analýza kapitálového účtu

Bureau of Economic Analysis (BEA) má za úkol měřit transakce kapitálového účtu ve Spojených státech. Transakce není snadné měřit, protože v pravidelných účetních zprávách, které obdrží BEA, neexistuje konzistentní důkaz o jejich existenci. Důvodem je, že transakce kapitálového účtu probíhají bez jakékoli pravidelnosti a jsou obecně velké.

Občas jsou zahrnuty v pravidelných zprávách BEA. Pokud jsou, musí BEA přesně zaúčtovat transakce v hlavní knize kapitálového účtu. Děje se tak proto, aby hrubý národní produkt (HNP) Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt (HNP) byl měřítkem hodnoty veškerého zboží a služeb produkovaných obyvateli a podniky země. Odhaduje hodnotu konečných produktů a služeb vyráběných obyvateli země bez ohledu na místo výroby. a hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) je standardní měřítko ekonomického zdraví země a ukazatel její životní úrovně. HDP lze také použít k porovnání úrovní produktivity mezi různými zeměmi. zprávy tím nejsou ovlivněny.

Jak bylo uvedeno výše, kapitálový účet je součástí systému platební bilance. Jakmile transakce na kapitálovém účtu začne generovat jakýkoli typ příjmu, musí být přesunuta do jedné z dalších dvou částí v systému. Pokud transakce generují příjem z prodeje zboží nebo služeb, jsou zaznamenány na běžném účtu. Pokud vytvářejí příjem z investic, jsou přesunuty na finanční účet.

Podúčty kapitálového účtu

V rámci kapitálového účtu existují dva primární podúčty:

1. Převod kapitálu

Na podúčtu převodu kapitálu existují tři sekce nebo delegace pro transakce:

  • Odpuštění dluhu - Jedinou uvedenou částí dluhu je jistina a veškeré platby úroků Úrokové výdaje Úrokové výdaje vznikají ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhů nebo leasingu kapitálu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Časový plán by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením těch, které jsou po splatnosti. Budoucí úrokové platby nejsou do měření zahrnuty.
  • Pojištěná, katastrofická ztráta - Zahrnuje časté a velké platby pojistného ze strany zahraničních pojišťovacích společností. Je odpovědností BEA, aby u každé transakce určila, zda lze rozumně označit katastrofickou ztrátu.
  • Třetí část podúčtu kapitálového převodu je vysoce konkrétní a výslovně se zabývá převod vládních aktiv USA komisí Panamského průplavu přímo do Panamské republiky.

2. Nabytí / zcizení neprodukovaných nefinančních aktiv

Druhý podúčet - akvizice / prodej neprodukovaných nefinančních aktiv - měří nákup a prodej hmotných i nehmotných aktiv.

Mezi hmotná aktiva patří věci, jako jsou práva na přírodní zdroje, mezi něž patří právo těžit nerosty a drahé kovy nebo vrtat ropu na vrtných plošinách.

Nehmotná aktiva jsou cokoli hodnotného, ​​s čím nelze fyzicky zacházet, včetně věcí, jako jsou práva duševního vlastnictví, ochranné známky, patenty a autorská práva.

Podúčty kapitálového účtu

Význam kapitálového účtu

Kapitálový účet je důležitý v tom, že vede záznamy o transakcích, které v současné době negenerují příjem. Primárním problémem kapitálových účtů je však to, že nejsou nejspolehlivějším způsobem, jak získat reálnou hodnotu pro každou jednotlivou transakci, protože mnoho z nich je nezaznamenaných nebo se mísí, zvláště když se přesunou do jiných částí platební bilance Systém.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Vzorec přebytku spotřebitele Vzorec přebytku spotřebitele Přebytek spotřebitele je ekonomické měření pro výpočet výhody (tj. Přebytku) toho, co jsou spotřebitelé ochotni zaplatit za zboží nebo službu, oproti jeho tržní ceně. Vzorec přebytku spotřebitele je založen na ekonomické teorii mezního užitku.
  • Fiskální politika Fiskální politika Fiskální politika se týká rozpočtové politiky vlády, která zahrnuje vládu, která manipuluje s úrovní výdajů a daňových sazeb v ekonomice. Vláda používá tyto dva nástroje ke sledování a ovlivňování ekonomiky. Jedná se o sesterskou strategii měnové politiky.
  • Normální zboží Normální zboží Normální zboží je druh zboží, jehož poptávka vykazuje přímý vztah k příjmu spotřebitele. To znamená, že poptávka po takovém zboží stoupá s
  • Nedostatek Nedostatek, také známý jako nedostatek, je ekonomický termín používaný k označení rozdílu mezi nedostatečnými zdroji a mnoha teoretickými potřebami, které lidé očekávají, že budou zmíněným zdrojem uspokojeny. Výsledkem je, že lidé jsou nuceni rozhodovat, jak nejlépe přidělit omezený zdroj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found