Depozitní potvrzení - přehled, typy, výhody a nevýhody

Depozitní potvrzení je obchodovatelný nástroj vydaný bankou k zastupování akcií zahraniční veřejné společnosti. Veřejné společnosti Veřejné společnosti jsou subjekty obchodující se svými akciemi na veřejném burzovním trhu. Investoři se mohou stát akcionáři ve veřejné společnosti nákupem akcií společnosti. Společnost je považována za veřejnou, protože jakýkoli investor, který má zájem, může koupit akcie společnosti na veřejné burze a stát se vlastníky akcií. , což umožňuje investorům obchodovat na globálních trzích.

Depozitní potvrzení

Porozumění depozitním potvrzením

Depozitní certifikáty umožňují investorům investovat do společností v zahraničí a obchodovat na místní burze cenných papírů v domovské zemi investora. Je to výhodné pro investory, protože akcie nesmějí opustit domovskou zemi, s níž obchodují.

Depozitní certifikáty byly vytvořeny za účelem minimalizace komplikací při investování do zahraničních cenných papírů.

Dříve, pokud by investoři chtěli koupit akcie zahraniční společnosti, museli by své peníze směnit za cizí měnu a otevřít si zahraniční makléřskou makléřskou makléřskou společnost Makléřská společnost poskytuje zprostředkovatelské služby v různých oblastech, např. Investování, získání půjčky nebo nákup nemovitostí . Makléř je zprostředkovatel, který účtuje. Pak by byli schopni nakupovat akcie prostřednictvím makléřského účtu na zahraniční burze cenných papírů.

Vytváření depozitních certifikátů eliminuje celý proces a investorům usnadňuje a usnadňuje investice do mezinárodních společností.

Jak se vydávají depozitní potvrzení?

  1. Pokud má investor zájem o koupi depozitních certifikátů, musí kontaktovat makléře v místní bance. Místní banka v domovské zemi investora, která se nazývá depozitářská banka, vyhodnotí zahraniční bezpečnost před rozhodnutím o koupi akcií.
  2. Makléř v depozitní bance nakoupí akcie buď na místní burze cenných papírů, s nimiž obchoduje, nebo nakoupí akcie na zahraniční burze cenných papírů pomocí jiného makléře v zahraniční bance, který je také známý jako depozitní banka.
  3. Po zakoupení akcií depozitář požádá o doručení akcií depozitní bance.
  4. Poté, co depozitář obdrží akcie, seskupí je do balíčků, z nichž každý obsahuje 10 akcií. Každý paket bude vydán depozitní bance jako depozitní potvrzení, s nímž se obchoduje na místní burze cenných papírů banky.
  5. Když depozitářská banka obdrží depozitní potvrzení od depozitní banky, oznámí to makléři, který je doručí investorovi, a strhne z účtu investora poplatky.

Druhy depozitních potvrzení

1. Americký depozitní doklad (ADR)

Je kótována pouze na amerických burzách (tj. NYSE, AMEX Americká burza cenných papírů (AMEX) Americká burza cenných papírů (AMEX) zahájila svoji činnost v roce 1908 jako New York Curb Market Agency. AMEX byla původně složena z obchodníků a makléřů, NASDAQ. ) a lze s nimi obchodovat pouze v USA. Vyplácejí investorům dividendy v amerických dolarech a jsou vydávány bankou v USA

Nežádoucí účinky jsou kategorizovány na sponzorované a nesponzorované, které jsou poté seskupeny do jedné ze tří úrovní.

2. Evropský depozitní doklad (EDR)

Jedná se o evropský ekvivalent ADR. Podobně jsou EDR kótovány pouze na evropských burzách cenných papírů a lze s nimi obchodovat pouze v Evropě. Vyplácí dividendy v eurech a lze s nimi obchodovat jako s běžnými akciemi.

3. Globální depozitní potvrzení (GDR)

Jedná se o obecný termín pro depozitní poukázku, která se skládá z akcií zahraniční společnosti. Proto se jakýkoli depozitní doklad, který nepochází z vaší domovské země, nazývá NDR.

Mnoho dalších zemí po celém světě, jako je Indie, Rusko, Filipíny a Singapur, také nabízí depozitní poukázky.

Výhody DR

1. Expozice vůči mezinárodním cenným papírům

Kromě akcií nabízených místními společnostmi mohou investoři diverzifikovat své investiční portfolio získáním expozice vůči mezinárodním cenným papírům.

2. Dodatečné zdroje kapitálu

Depozitní poukázky poskytují mezinárodním společnostem způsob, jak získat více kapitálu využíváním globálních trhů a přilákáním zahraničních investorů po celém světě.

3. Méně mezinárodní regulace

Vzhledem k tomu, že se s ním obchoduje na místní burze, nemusí se investoři starat o mezinárodní obchodní politiku a globální zákony.

I když investoři budou investovat do společnosti, která je v cizí zemi, mohou stále požívat stejných podnikových práv, jako je možnost hlasovat pro představenstvo Představenstvo Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou zvolen, aby zastupoval akcionáře. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. .

Nevýhody DR

1. Vyšší správní a zpracovatelské poplatky a daně

Mohou existovat vyšší správní a zpracovatelské poplatky, protože je třeba kompenzovat služby spojené s úschovou od depozitní banky. Mohou existovat i vyšší daně.

Například ADR dostávají stejné kapitálové zisky a daně z dividend jako jiné akcie v USA. Na investora se však kromě běžných daní v USA vztahují daně a předpisy v zahraničí.

2. Větší riziko z fluktuací směnného kurzu forexu

Existuje vyšší riziko v důsledku volatility směnných kurzů cizích měn. Pokud například investor koupí depozitní stvrzenku, která představuje akcie britské společnosti, bude její hodnota ovlivněna směnným kurzem mezi britskou librou a měnou v domovské zemi kupujícího.

3. Omezený přístup pro většinu investorů

Někdy nemusí být depozitní certifikáty na burzách cenných papírů uvedeny. Proto do nich mohou investovat pouze institucionální investoři, což jsou společnosti nebo organizace, které provádějí obchody jménem klientů.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% akcií S&P 500 a 70 největších společností na světě . Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej
  • Americké depozitní certifikáty (ADR) Americké depozitní certifikáty (ADR) Americké depozitní certifikáty (ADR) jsou obchodovatelné bezpečnostní nástroje, které vydává americká banka a které představují konkrétní počet akcií zahraniční společnosti obchodované na amerických finančních trzích. ADR vyplácejí dividendy v amerických dolarech a obchodují jako běžné akcie.
  • Kapitálový trh Nasdaq Kapitálový trh Nasdaq Kapitálový trh Nasdaq je jednou ze tří úrovní v rámci indexu Nasdaq Composite. Úroveň kapitálového trhu je akciovým trhem pro společnosti s
  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found