Zakládající partner - definice, roll-up a Bolt-On Acquisitions,

Zakládající partner je obvykle termín používaný k označení akcionáře nebo akcionářů jedné z prvních společností získaných společností s platformou zajištěnou vlastním kapitálem. Obvyklým postupem je, aby platformová společnost nejprve koupila velkou firmu s pevnou infrastrukturou a silným řídicím týmem se šroubovými akvizicemi Tuck-in Acquisition Tuck-in akvizice zahrnuje akvizici menší společnosti a její integraci do nabyvatele plošina. Nabyvatelem je obvykle velká společnost vyrobená později po silnici. Akcionáři, kteří získali akcie v původní velké společnosti, se označují jako zakládající partneři, protože byli s entitou první, před fúzí a akvizicemi Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), důležitost synergií, transakční náklady a změny cen akcií.

Zakládající partner

Roll-Ups a Bolt-On Acquisitions

Abyste získali lepší představu o tom, co je zakládající partner, je důležité porozumět pojmům „roll-up“ a „bolt-on“. Souhrnná souhrnná strategie Souhrnná strategie je proces získávání a slučování několika menších společností ve stejném odvětví a jejich konsolidace do velké společnosti. Spojení malých firem do větší společnosti jim umožňuje spojit své zdroje, snížit provozní náklady a zvýšit výnosy. v podstatě jde o založení větší společnosti několika menšími společnostmi. Známá také jako konsolidace, obvykle k ní dochází na fragmentovaném tržním prostoru, kde si konkuruje několik menších společností, přičemž žádná z nich nedisponuje adekvátními prostředky k tomu, aby ovládla samotný trh.

Většinu času hraje na trhu klíčová role jedna větší společnost. Tato společnost, obvykle pracující ve spojení s private equity firmou Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo jsou top 10 private equity firem na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. , je první v roll-upu, přičemž další menší společnosti prodávající stejné nebo související zboží a služby budou získány později.

Šroubované akvizice se poté přidají k větší platformové společnosti a použijí se k rozšíření její přítomnosti na trhu nebo jeho nadvlády. V mnoha případech si společnost zabývající se soukromým kapitálem, která zahájila konsolidaci, vybere společnosti s doplňkovým zbožím a službami, které spojí se svou hlavní společností a menšími společnostmi, které s ní již byly konsolidovány. Šroubové akvizice jsou obvykle malé podniky, které mají omezenou kapacitu pro vlastní růst, ale které mohou společnosti nabízející technologii nebo geografickou diverzifikaci nabídnout.

Rozšíření zakládajících partnerů

Během procesu shrnutí je důležité, aby se akcionáři dostali dovnitř na úrovni shrnutí. Být na palubě brzy v průběhu procesu znamená, že zakládající partneři koupili akcie za původní cenu akcie. Akcionáři šroubových společností, protože se připojí později, obvykle dostávají akcie za výrazně vyšší ceny, jak společnost roste a ceny akcií rostou.

K vyššímu ocenění akcií obvykle dochází, když proces roll-up proběhne hladce a soukromá kapitálová společnost odpovědná za roll-up přeceňuje ceny akcií vyšší, protože na trhu bude úspěšnější dominovat platformová společnost. To také znamená, že zakládající partneři obvykle vidí menší zředění při oceňování svých vlastních akcií. Jakmile je každá akvizice dokončena a společnost provádí více transakcí, je u každé transakce potřeba méně akcií s vyšší hodnotou.

Jedna další poznámka, kterou si musíte uvědomit, je, že spolu s výhodami lepšího oceňování akcií je mnoho zakládajících partnerů schopno zaujmout pozice v manažerském týmu. Struktura společnosti Struktura společnosti odkazuje na organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek ve společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví během procesu roll-up. Zakládající partneři někdy zaplňují místa na palubě pro platformovou společnost. Nakonec se ukázalo, že být zakládajícím partnerem firmy je plodné, a to jak finančně, tak z hlediska umístění a odpovědnosti ve společnosti.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Cliff Vesting Cliff Vesting Cliff Vesting je proces, kdy zaměstnanci mají nárok na plné výhody z kvalifikovaných penzijních plánů jejich společnosti k danému datu
  • Akciový syndikát Akciový syndikát Akciový syndikát označuje skupinu investorů, kteří společně určují cenu a prodávají nové IPO veřejnosti. Při rozhodování o ceně placeného IPO syndikát zohledňuje různé aspekty, jako je riziko a finanční stav společnosti.
  • Preferované akcie Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, preferenční akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy.
  • Sweat Equity Sweat Equity Sweat equity se týká nepeněžního vkladu, který jednotlivci nebo zakladatelé společnosti přispívají k podnikání. Peněžní startupy

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found