Funkce FORECAST.LINEAR - vzorec, příklady, jak používat

Funkce FORECAST.LINEAR je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vypočítá nebo předpovídá budoucí hodnotu pomocí lineární regrese.

Ve finančním modelování Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení tří výroků, analýzy DCF a další, funkce FORECAST.LINEAR může být užitečná při výpočtu statistické hodnoty prognózy vyrobeno. Pokud například známe minulé výdělky a výdaje, které představují určité procento z prodeje, můžeme pomocí funkce předpovědět budoucí částky.

Vzorec

= FORECAST.LINEAR (x, known_y’s, known_x’s)

Funkce FORECAST.LINEAR používá následující argumenty:

  1. X (povinný argument) - Toto je číselná hodnota x, pro kterou chceme předpovědět novou hodnotu y.
  2. Known_y's (povinný argument) - Závislé pole nebo rozsah dat.
  3. Známé_x (povinný argument) - Toto je nezávislé pole nebo rozsah dat, který je nám znám.

Jak používat funkci FORECAST.LINEAR v aplikaci Excel?

Jako funkci listu lze FORECAST.LINEAR zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, podívejme se na příklad:

Příklad

Předpokládejme, že níže uvádíme údaje o příjmech, což jsou známé x, a výdaje, které jsou známé y. Můžeme použít funkci FORECAST.LINEAR k předpovědi dalšího bodu na přímce, která nejlépe vyhovuje sadě známých hodnot x a y.

Funkce FORECAST.LINEAR

Pomocí údajů o příjmech za leden 2019 můžeme pomocí funkce FORECAST.LINEAR předvídat výdaje za stejný měsíc.

Vzorec, který se má použít, je:

Funkce FORECAST.LINEAR - Příklad 1

Získáváme výsledky níže:

Funkce FORECAST.LINEAR - příklad 1a

Funkce FORECAST.LINEAR vypočítá novou hodnotu y pomocí jednoduché lineární rovnice:

FORECAST.LINEAR - Formule 1

Kde:

FORECAST.LINEAR - Formule 1a

a:

FORECAST.LINEAR - Formule 1b

Hodnoty x a y jsou průměrem vzorku (průměry) známých hodnot x a známých hodnot y.

Několik ukazatelů o funkci FORECAST.LINEAR:

  1. Délka pole known_x by měla být stejná jako délka pole known_y a rozptyl pole known_x nesmí být nula.
  2. V aplikaci Excel 2016 byla zavedena funkce FORECAST.LINEAR (jako náhrada za starou funkci FORECAST). Funkce FORECAST.LINEAR již není k dispozici v dřívějších verzích aplikace Excel. Není také k dispozici v aplikaci Excel 2016 pro Mac.
  3. # N / A error - Nastane, pokud dodaná pole známá_x a dodaná pole známá_y mají různou délku.
  4. # DIV / 0! error - Vyskytuje se, pokud je rozptyl dodaných známých_x roven nule.
  5. #HODNOTA! error - Nastane, pokud daná budoucí hodnota x je nečíselná.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí Excel FORECAST.LINEAR. Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Všechny články o Excelu Zdroje pro Excel Naučte se Excel online se stovkami bezplatných výukových programů, zdrojů, průvodců a cheat listů pro Excel! Zdroje financí jsou nejlepší způsob, jak se naučit Excel podle vašich vlastních podmínek.
  • Kurz Excel pro pokročilé
  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found