David Tepper - přehled, časný život, kariéra v investování

David Tepper je známý jako jeden z nejlepších manažerů hedgeových fondů své generace a po mnoho let vytváří stabilní výnosy pro klientské investory. Je zakladatelem a prezidentem hedgeového fondu Appaloosa Management, který od července 2020 spravuje zhruba 13 miliard dolarů.

David TepperZdroj

Od roku 2018 koupil Tepper také profesionální fotbalový tým Carolina Panthers v hodnotě 2,3 miliardy dolarů poté, co přesunul svůj zajišťovací fond z New Jersey na Floridu. Působil jako vedoucí neinvestičního dluhopisového hodnocení Hodnocení dluhopisů jsou reprezentacemi úvěruschopnosti podnikových nebo státních dluhopisů. Ratingy zveřejňují ratingové agentury a poskytují hodnocení finanční síly a schopnosti emitenta dluhopisů splácet jistinu a úroky dluhopisu podle smlouvy. kancelář v Goldman Sachs, ale rozhodl se založit Appaloosa Management v roce 1993 poté, co byl přijat na povýšení na partnera.

Časný život Davida Teppera

David Tepper se narodil 11. září 1957 a vyrůstal na East Endu v Pittsburghu v Pensylvánii. V raném věku Tepper prokázal silnou fascinaci pro fotbal a baseball. Poznamenal, že si zapamatuje statistiky baseballu na baseballových kartách, které dostal od svého dědečka.

Tepper navštěvoval Peabody High School, která se nachází ve čtvrti East Liberty v Pittsburghu. Navštěvoval University of Pittsburgh, kde získal bakalářský titul v oboru ekonomie a promoval s vyznamenáním. Také začal investovat malé částky po celé škole, což vyvolalo jeho zájem pracovat ve finančním průmyslu.

Kariéra Davida Teppera

Ranná kariéra

David Tepper nejprve pracoval pro Equibank v oddělení treasury jako úvěrový analytik. Avšak krátce poté, když nebyl spokojen se svou pozicí, se rozhodl nastoupit na obchodní školu Carnegie Mellon University a získat titul Master of Business Administration (MBA), nebo to, co se v té době vědělo jako Master of Science v průmyslové správě (MSIA). .

Po získání titulu MBA Master of Business Administration (MBA) MBA, také známý jako Master of Business Administration, je postsekundární titul, který poskytuje důkladné znalosti a školení z pohledu roku 1982, Tepper pokračoval v práci v ministerstvo financí Republic Steel. V roce 1984 však byl přijat do Keystone Mutual Funds.

Goldman Sachs

Jen o rok později, v roce 1985, Goldman Sachs přijal Teppera jako úvěrového analytika, protože v New Yorku sestavovali dluhový tým s vysokým výnosem. Tepper se stal hlavním obchodníkem do šesti měsíců a nakonec zůstal u společnosti Goldman Sachs sedm let. Tepper specializující se na nouzový dluh Nouzový dluh Nouzový dluh se týká cenných papírů vlády nebo společnosti, která buď selhala, je pod ochranou před bankrotem, nebo je ve finanční tísni a v blízké budoucnosti směřuje k výše uvedeným situacím. Zahrnuje všechny úvěrové nástroje, které se obchodují se značnou slevou - zejména bankroty a zvláštní dluhové situace. Tepper se rozhodl opustit Goldman Sachs v roce 1992 poté, co byl přijat na partnerskou pozici.

Správa Appaloosa

Na začátku roku 1993 skončila společnost Tepper u stolu u klienta Goldmana Michaela Price. Tepperovým cílem bylo získat dostatek kapitálu na založení vlastního fondu. Dokázal dostatečně vyzvednout a vytvořit „Appaloosa Management“ jako hedgeový fond Hedge Fund Hedgeový fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze společně, a.

Appaloosa Management investuje do trhů s pevným výnosem a do veřejného kapitálu. Společnost byla založena Davidem Tepperem a Jackem Waltonem a zpočátku začala jako obchod s nouzi v oblasti dluhových investic, ale později byla známá jako zajišťovací fond.

Fond se obecně zaměřuje na nediverzifikované a koncentrované pozice, zejména na akcie a dluhy ohrožených společností, nástroje s pevným výnosem a deriváty.

Appaloosa Management pokračoval v dosahování velmi působivých výsledků generování výnosů pro investory. Za prvních šest měsíců fungování zajišťovacího fondu dosáhl 57% návratnosti získaného kapitálu a do roku 1994 vzrostl na 300 milionů USD spravovaných aktiv (AUM). Rychle vpřed o 20 let do roku 2014 fond vykázal AUM ve výši 20 miliard USD .

Navzdory krátkodobé volatilitě trhu generovala Appaloosa dlouhodobě silné výnosy. Forbes uvedl, že investice společnosti Appaloosa ve výši 1 milionu dolarů od jejího založení bude mít o 20 let později hodnotu 181 milionů dolarů.

Sportovní management

Tepper byl vášnivým sportovním fanouškem a překládal investice do profesionálních sportovních týmů. 25. září 2009 koupil Tepper menšinový 5% podíl v Pittsburgh Steelers - týmu v národní fotbalové lize (NFL).

V roce 2018 koupil Tepper Carolina Panthers - další tým v NFL - od původního majitele, Jerryho Richardsona. Nabídka 2,2 miliardy USD byla v té době nejvyšší v historii NFL.

Poté, co koupil Carolina Panthers, skončil Tepper s nabídkou expanzního týmu v rámci Major League Soccer (MLS) ligy. V červenci 2019 získala organizace Carolina Panthers expanzní tým v MLS - Charlotte FC.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Správa aktiv (AUM) Správa aktiv (AUM) Správa aktiv (AUM) je celková tržní hodnota cenných papírů, které finanční instituce vlastní nebo spravuje jménem svých klientů.
  • Role úvěrového analytika Role úvěrového analytika Role úvěrového analytika zahrnuje posouzení bonity jednotlivce nebo společnosti za účelem stanovení pravděpodobnosti, že bude ctít své finanční
  • Trh s deriváty Trh s deriváty Trh s deriváty označuje finanční trh s finančními nástroji, jako jsou podkladová aktiva a finanční deriváty. Účastníci
  • Strategie zajišťovacích fondů Strategie zajišťovacích fondů Zajišťovací fond je investiční fond vytvořený akreditovanými jednotlivci a institucionálními investory za účelem maximalizace výnosů a snížení nebo vyloučení rizika bez ohledu na stoupání nebo pokles trhu. Strategie zajišťovacích fondů se používají prostřednictvím soukromých investičních partnerství mezi správcem fondu a investory

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found