Daňové pravidlo de minimis - přehled, způsob jeho výpočtu a příklad

Daňové pravidlo de minimis je zákon, který upravuje zacházení a účtování slev na malém trhu. V překladu „o minimálních věcech“ částka de minimis určuje, zda je tržní sleva na dluhopisu zdaňována jako kapitálový zisk Kapitálový zisk Kapitálový zisk je zvýšení hodnoty aktiva nebo investice vyplývající z zhodnocení ceny aktiva nebo investice . Jinými slovy, zisk nastane, když aktuální nebo prodejní cena aktiva nebo investice přesáhne jejich nákupní cenu. nebo obyčejný příjem.

Daňové pravidlo de minimis

Daňové pravidlo de minimis stanoví, že pokud je sleva nižší než 0,25% ročně - mezi zakoupeným časem a splatností - je sleva považována za příliš malou a bude osvobozena od daně.

Daň z kapitálového zisku vs. běžná daň z příjmu

Daň z kapitálových výnosů (CGT): Daň z kapitálových výnosů je forma daně, která se uplatňuje, když je zisk dosažen z prodeje neinventárních aktiv, jako jsou dluhopisy a majetek. V USA jsou krátkodobé kapitálové zisky (aktiva zakoupená a prodaná do jednoho roku) zdaněna více než běžná daň z příjmu.

Běžná daň z příjmu: Běžná daň z příjmu je forma daně, která se uplatňuje na různé položky, jako jsou platy, mzdy, provize atd. Kromě základních forem příjmu lze běžnou daň z příjmu použít na dividendy, partnerství, licenční poplatky a dokonce výhry z hazardu.

Jak určit, která forma daně je zaplacena

Níže jsou uvedeny matematické kroky, které je třeba podniknout při určování, zda dluhopis podléhá dani z kapitálového zisku nebo běžné dani z příjmu s ohledem na pravidlo de minimis.

1. Vynásobte nominální hodnotu (cena dluhopisu při vydání) o 0,25%.

2. Vezměte výše uvedený výsledek a vynásobte jej počtem celých let mezi okamžikem, kdy jste zakoupili diskontovaný dluhopis, a jeho splatností.

3. Odečtěte výsledek od nominální hodnoty. Určuje minimální práh. Níže uvedený diagram ukazuje, jak kupní cena a hranice de minimis korelují se zdaněním.

Daňové pravidlo de minimis - výpočet

Příklad s výpočtem

Dostanete 15letý dluhopis v nominální hodnotě 1 500 $ a splatný za šest let. Jaká forma daně se bude uplatňovat po prodeji dluhopisu? Kroky jsou uvedeny níže:

1. 1 500 $ x 0,0025 = 3,75 $

2. 3,75 $ * 6 let = 22,50

3. 1 000 $ - 22,75 $ = 1 447,50 $ (prahová hodnota de minimis)

Výpočet, který překračuje prahovou hodnotu de minimis, je 1 477,50 USD. Na základě čísla můžeme určit, která forma daně se použije na základě kupní ceny.

Pokud je kupní cena vyšší než 1 477,50 USD, bude to považováno za daň z kapitálových výnosů. Pokud je kupní cena nižší než 1 477,50 USD, bude to považováno za běžnou daň z příjmu.

Výhody služby De Minimis Fringe

Daňové pravidlo de minimis se vztahuje také na okrajové výhody nabízené zaměstnavateli. Protože nabízené výhody de minimis jsou tak malé, bude nepřiměřené je účtovat a jsou osvobozeny od zdanění. Zde jsou některé z hlavních výhod de minimis:

  • Snacky a káva přinesené na pracoviště ke zvýšení morálky zaměstnanců Morálka zaměstnanců Morálka zaměstnanců je definována jako celková spokojenost, vyhlídky a pocity pohody, které zaměstnanec na pracovišti má. Jinými slovy, odkazuje na to, jak spokojení zaměstnanci cítí své pracovní prostředí. Morálka zaměstnanců je pro mnoho podniků důležitá díky přímému účinku na
  • Dárky na dovolenou nabízené firmou pro své zaměstnance
  • Vstupenky na speciální pracovní události nebo při určitých příležitostech
  • Osobní použití kancelářského vybavení, jako je kopírka
  • Příležitostné stravné poskytované vynikajícím zaměstnancům
  • Náklady na dopravu zaměstnanců, kteří se rozhodli pracovat přesčas
  • Koktejlové večírky nebo speciální akce organizované za účelem zvýšení motivace zaměstnanců

Výhody de minimis nemohou převzít hmatatelnou peněžní hodnotu. Jinými slovy, peníze nelze dát jako dárek ke zvýšení morálky, aniž by byly zdaněny. Vzhledem k četnosti a malé peněžní hodnotě výše uvedených položek se výhody de minimis vyhýbají zdanění.

De Minimus Safe Harbor

De minimis safe harbour odkazuje na každoroční volby daňového přiznání, které daňovým poplatníkům umožňují odečíst různé nákupy, které jsou obvykle ovlivněny zdaněním.

Umožňuje podnikům, které připravují finanční výkazy, odečíst až 2 500 $. Hodnota může dosáhnout 5 000 USD, pokud společnost použije příslušný finanční výkaz (AFS). AFS je jakýkoli typ finančního výkazu, který je registrován Komisí pro cenné papíry (SEC) nebo auditován firmou CPA.

Proč spíše vydělávat než kapitalizovat?

Během procesu sestavování účetní závěrky ke konci roku stojí účetní před rozhodnutím přiřadit náklady jako náklad nebo je kapitalizovat. Jak již bylo zmíněno výše, bezpečný přístav de minimis zdůrazňuje alokaci nákladů na aktiva jako náklad. Důvod:

  • Kapitalizace: Když firma kapitalizuje náklady, je zaměřena na kapitálové výdaje. Cena bude v rozvaze zaúčtována jako aktivum, ale bude podléhat odpisovým nákladům. Obecně kapitalizace snižuje budoucí čistý příjem firmy.
  • Výdaje: Když se náklad zaúčtuje do nákladů, přidá se do výkazu zisku a ztráty společnosti a odečte se od výnosů, což snižuje zisk. Možná se to nezdá výhodné, ale náklady snižují celkové daňové zatížení. Obecně platí, že výdaje snižují celková aktiva a vlastní kapitál akcionáře Vlastní kapitál Ve financích je vlastní kapitál tržní hodnotou aktiv ve vlastnictví akcionářů po splacení všech dluhů. V účetnictví se vlastním kapitálem rozumí účetní hodnota vlastního kapitálu akcionářů v rozvaze, která se rovná aktivům mínus pasiva. Pojem „vlastní kapitál“ v oblasti financí a účetnictví přichází s konceptem spravedlivého a rovného zacházení s firmou.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Diskontní faktor Diskontní faktor Ve finančním modelování je diskontním faktorem desítkové číslo vynásobené hodnotou peněžního toku, aby byl diskontován zpět na současnou hodnotu. Faktor se zvyšuje
  • Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a za navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí
  • Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů je daň uvalená na kapitálové zisky nebo zisky, které jednotlivec dosahuje prodejem aktiv. Daň se ukládá až poté, co je aktivum převedeno na hotovost, a ne, když je stále v rukou investora.
  • Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem Zdanitelným příjmem se rozumí jakákoli kompenzace fyzické nebo právnické osoby, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found