Nejběžnější práce a kariéra BCom - oblíbené možnosti

Zde nastiňujeme nejběžnější kariérní cesty absolventů B.Com (Bachelor’s in Commerce) přímo z univerzity a zdůrazňujeme dovednosti, které jsou nutné, aby se na tuto cestu dobře hodily. Nejběžnější úlohy BCom spadají do následujících kategorií:

  1. Účetnictví
  2. Finance
  3. Marketing
  4. Lidské zdroje

Níže podrobněji načrtneme jednotlivé kategorie.

Běžná pracovní místa společnosti BCom po ukončení studia

Jaké jsou možnosti kariéry v účetnictví / CPA?

Účetnictví je velmi populární kariéra mezi zaměstnáními BCom. Účetní jsou odpovědní za přípravu finančních výkazů, provádění auditů, hledání úspor nákladů a pomoc při získávání kapitálu, jakož i při fúzích a akvizicích. Chcete-li být profesionálním účetním, měli byste být dobří s čísly a mít silné dovednosti v oblasti řešení problémů a komunikace, abyste se mohli prosadit.

Nejběžnějším způsobem, jak zahájit účetní kariéru, je veřejná praxe a sledování označení Certified Public Accountant (CPA). Proces obvykle začíná v září, kdy firmy z praxe prošly do univerzitních kampusů a nabíraly studenty na letní stáže a stálé pozice.

Jaké jsou kariérní možnosti financování pracovních míst Bcom?

Finanční dráha je také velmi populární mezi studenty B.Com a nabízí širokou škálu kariérních možností. Příležitosti jsou rozděleny do dvou hlavních kategorií: korporace a firmy poskytující finanční služby.

Většina veřejných nebo soukromých společností má finanční oddělení, které zahrnuje funkce jako výkaznictví, pokladna, FP&A, vztahy s investory a rozvoj společnosti.

Firmy poskytující finanční služby, které nabízejí pracovní místa BCom, se zabývají činnostmi, jako je investiční bankovnictví, půjčování, pojištění, správa aktiv, výzkum, obchodování atd.

Přistání na pozici financí je velmi konkurenceschopné, přičemž poměr uchazečů k dostupným pozicím je často kdekoli od 10: 1 do 100: 1.

Jaké jsou možnosti marketingové kariéry?

Marketing může být vzrušující profesní dráhou BCom zaměstnání. Je velmi zaměřený na příjmy a řídí růst v podnikání. Většina firem má propracovanou strategii a postup pro uvádění svých produktů nebo služeb na trh.

Dva nejběžnější způsoby, jak vstoupit do tohoto odvětví, jsou práce ve společnosti nebo reklamní agentuře. Marketing je méně zaměřený na čísla než účetnictví nebo finance, ale díky digitálním marketingovým strategiím a nástupu Google Analytics je stále více založen na datech. Marketing je vynikající a často přehlížený způsob vstupu do financí a účetnictví i do dalších průmyslových odvětví. Investiční bankovnictví a účetní firmy se více zaměřují na digitální komunikaci a zapojení zúčastněných stran.

Jaké jsou možnosti kariéry v oblasti lidských zdrojů (HR)?

HR, který se na univerzitách označuje také jako Organizační chování a lidské zdroje (OBHR), poskytuje v pracovních pozicích BCom velkou rozmanitost kariérních možností. Dokonce i v profesích, jako jsou finance a účetnictví, může být HR skvělým způsobem, jak vstoupit do odvětví, pokud jste více lidí než lidí.

Nejběžnějšími oblastmi, do kterých lidé v HR vstupují, jsou řízení lidských zdrojů, organizační poradenství a průmyslové vztahy. HR může být skvělý způsob, jak získat místo u výkonného stolu téměř v jakémkoli odvětví, a někdy je méně konkurenceschopný než finanční nebo účetní účetnictví.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si po dokončení studia přečetli finančního průvodce nejčastějšími pracovními místy BCom a kariérními možnostmi. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou vám tyto další zdroje velkou pomocí:

  • Kurzy po BCom Kurzy po BCom Jaké jsou nejoblíbenější kurzy po BCom pro absolventy podnikání? Zde je seznam nejlepších kurzů, zkoušek, zaměstnání a kariéry po dokončení BCom - nastínili jsme pro vás nejběžnější kurzy, které vás uvedou na správnou cestu pro vaši kariéru.
  • Průvodci finančními rozhovory Rozhovory Eso na váš další pohovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Co je finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model.
  • Typy finančních modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte top 10 typů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found