Restrukturalizace Deutsche Bank - Corporate Finance Institute

V červnu 2019 Deutsche Bank oznámila, že zruší 18 000 pracovních míst ve snaze o restrukturalizaci korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. . Restrukturalizace společnosti může zahrnovat celou řadu změn, které jsou navrženy tak, aby společnost byla výnosnější. Zisk Zisk je hodnota zbývající po zaplacení výdajů společnosti. Naleznete jej ve výkazu zisku a ztráty. Pokud je hodnota, která zůstane po odečtení výdajů od výnosů, kladná, říká se, že společnost má zisk, a pokud je hodnota záporná, pak se říká, že má ztrátu. Změny mohou zahrnovat vlastnickou strukturu, dluh a finanční struktury. Kapitálová struktura Kapitálová struktura označuje množství dluhu a / nebo vlastního kapitálu, které společnost využívá k financování svých operací a financování svých aktiv. Kapitálová struktura firmy a aktualizace systémů řízení. Lze samozřejmě provést i změny v obchodních liniích, které povedou ke zvýšení nebo snížení počtu pracovních míst.

Deutsche Bank restrukturalizace ilustrace budovy s temnými mraky na obzoru

Rychlé shrnutí bodů

  • Deutsche Bank vylučuje obchodní linie obchodování a obchodování s akciemi a propouští 18 000 zaměstnanců.
  • Banka se nedokázala vzpamatovat z finanční krize a byla mnohokrát pokutována za zneužití.
  • Místo toho, aby se soustředili na prodej a obchodování, které mohou vytvářet volatilní výdělky, přesouvají zaměření na správu peněz společnosti.

Historie Deutsche Bank

Deutsche je německá bankovní instituce Kariéra v bankovnictví (Sell-Side) Banky, známé také jako Dealers nebo souhrnně jako Sell-Side, nabízejí širokou škálu rolí, jako je investiční bankovnictví, průzkum kapitálu, prodej a obchodování založené v roce 1870. Bohužel, v průběhu let byli zapojeni do několika skandálů a špatných obchodních rozhodnutí. Například banka se podílela na hypoteční krizi rizikových hypoték. I když banka cítila, že se trh obrací na jih, pokračovali v prodeji investic založených na hypotékách Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) je dluhový cenný papír zajištěný hypotékou nebo inkasem hypoték . MBS je cenný papír krytý aktivy, který je obchodován na sekundárním trhu a který umožňuje investorům těžit z hypotečního podnikání. Aby toho nebylo málo, Deutsche také přijímala sázky na produkty, které prodávaly. Tato opatření stála banku pokutou 7,2 miliardy USD, která byla upravena ze 14 miliard USD po urovnání s americkým ministerstvem spravedlnosti.

V letech 2015 až 2018 byla Deutsche také pokutována za další přestupky. Zahrnují vybavení Libor LIBOR LIBOR, což je zkratka London Interbank Offer Rate, označuje úrokovou sazbu, kterou britské banky účtují jiným finančním institucím za krátkodobý úvěr se splatností od jednoho dne do 12 měsíců v budoucnosti. LIBOR slouží jako srovnávací základna pro krátkodobé úrokové sazby úrokových sazeb, obchoduje se zeměmi, na něž se vztahují sankce USA, a nezabrání praní peněz. V případě praní peněz dostala Deutsche Bank pokutu 630 milionů dolarů za to, že nezabránila ruskému praní peněz v hodnotě 10 miliard.

Byla učiněna rozhodnutí

Pokud jde o obchodní rozhodnutí, od roku 1989 měla Deutsche bank plány stát se globální bankou. Získali Nákupní účetnictví - fúze a akvizice (M&A) Tato příručka bude zahrnovat nákupní účetnictví pro fúze a akvizice. V rámci akvizice společnost nakupuje aktiva jiné společnosti, identifikovatelné obchodní segmenty nebo dceřiné společnosti. V případě fúze společnost koupí jinou společnost v plném rozsahu. bank v jiných zemích a získala větší globální přítomnost. Spojením svých amerických operací do jednoho měli v plánu převzít Wall Street Wall Street Wall Street zabírá osm bloků na Manhattanu v New Yorku. Vede z východu na západ od Broadwaye po South Street, v samém srdci finanční čtvrti. Wall Street představuje srdce kapitalismu a je domovem newyorské burzy cenných papírů (NYSE), mnoha bank, dalších finančních institucí a korporací. banky jako Goldman Sachs Goldman Sachs Group Goldman Sachs Group Inc. je nadnárodní investiční banka, kterou v roce 1869 založil Marcus Goldman. Nabízí správu aktiv, fúze a akvizice, zprostředkování a upisování zabezpečení prostřednictvím 4 segmentů: investiční bankovnictví, investiční management, investování a půjčky a institucionální klienti, informace o GS. Po finanční krizi, stagnující evropské ekonomice a nových předpisech se však tyto plány rozpadly. V roce 2019 propadly plány sloučení s jinou německou bankou Commerzbank. Pokud by byla fúze úspěšná, vytvořila by eurozónu Eurozóna Všechny země Evropské unie, které přijaly euro jako svou národní měnu, tvoří geografický a ekonomický region známý jako Eurozóna. Eurozóna tvoří jeden z největších hospodářských regionů na světě. Devatenáct z 28 zemí v Evropě používá druhou největší banku eura. Tyto plány byly vytvořeny, protože obě banky bojovaly a Deutsche se po finanční krizi snažila zotavit.

Proč zrušit 18 000 pracovních míst?

