Accretive - Overview, Use in Corporate Finance, Bonds, Accounting

Ve finančním kontextu akreční označuje přírůstkovou výhodu, která nastane po finanční transakci. V závislosti na tom, jak je využíváno finančně, může odkazovat na kapitálové zisky Kapitálové zisky Kapitálovým ziskem je zvýšení hodnoty aktiva nebo investice vyplývající z zhodnocení ceny aktiva nebo investice. Jinými slovy, zisk nastane, když aktuální nebo prodejní cena aktiva nebo investice přesáhne jejich nákupní cenu. , podniková finanční transakce nebo účetní výdaje. Znalost rozdílu je zásadní pro to, abyste byli informovaným finančním profesionálem, který zajistí, že data, která prezentujete nebo jsou prezentována, jsou správně popsána.

Náhodné

Všechny tři níže probereme s příslušnými příklady. Pochopení toho, co je považováno za akretivní, vám může pomoci při jednáních nebo diskusích o různých typech kvantitativní analýzy Kvantitativní analýza Kvantitativní analýza je proces sběru a vyhodnocení měřitelných a ověřitelných údajů, jako jsou výnosy, podíl na trhu a mzdy, aby bylo možné porozumět chování a výkonnost podniku. V éře datových technologií je kvantitativní analýza považována za preferovaný přístup k přijímání informovaných rozhodnutí. .

Akreditace v oblasti podnikových financí

Při použití výrazu akrece v kontextu transakce podnikových financí se tak děje v diskusi o aktualizované hodnotě vytvořené po dokončení transakce. Pokud jste vlastnili společnost, která převzala jinou společnost, zvýšení vašich příjmů po transakci by bylo výsledkem dohody.

Opakem akrece za těchto okolností lze říci, že je-li dohoda „ředicí“. Dohoda je ředicí, pokud je zisk na akcii zisk na akcii (EPS) zisk na akcii (EPS) klíčovou metrikou používanou k určení podílu společného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří pokles zisku každé společné akcie po transakci. V níže uvedeném grafu je oblast mezi 5 USD na akcii a 7 USD na akcii přírůstkem zobrazeného obchodu:

Accretive - EPS Graph

Accretive vs. Amortization: The Bond Deal

Akrece ve vztahu k dluhopisům je přesným opakem amortizace Amortizace Amortizace označuje akt splácení dluhu prostřednictvím plánovaných, předem určených menších plateb. Téměř ve všech oblastech, kde je termín amortizace použitelný, jsou tyto platby prováděny ve formě jistiny a úroků. Termín také úzce souvisí s konceptem amortizace. . Pokud jste investorem, který prodává a kupuje dluhopisy, nebo obchodníkem pracujícím pro banku nebo zajišťovací fond, pochopení toho, jaké narůstá diskuse při diskusi o produktech, vám pomůže pochopit, na jaké straně obchodu jste.

Pokud kupujete dluhopis od někoho, kdo je nižší než jeho nominální hodnota, je nominální hodnota nominální nebo nominální hodnoty dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. , pak rozdíl mezi tím, co jste zaplatili, a hodnotou dluhopisu (jinými slovy, kapitálové zisky, ke kterým dochází, když dluhopis dozrává na stejné hodnotě) je nárůst v rámci obchodu. Může k tomu dojít, pokud jste byli institucionálním investorem a obchodovali jste jménem firmy.

Akrece v účetnictví

K narůstání dochází, když je v rozvaze společnosti aktualizována současná hodnota dluhopisu nebo jiného typu nástroje. Pokud si například v rozvaze zaúčtujete závazek současné hodnoty 10 000 USD, například půjčku s budoucí hodnotou 50 000 USD, musíte závazek zvýšit o stanovenou částku z 10 000 USD na 50 000 USD (obvykle procentuální hodnota).

Pochopení toho, jak funkce funguje v účetnictví, vám lépe pomůže analyzovat finanční výkazy společnosti a činit informovanější rozhodnutí o dlouhodobém a krátkodobém stavu aktiva.

Kontextualizace: Porozumění termínu

Znalost toho, jak správně kontextualizovat termín accretive, vám pomůže určit přesně to, o čem se diskutuje, a přesný přínos, na který se odkazuje. Je zásadní porozumět různým kontextům, ve kterých lze psát, aby bylo možné přijímat informovanější rozhodnutí a přesně porozumět tomu, co a komu je sděleno.

Když termín ve financích prochází při prezentaci mírně odlišnými významovými významy, lepší informovanost vám pomůže pochopit, co se říká nebo co přesně někomu říkáte.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost potýká, když zvyšuje svou úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce
  • Institucionální investor Institucionální investor Institucionální investor je právnická osoba, která shromažďuje finanční prostředky mnoha investorů (což mohou být soukromí investoři nebo jiné právnické osoby), aby
  • Analýza následků fúze Analýza následků fúze Analýza následků fúze hodnotí finanční dopady fúze nebo akvizice na společnost. Ty musí být pečlivě zváženy dříve
  • Druhy synergií Druhy synergií Synergie fúzí a akvizic mohou nastat z úspor nákladů nebo zvýšení výnosů. Při fúzích a akvizicích existují různé typy synergií. Tato příručka poskytuje příklady. Synergií je jakýkoli účinek, který zvyšuje hodnotu sloučené firmy nad kombinovanou hodnotu dvou samostatných firem. Při transakcích fúzí a akvizic může dojít k synergii

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found