Ukazatele toku finančních prostředků - přehled, způsob měření a použití

Ukazatele toku finančních prostředků jsou metriky používané vládami ke sledování toku peněz do a z národní ekonomiky. Účty ukazují zdroje všech finančních prostředků přijatých v ekonomice a použití, která v ekonomice byly použity.

Indikátor toku finančních prostředků

Vláda, investoři a finanční manažeři sledují tok finančních prostředků, aby určili, jak efektivně plánovali, jaké jsou zdroje, které mají k dispozici, jak byly zdroje investovány a jaké jsou zdroje používané k financování zdrojů.

Tok účtů fondů v USA

Ve Spojených státech vede tok finančních účtů Federální rezervní systém Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu. a jsou vydávány zhruba deset týdnů po skončení předchozího čtvrtletí. Tok finančních účtů se také označuje jako finanční účty a jsou označeny jako Z.1. Zveřejněné účty ukazují aktiva a pasiva, kterými přispěl každý sektor národního hospodářství, a způsob, jakým byly finanční prostředky použity.

Výkaz pro každý účet ukazuje distribuci kapitálu v různých sektorech, což ekonomům umožňuje analyzovat, jak fondy proudí dovnitř a ven z ekonomiky. Účty také rozdělují celkový dluh podle emitenta a držitele, stejně jako rozdělení hrubého domácího produktu (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) je standardním měřítkem ekonomického zdraví země a ukazatelem jeho životní úrovně. HDP lze také použít k porovnání úrovní produktivity mezi různými zeměmi. .

Při přípravě toku finančních účtů se Federální rezervní systém řídí metodou podvojného účetnictví. To umožňuje sledování změn v aktivech a pasivech v nefinančních sektorech, jako jsou domácnosti, neziskové organizace Neziskový obchodní plán Neziskový podnikatelský plán je jednoduše plánem neziskové organizace, který nastiňuje její cíle a cíle, jak může dosáhnout svého stanoveného účelu, farmy, vláda (federální, státní a místní) i v zahraničním sektoru.

Některá z finančních aktiv, o nichž se v toku finančních prostředků účtuje, zahrnují spořicí vklady, pokladniční aktiva, penzijní fondy, akcie podílových fondů, americké vklady v zahraničí, akciové společnosti a fondy peněžního trhu.

Tok finančních prostředků ve Velké Británii

Úřad pro národní statistiku je odpovědný za přípravu toku finančních účtů ve Velké Británii. Účty obsahují informace o vztazích dlužníka a věřitele a o tom, jak se změnily aktiva a pasiva v národním hospodářství. Podle ONS by každé finanční aktivum mělo mít protistranovou závazkovou transakci, zatímco celkové zdroje fondů se musí rovnat celkovému využití fondů.

První tok tabulek fondů byl publikován v roce 2014 a od té doby jsou publikovány každé čtvrtletí roku v Modré knize. Účet toku finančních prostředků je založen na principu, že všechny pohyby prostředků v ekonomice musí být účtovány příslušným vládním subjektem.

Sektory, které jsou účtovány na účtu toků peněz ve Velké Británii, zahrnují ústřední vládu, místní vlády, domácnosti, měnové finanční instituce, veřejné korporace. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem fungování pro zisk. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. , soukromé nefinanční společnosti a pojišťovací společnosti.

Kromě toho finanční nástroje, které se berou v úvahu při výpočtu účtů, zahrnují dluhové cenné papíry, krátkodobé a dlouhodobé půjčky, finanční deriváty, opce na akcie zaměstnanců, akcie a akcie investičních fondů a měny a převoditelné vklady.

Jak měřit tok finančních prostředků

Existuje několik ukazatelů, které mohou investoři vzít v úvahu při určování toku peněz v ekonomice:

1. Úrovně hotovosti podílového fondu

Investoři se mohou podívat na úrovně podílových fondů a určit, kolik peněz mají institucionální investoři na nákup akcií. Když jsou úrovně podílových fondů nízké, ukazuje to, že institucionální fondy nemají tolik hotovosti, které by mohly použít k investování do nových akcií. Jakýkoli druh přerozdělení bude vyžadovat, aby instituce zlikvidovala některá aktiva, která již vlastní.

Pokud má instituce vysokou úroveň podílových fondů, ukazuje, že má dostatek připraveného kapitálu, který může použít k nákupu akcií. Úrovně hotovosti v podílových fondech jsou pouze spolehlivým indikátorem toku fondů v krátkodobém horizontu a mohou poskytnout zavádějící údaje, pokud budou použity v dlouhodobém horizontu.

2. Mezní dluh

Mezní dluh je dalším ukazatelem pohybu peněz do a ven z ekonomiky. Když jsou býčí trhy překoupeny, investoři mají tendenci investovat vše, co na trhu mají, s nadějí, že z výhodného tržního prostředí budou mít značné výhody.

K takovému chování investorů dochází, když jsou maržové dluhové úrovně nejvyšší, protože investoři mají možnost použít hotovostní účet k pokrytí celé investice nebo použít maržový účet (to znamená, že si půjčují část nebo celý kapitál, který se k investici zavázali).

Maržový účet nabízí makléřská společnost s cílem usnadnit nákup cenného papíru investorem. Pokud bylo na nákup cenných papírů nasazeno velké množství maržového dluhu, potvrzuje to, že v národním hospodářství dochází k velkému pohybu peněz.

Použití indikátorů toku fondů

1. Ukazatel výkonu

Vlády používají indikátor toku finančních prostředků jako ukazatel výkonnosti celé ekonomiky. Porovnání údajů za aktuální rok a údajů z předchozích let může ukázat sílu ekonomiky a trend z předchozích let. Může také ukázat budoucí směr ekonomiky a konkrétní odvětví, která povedou k jejímu růstu.

2. Formulace měnové politiky

Vláda může použít údaje o toku finančních prostředků k formulování měnové a fiskální politiky. Po zavedení politik může vláda pomocí indikátorů určit, zda politiky přinášejí ekonomickou stabilitu nebo fluktuace, a najít způsoby, jak řešit jejich negativní dopad.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Kapitálový účet Kapitálový účet Kapitálový účet se používá k účtování a měření jakékoli finanční transakce v zemi, která nemá aktivní vliv na úspory, produkci nebo příjem dané země. Kapitálový účet - spolu s běžným a finančním účtem - tvoří platební bilanci země
  • Ekonomické ukazatele Ekonomické ukazatele Ekonomický ukazatel je metrika používaná k hodnocení, měření a hodnocení celkového zdravotního stavu makroekonomie. Ekonomické ukazatele
  • Hrubý národní produkt (HNP) Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt (HNP) je měřítkem hodnoty veškerého zboží a služeb produkovaných obyvateli a podniky země. Odhaduje hodnotu konečných produktů a služeb vyráběných obyvateli země bez ohledu na místo výroby.
  • Měnová politika Měnová politika Měnová politika je hospodářská politika, která řídí velikost a tempo růstu peněžní zásoby v ekonomice. Je to mocný nástroj k regulaci makroekonomických proměnných, jako je inflace a nezaměstnanost.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found