Věrné dluhopisy - přehled, typy, použití, rozšíření krytí

Věrné dluhopisy jsou navrženy tak, aby chránily jejich pojistníky před jakoukoli ztrátou, ke které dojde v důsledku škodlivých nebo podvodných akcí konkrétně označených stran. Ve většině případů se věrnostní dluhopisy používají k ochraně korporací. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. z jednání nepoctivých zaměstnanců.

Věrné dluhopisy

Navzdory skutečnosti, že se jim říká dluhopisy, věrnostní dluhopisy jsou ve skutečnosti typem pojistné smlouvy pro podniky / zaměstnavatele, která je pojistí proti ztrátám způsobeným zaměstnanci (nebo klienty), kteří úmyslně způsobí újmu podnikání. Pokrývají jakékoli akce, které nesprávně finančně zvýhodňují zaměstnance nebo úmyslně finančně ublíží podniku. S věrnostními dluhopisy nelze obchodovat a nehrozí jim úrok jako u běžných dluhopisů.

Souhrn:

  • Věrnostní dluhopisy chrání jejich pojistníky před škodlivými a škodlivými činy spáchanými zaměstnanci nebo klienty.
  • Existují dva typy věrnostních dluhopisů: dluhopisy první strany (které chrání společnosti před škodlivými činy zaměstnanců nebo klientů) a dluhopisy třetích stran (které chrání společnosti před škodlivými činy smluvních pracovníků).
  • Dluhopisy jsou užitečné, protože jsou součástí strategie řízení rizik společnosti zajišťující společnost proti činům, které by negativně ovlivnily jejich aktiva.

Druhy věrnostních dluhopisů

1. Dluhopisy první strany

Dluhopisy první strany jsou výše popsaným a nejběžnějším typem. Chrání společnosti před zaměstnanci nebo klienty / zákazníky, kteří se úmyslně dopouštějí klamavých a / nebo škodlivých činů, které poškozují podnik a jeho aktiva. Mezi takové činy patří krádež, padělání, podvod a další škodlivé jednání.

2. Dluhopisy třetích stran

Dluhopisy třetích stran jsou navrženy tak, aby chránily společnosti před úmyslně škodlivými činy těch, kteří pro společnost pracují na základě smlouvy. Mezi tyto pracovníky patří nezávislí dodavatelé a konzultanti.

Mějte na paměti, že jednotlivec nebo společnost, která pracuje na základě smlouvy, je obvykle povinna uzavřít pojištění odpovědnosti za škodu. V mnoha případech však musí společnost využívající smluvního pracovníka obecně požádat dodavatele o pojištění odpovědnosti za škodu. Finanční společnosti, banky a úvěrové instituce obvykle vždy požádat smluvní stranu o pojištění odpovědnosti za škodu.

Použití věrnostních dluhopisů

Věrné dluhopisy jsou obecně součástí řízení rizik společnosti Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které jsou součástí života podniku. Obvykle se to děje se strategií. Společnosti se zajišťují proti ztrátě získáním věrnostního dluhopisu. Slouží jako bariéra nebo zeď ochrany společností před nepoctivými a záměrně škodlivými zaměstnanci. Chrání také společnost před klienty, kteří by k přístupu k jejím produktům nebo službám mohli používat nepoctivé prostředky.

Věrné dluhopisy také poskytují klientům určitou formu ochrany. Pokud zaměstnanci jednají způsobem, který finančně ublíží klientovi, pak věrnostní svazek pomáhá pokrýt škodu.

Na jakýkoli typ padělání, podvodu nebo krádeže se obvykle vztahují věrnostní obligace. I když se zaměstnanec (nebo klient) úspěšně dopustí činu, vazba kryje způsobenou škodu. Pomáhají společnosti udržovat její spodní hranici a chrání ji před zadlužením, v horším případě před ukončením činnosti.

Rozšíření pokrytí

K věrnostním dluhopisům lze přidat rozšíření krytí. Rozšíření dále chrání společnost a její aktiva. Nejběžnější rozšíření chrání společnost před trestnou činností, například:

  • Vloupání
  • Žhářství
  • Jednoduchá a velká krádež
  • Padělání
  • Podvod Podvod Podvodem se rozumí jakákoli klamná činnost prováděná jednotlivcem s cílem získat něco prostředky, které porušují zákon. Jedno klíčové slovo v

Výše uvedené kroky mohou být způsobeny zaměstnanci, ale rozšíření pokrytí jsou obecně navržena tak, aby pokryla výše uvedené činy, i když jsou spáchány jinými jednotlivci.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně .

Prostřednictvím kurzů, školení a cvičení finančního modelování se každý na světě může stát skvělým analytikem. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Peněžní krádež Peněžní krádež Peněžní krádež odkazuje na krádež hotovosti, která již byla za určité období zaznamenána v účetních knihách. Tento podvod je spáchán
  • Pojistné náklady Pojistné náklady Pojistné náklady představují částku, kterou společnost platí za získání pojistné smlouvy a případných dalších plateb pojistného. Platba provedená společností je uvedena jako výdaj za účetní období. Pokud se pojištění používá k pokrytí výroby a provozu
  • Subrogace Subrogace Subrogace označuje praxi nahrazování jedné strany druhou stranou v legálním prostředí. Subrogace v zásadě poskytuje právní nárok třetině
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found