Notář - přehled, povinnosti, vzdělávání a školení

Notář, nazývaný také notář, je osoba oprávněná být svědkem podpisu právních dokumentů, obvykle se jedná o listiny, majetky Dědičství Dědičství se týká celého majetku majetku nebo jeho části, který je po smrti předán dědicům majitele nemovitosti. Dědičnost může být v, licencích, plné moci, čestných prohlášeních a svěřenských fondech. Jako úředník pověřený veřejností má notář za úkol ověřovat pravost dokumentů a při podpisu právních dokumentů slouží jako nestranný svědek.

Notář

Právní dokumenty jsou notářsky ověřeny, aby bylo zajištěno, že transakce jsou řádně provedeny, a aby se zabránilo podvodům. Červené vlajky podvodů Červené vlajky podvodů odkazují na nežádoucí situace nebo podmínky, které trvale přispívají k podvodům, plýtvání nebo zneužívání zdrojů. . Při ověřování pravosti dokumentů jsou notáři povinni identifikovat signatáře dokumentu, aby vyřadili podvodníky, a zajistit, aby strany uzavřely dohodu dobrovolně a vědomě.

Notáři jsou jmenováni vládním orgánem, jako je soud nebo vlády státu, nebo regulačním orgánem, jako je fakulta notářů. I když jsou notáři veřejnými činiteli, nedostávají odměnu. Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce a které získávají od vlády, a získávají příjmy účtováním poplatků za poskytované služby.

Povinnosti notáře

Hlavní rolí notáře je ověřování pravosti právních dokumentů a vytváření důvěryhodného prostředí pro strany dohody. Právní dokumenty musí splňovat minimální požadavky, aby mohly být notářsky ověřeny. Některé z požadavků zahrnují stanovený závazek, originální podpisy stran zúčastněných na dohodě a identifikační fotografii signatářů.

Pokud je notář přesvědčen, že listina splňuje všechny náležitosti, udělí notářské osvědčení a připojí na listinu notářskou pečeť. Pokud však právní dokument nesplňuje požadavky nebo je totožnost zúčastněných stran nejistá, může notář ověření dokumentu odmítnout.

Mezi další povinnosti notáře patří:

  • Identifikace podvodu
  • Potvrzuje stav mysli zúčastněných stran
  • Ověření a zaznamenání identifikace účastníků dohody
  • Vyplňování notářského osvědčení na všech dokumentech
  • Vydávání svědectví o dokumentech / předmětech v bezpečnostní schránce
  • Vedení notářského deníku
  • Správa přísah
  • Přijímání čestných prohlášení a zákonných prohlášení
  • Nakládání s půjčovacími dokumenty, smlouvami, oddacími listy a dalšími právními dokumenty

Vzdělání, školení a certifikace

Kvalifikace notáře je jednoduchý proces a od potenciálních kandidátů se obecně vyžaduje, aby složili ověření spolehlivosti a online zkoušku. Požadavky se liší stát od státu. Můžete si online ověřit, zda jsou ve státě vašeho bydliště požadavky na to, abyste se stali notářem.

Základním požadavkem na notáře je, že musí být starší 18 let a pobývat ve konkrétním státě, ve kterém mají povolení k činnosti. Rovněž by neměli mít historii přesvědčení o přestupcích a / nebo zločinech.

Ve Spojených státech většina států neukládá notářům minimální požadavky na vzdělání. Místo toho jsou potenciální kandidáti povinni absolvovat online zkoušku po zaplacení konkrétního poplatku, obvykle 100 $.

Aby se notář kvalifikoval jako podpisový agent notáře, může být požádán, aby zaplatil další poplatky a absolvoval kontroly spolehlivosti, aby získal notářskou certifikaci. Existuje také průběžné školení. Pokračující odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) je požadavkem pro certifikované veřejné účetní (CPA), které je navrženo tak, aby pomohlo udržet jejich kompetence a dovednosti jako poskytovatele profesionálních služeb. V rámci trvalých požadavků na zachování označení CPA pro notáře ve formě online kurzů, workshopů a seminářů, které nabízejí místní vysoké školy a Národní notářská asociace.

Co jsou notářsky ověřené dokumenty?

Notářsky ověřený dokument je dokument, který byl ověřen a ověřen notářem. Notář je povinen ověřit, zda jsou všechny podpisy na dokumentu legitimní, aby se zabránilo případům podvodu nebo nátlaku. Notář při notářství právních dokumentů ověřuje několik věcí, například:

1. Totožnost osob předstupujících před notáře

Notář je povinen ověřit totožnost osob podepisujících právní dokument, a to buď osobním známím, nebo odkazem na doklady totožnosti, například řidičský průkaz nebo cestovní pas. Po ověření jsou zúčastněné strany zaznamenány do notářského rejstříku, který se také nazývá protokol.

2. Zdravá mysl

Notář by měl potvrdit, že zúčastněné strany rozumějí tomu, co podepisují, a že mají zdravý rozum před a během podpisu dokumentů. Podepisující osoba by neměla být pod vlivem alkoholu, medikamentózní nebo jiné situace, která by mohla ovlivnit její úsudek.

3. Dospělý věk

Notář by měl ověřit, že osoba, která se objevuje při podpisu dokumentu, dosáhla dospělého věku (18 let a výše) a má schopnost uzavřít závaznou dohodu. Pokud jsou některé ze zúčastněných stran nezletilé, notář nemůže notářsky ověřit dokument.

4. Ochotní signatáři

Notář by měl ověřit, zda jsou podepisující osoby ochotny a schopné podepisovat právní dokumenty, a neexistují žádné známky nátlaku. Pokud některá ze stran nepodepisuje na základě své svobodné vůle, může to být znamení, že daná osoba je nucena připojit svůj podpis k dokumentu.

Notářské poplatky

Notářské poplatky jsou poplatky placené poskytovateli notářských služeb za získání notářsky ověřeného dokumentu. Obecně platí, že právní dokumenty, jako jsou listiny o vlastnictví, půjčky, plné moci, plná moc plná moc, nebo POA, je právní dokumentace, která dává zmocněnému nebo právnímu zástupci oprávnění jednat jménem zmocnitele. Advokát, smlouvy a čestná prohlášení často vyžadují, aby byly podpisy za přítomnosti notáře považovány za autentické.

Notář ověří totožnost zúčastněných stran, přičemž zajistí, aby strany měly zdravý rozum a dokumenty dobrovolně podepsaly bez nátlaku.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Průvodce platem právníka Průvodce platem právníka V tomto průvodci platem právníka uvádíme přehled několika pracovních míst právníků a jejich odpovídajících mezd ve středním platu pro rok 2018. Právník, nazývaný také právník, je profesionál, který vykonává advokacii. Mezi odpovědnosti patří poskytování právního poradenství klientům během soudních řízení a právních jednání.
  • Právní poradce Právní poradce Právní poradce je osoba nebo organizace, která nabízí poradenské služby týkající se záležitostí, zejména právních záležitostí týkajících se jednání.
  • Poplatek za zádržné Poplatek za zádržné Poplatek za zádržné je počáteční cena placená jednotlivcem za služby poradce, konzultanta, právníka, nezávislého pracovníka nebo jiného odborníka.
  • Prozkoumání závěti Probate Probate je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce a konkrétně se zabývá vůlí, majetkem a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found