Deutsche učinila rozhodnutí, že jejich obchodní operace Obchodní operace Obchodní operace se týkají aktivit, kterým se podniky denně věnují, aby zvýšily hodnotu podniku a vydělaly zisk. Činnosti jsou rozloženy příliš tenké nebo příliš diverzifikované Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát. Jeden z vedoucích pracovníků uvedl, že banka se pokusila konkurovat v příliš mnoha obchodních liniích. Aby tuto situaci ratifikovali, rozhodli se uzavřít akcie prodej a obchodování Prodej a obchodování Prodej a obchodování (S&T) je skupina v investiční bance, která se skládá z prodejců, kteří nazývají institucionální investory s nápady a příležitostmi, a obchodníků, kteří provádějí objednává a radí klientům při vstupu a opuštění finančních pozic. Prodej a obchodování je mízou, která dělá nebo rozbíjí obchod s cennými papíry a snižuje dělení sazeb. Odstraněním této obchodní linie z bank propouštějí také 18 000 zaměstnanců. Původně se manažeři zdráhali tuto obchodní linii snížit. I když je to vysoce rizikové, vydávání a obchodování s deriváty Deriváty Deriváty jsou finanční smlouvy, jejichž hodnota souvisí s hodnotou podkladového aktiva. Jedná se o komplexní finanční nástroje, které se používají pro různé účely, včetně zajištění a získání přístupu k dalším aktivům nebo trhům. může být velmi ziskové, pokud bude provedeno správně. Jelikož se však Deutsche Bank stává méně ziskovou, usiluje banka o spolehlivější obchod. Nyní se banka zaměří na správu podnikových peněz.

Krátkodobé náklady na restrukturalizační proces Deutsche Bank jsou 8,29 miliardy USD, přičemž většina z nich nastane v roce 2019. Náklady se většinou skládají z odstupného pro propuštěné zaměstnance. Odhadovaná výhoda představuje do roku 2022 úsporu nákladů ve výši 6,7 miliardy USD. Úspora nákladů vyplývá z nižších mzdových nákladů a každoročně vyplácených bonusů. Jiné banky označily tento plán za ambiciózní a akce radikálně.

Řízení

Christian Sewing se stal výkonným ředitelem v roce 2018. Sewing již zrušil přes 3 000 pracovních míst a zavřel stovky poboček. Společnost Sewing spolu s představenstvem se rozhodla omezit prodej a obchodování s akciemi Prodej a obchodování Prodej a obchodování (S&T) je skupina v investiční bance, která se skládá z prodejců, kteří nazývají institucionální investory s nápady a příležitostmi, a obchodníky, kteří provádějí objednávky a radí klientům při vstupu a výstupu z finančních pozic. Tržby a obchodování jsou mízou, která vytváří nebo rozbíjí divizi cenných papírů, protože nemá tržby. Výnosy Tržby představují hodnotu veškerého prodeje zboží a služeb uznaného společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. spolehlivost. Jak již bylo zmíněno výše, úspora nákladů se očekává také od nižší výplaty bonusů. Předchozí generální ředitel byl kritizován za průběžné vyplácení vysokých bonusů pro investiční bankéře.

Ne všichni vedoucí pracovníci s tímto rozhodnutím souhlasí nebo byli nezraněni. Například Frank Strauss, vedoucí maloobchodu, opustil banku, protože nesouhlasil s restrukturalizačním plánem. Z banky také odejde šéf investičního bankovnictví Garth Ritchie.

Co to znamená pro investory?

Akcie Deutsche Bank od roku 2007 poklesly o 95% kvůli obtížím, kterým banka čelila. Pro stávající investory banka uvedla, že nebudou získávat další kapitál Kapitálový kapitál je něco, co zvyšuje schopnost člověka generovat hodnotu. Lze jej použít ke zvýšení hodnoty v celé řadě kategorií, jako je finanční, sociální, fyzický, intelektuální atd. V podnikání a ekonomice jsou dva nejběžnější typy kapitálu finanční a lidský. financovat plán restrukturalizace. Mnoho investorů nebo potenciálních investorů čeká na to, jak bude plán proveden a jaké výsledky přinese. I když se náklady sníží, je třeba vidět, zda budou negativně ovlivněny příjmy.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o plánu restrukturalizace Deutsche Bank. Abychom se dál učili a zlepšovali svou kariéru, doporučujeme vám následující finanční zdroje.

  • Zombie Company Zombie Company „Zombie company“ je nekonkurenceschopná společnost, která k fungování potřebuje finanční výpomoc. Zombie společnosti nemají přebytečnou hotovost ani kapacitu a stagnují.
  • Převzetí výpomoci Převzetí výpomoci Převzetí výpomoci se týká scénáře, kdy vláda nebo finančně stabilní společnost převezme kontrolu nad slabou společností s cílem pomoci
  • Hlavní rizika pro banky Hlavní rizika pro banky Mezi hlavní rizika bank patří úvěrové, provozní, tržní a likvidní riziko. Vzhledem k tomu, že banky jsou vystaveny různým rizikům, mají dobře vybudovanou infrastrukturu pro řízení rizik a musí dodržovat vládní předpisy.
  • Poměr půjčky k hodnotě Poměr půjčky k hodnotě Poměr půjčky k hodnotě (LTV) je finanční poměr, který porovnává velikost půjčky s hodnotou aktiva, které je zakoupeno pomocí výnosů z půjčky. Poměr LTV je důležitou metrikou, která hodnotí úvěrové riziko, které věřitel nese, poskytnutím půjčky dlužníkovi.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found