Analýza intermarketů - přehled, korelace a význam

Intermarketová analýza zahrnuje analýzu více než jedné související třídy aktiv - jako jsou akcie, dluhopisy, komodity Komodity Komodity jsou další třídou aktiv, stejně jako akcie a dluhopisy. Liší se však v tom smyslu, že se jedná o produkty pocházející ze Země, mezi něž patří bavlna, ropa, plyn, kukuřice, pšenice, pomeranče, zlato a uran. Komodity jsou v zásadě suroviny a měny. To slouží k určení síly nebo slabosti uvažované třídy aktiv. Koncept poprvé představil analytik finančního trhu John Murphy ve své knize „Trading with Intermarket Analysis“.

Analýza intermarketu Obrázek profesionála používajícího kalkulačku a různé super grafy a tabulky

Podle Murphyho mohou obchodníci těžit z pohledu na vztahy mezi různými třídami aktiv. Analýza intermarketů může investorům pomoci určit fázi investičního cyklu spolu s třídami aktiv s nejlepšími a nejhoršími výsledky.

Rozebrat analýzu intermarketu

Analýza intermarketů zahrnuje pohled na třídy aktiv Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy. nebo finanční trhy, které mají silné korelace. Například při analýze amerického akciového trhu se investor může podívat na související trhy, jako je americký dolar, ceny komodit a trh dluhopisů. Ceny komodit mají často přímý vliv na americký akciový trh. Proto může být použita analýza komodit a akcií společně k předpovědi budoucího směřování akciového trhu.

Korelace analýzy intermarketu

Analýza vztahů mezi trhy mezi dvěma nebo více proměnnými je obvykle možná s dostupnými údaji, porovnáním grafů nebo tabulkou. Většina investorů / obchodníků používá korelace k analýze vztahů mezi trhy mezi jednou a druhou proměnnou v jiné datové sadě. Stupeň korelace Korelace Korelace je statistické měřítko vztahu mezi dvěma proměnnými. Míra se nejlépe používá v proměnných, které mezi sebou prokazují lineární vztah. Přizpůsobení dat lze vizuálně znázornit bodovým grafem. mezi proměnnými označuje sílu vztahu.

1. Pozitivní korelace

Korelační studie dvou proměnných může přinést pozitivní nebo negativní korelaci. Pozitivní korelace znamená, že obě proměnné mají tendenci se pohybovat v tandemu. Čtení korelace může dosáhnout až +1,0, což by byla dokonalá pozitivní korelace. Ve světě investování by to znamenalo, že se dvě aktiva nebo třídy aktiv pohybují ve vzájemném zámku. Je zřejmé, že dokonalá korelace je velmi vzácná.

Jakékoli čtení mezi +0,7 až +1,0, udržované po dlouhou dobu, naznačuje, že tyto dvě proměnné jsou navzájem statisticky významné. Identifikace takových vztahů prostřednictvím analýzy mezioborových trhů může investorům velmi pomoci při rozhodování o koupi / prodeji.

2. Negativní / inverzní korelace

Na druhou stranu negativní korelace, známá také jako inverzní korelace Negativní korelace Negativní korelace je vztah mezi dvěma proměnnými, které se pohybují v opačných směrech. Jinými slovy, když se proměnná A zvyšuje, proměnná B se snižuje. Negativní korelace je také známá jako inverzní korelace. Viz příklady, grafy a ukazuje negativní vztah mezi dvěma proměnnými. Negativní korelační hodnoty mohou klesnout až na -1,0. Trvalá korelace mezi -0,7 až -1,0 naznačuje statisticky významný vztah. Při negativních korelacích je důležité mít na paměti, že proměnné se budou navzájem nepřímo pohybovat.

Když je vztah blízko nulového bodu, znamená to, že vztah mezi dvěma proměnnými je slabý. Pokud se vztah změní z pozitivního na negativní (a naopak), ukazuje to, že vztah mezi těmito dvěma proměnnými je nestabilní a nelze se na něj spolehnout, aby poskytl směr obchodování. V zásadě neexistuje spolehlivá korelace mezi proměnnými.

Inflační a deflační vztahy

Dva z hlavních faktorů ovlivňujících analýzu a vztahy mezi trhy jsou inflační a deflační síly. Mezi nejjasněji definované intermarketové vztahy ovlivněné inflací / deflací patří dluhopisy a komodity, akcie a dluhopisy, komodity a americký dolar.

1. Inflační vztahy

V inflačním prostředí obvykle existuje pozitivní korelace mezi akciemi a dluhopisy. Když hodnota jednoho aktiva vzroste, následuje další aktivum. Dluhopisy obvykle mění směr před akciemi, takže obrácení směru cen dluhopisů může naznačovat, že ceny akcií mohou v blízké budoucnosti změnit trend.

Během inflace dále obvykle existuje inverzní vztah mezi americkým dolarem a komoditami a mezi dluhopisy a komoditami. Když jedna třída aktiv roste na ceně, druhá třída aktiv klesá.

2. Deflační vztahy

V deflačním prostředí obvykle existuje inverzní vztah mezi cenami akcií a cenami dluhopisů. To znamená pozitivní korelaci mezi cenami akcií a úrokovými sazbami.

Rovněž existuje inverzní vztah mezi americkým dolarem a cenami komodit, jakož i mezi dluhopisy a komoditami. Ty představují stejné scénáře jako v případě inflačního prostředí. Jedinou pozitivní korelací v deflačním prostředí je mezi cenami akcií a cenami komodit.

Důležitost analýzy intermarketů

Analýza intermarketů může poskytnout pohled na budoucí směřování finančních trhů. Stanovení korelací mezi různými druhy tříd aktiv může poskytnout důležitá potvrzení do pravděpodobného směru zvažovaného aktiva. Například vztahy mezi určitými akciemi mohou poskytnout informace o tom, kdy začíná nový trend. To může pomoci investorům buď při opuštění stávajících pozic, nebo při vstupu do nových pozic připravených profitovat ze změny trendu.

Žádná metoda analýzy však není navržena tak, aby byla použita jako jediná metoda analýzy aktiv. Analýza intermarketů se nejúčinněji používá spolu s dalšími analytickými nástroji nebo technikami. Nezapomeňte také, že není zaručeno, že korelace odhalené analýzou intermarketu zůstanou stabilní. Změna ekonomických podmínek může vést ke změně korelací. Pozitivní korelace mezi třídami aktiv se mohou stát negativními korelacemi nebo může korelace úplně přestat existovat - což znamená, že mezi aktivy již neexistuje statisticky významný vztah.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení Intermarketové analýzy. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Cena dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům
  • Fixní vs. fixované směnné kurzy Fixní vs. fixované směnné kurzy Směnné kurzy cizí měny měří sílu jedné měny ve srovnání s druhou. Síla měny závisí na řadě faktorů, jako je míra inflace, převládající úrokové sazby v domovské zemi nebo stabilita vlády.
  • Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi.
  • Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found