Energy Risk Professional (ERP®) - přehled, kurikulum, zkouška

Energy Risk Professional (ERP®) je globální certifikační program pro jednotlivce pracující v oblasti energetických rizik. Program ERP® poskytuje Global Association of Risk Professionals (GARP), přední průmyslová asociace, která poskytuje vzdělání a výzkum pro profesionály. Uchazeči s označením ERP® jsou připraveni se znalostmi v oblasti řízení rizik pro energetické komodity a budou na trhu práce konkurenceschopnější.

Energy Risk Professional (ERP®)

souhrn

  • Energy Risk Professional (ERP®) je globální certifikace pro jednotlivce pracující v oblasti energetických rizik a je poskytována Globální asociací profesionálů v oblasti rizik (GARP).
  • Uchazeči musí složit zkoušky ERP® část I a část II a prokázat dva roky příslušných pracovních zkušeností, aby získali označení ERP®.
  • Zkoušky ERP® pokrývají témata fyzických trhů s energií, finančních trhů a aktuálních problémů v energetice.
  • Certifikované ERP si musí zachovat své členství v GARP a získat alespoň 40 kreditů za každý cyklus CPD, aby si zachovalo označení ERP®.

Úvod do Energy Risk Professional (ERP®)

Označení ERP® prokazuje znalosti a zkušenosti jednotlivce v oblasti řízení rizik v energetickém průmyslu, jako je zemní plyn, uhlí, ropa a obnovitelná energie. Každý, i bez rizika nebo energetického pozadí, se může zaregistrovat do programu ERP®. K získání certifikátu musí kandidát složit zkoušky ERP® část I a část II a prokázat dvouletou pracovní praxi v příslušných oblastech.

Aby si toto označení zachovalo, musí si certifikované ERP zachovat své členství v GARP a účastnit se programu Continuing Professional Development (CPD), což je povinný program, který přináší trendy a aktualizace v oboru. Program CPD poskytuje rizikovým manažerům vzdělávací příležitosti a pokrok v jejich kariéře. Program je založen na dvouletých cyklech.

Certifikované ERP musí získat alespoň 40 kreditů za každý cyklus CPD, aby si zachovaly své označení. Mohou získat kredity účastí na aktivitách CPD. Činnosti pokrývají různé oblasti studia, například kvantitativní analýzu Kvantitativní analýza Kvantitativní analýza je proces shromažďování a hodnocení měřitelných a ověřitelných údajů, jako jsou výnosy, podíl na trhu a mzdy, aby bylo možné porozumět chování a výkonnosti podniku. V éře datových technologií je kvantitativní analýza považována za preferovaný přístup k přijímání informovaných rozhodnutí. , udržitelnost, fintech, jakož i regulace a dodržování předpisů.

Program ERP® podporuje kandidáty při rozvoji jejich kariéry zlepšováním dovedností, které lze uplatnit v různých funkčních rolích. Mezi příklady patří řízení rizik v energetických společnostech nebo institucích pro správu investic, obchodování s energetickými komoditami, poradenství a dodržování předpisů. Náboroví manažeři v energetickém průmyslu nebo ve finančních institucích mohou z certifikace ERP® učinit požadavek nebo preference v procesu náboru.

Chcete-li se dozvědět více o projektech obnovitelné energie, podívejte se na Finance Kurz finančního modelování sluneční energie.

Osnovy ERP®

Učební plán ERP® pokrývá tři části - trhy s fyzickou energií, finanční trhy a aktuální problémy s energií. Sekce Trhy s fyzickou energií pojednává o trzích s plynem a ropou, výrobě elektřiny a emisích uhlíku. Část Finanční trhy váží 50% celého učebního plánu a zahrnuje oceňování, modelování a řízení rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které jsou součástí života podniku. Obvykle se to provádí technikami finančních produktů souvisejících s energií.

Zkouška ERP®

Uchazeč, který sleduje označení ERP®, musí složit zkoušku ERP®. Zkouška potvrzuje znalost kandidáta o energetických a finančních trzích. Finanční trhy Finanční trhy, od samotného názvu, jsou typem tržiště, které poskytuje cestu k prodeji a nákupu aktiv, jako jsou dluhopisy, akcie, devizy a deriváty. Často se jim říká různá jména, včetně „Wall Street“ a „capital market“, ale všechny stále znamenají jedno a totéž. , stejně jako fyzická a finanční rizika.

  • Zkouška ERP® se koná vždy v květnu a listopadu.
  • Uchazeči mohou zkoušky složit buď samostatně, nebo ve stejný den. Například mohou absolvovat část 1 v květnu a část 2 v listopadu (nebo naopak), nebo mohou absolvovat obě části ve stejný den buď v květnu nebo v listopadu. Pokud kandidát absolvuje obě části ve stejný den, jeho zkouška z části 2 bude hodnocena, pouze pokud složila část 1.
  • Uchazeči musí absolvovat část 1, než se mohou zúčastnit části 2.
  • Zkouška se pro každou část koná po dobu čtyř hodin.
  • Kandidáti obdrží výsledky zkoušky šest týdnů po termínech zkoušky.

Část I Zkouška ERP®

GARP nabízí ráno část zkoušky ERP®. Zkouška se zaměřuje na fungování trhů s energetickými komoditami, jako je ropa, zemní plyn, rafinované produkty a obnovitelné zdroje. Proces operace zahrnuje výrobu, přepravu, skladování a distribuci. Část 1 zkoušky obsahuje 80 otázek a musí být splněna do čtyř hodin nebo méně.

Podle GARP zkoušku složilo 42% kandidátů, kteří složili zkoušku části I v květnu 2019, a 56% kandidátů složilo zkoušku části I v listopadu 2019.

Část II Zkouška ERP®

Část II zkouška je nabízena odpoledne. Na základě znalostí z části I zkoušky se část II rozšiřuje na témata energetických derivátů, modelování oceňování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 500 000 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari, stejně jako provozní, úvěrové a tržní rizika. Část 2 zkoušky obsahuje 60 otázek a musí být splněna do čtyř hodin nebo méně.

Podle GARP byla míra úspěšnosti zkoušky části II 62% pro květen 2019 a 71% pro listopad 2019.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Další odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) Další odborné vzdělávání (CPE) je požadavek na Certified Public Accountants (CPA), který je navržen tak, aby pomáhal udržovat jejich kompetence a dovednosti jako poskytovatelé profesionálních služeb. V rámci trvalých požadavků na zachování označení CPA
  • Finanční technologie (Fintech) Fintech (Finanční technologie) Termín fintech označuje synergii mezi financemi a technologiemi, která se používá k posílení obchodních operací a poskytování finančních služeb.
  • Udržitelnost Udržitelnost Udržitelnost je v zásadě schopnost zajistit potřeby současné generace s využitím dostupných zdrojů, aniž by to způsobilo budoucí generace
  • Certifikace nejlepších kreditních analytiků Nejlepší certifikace kreditních analytiků Seznam nejlepších certifikací úvěrových analytiků. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found