Funkce SLOPE - vzorec, příklady, způsoby výpočtu Beta

Funkce SLOPE je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vrátí sklon lineární regresní přímky datovými body ve známých_y a známých_x. Ve finanční analýze Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, reportování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, funkci SLOPE lze použít k výpočtu beta akcie.

Sklon / Beta vzorec

= SLOPE (známé_y, známé_x)

Funkce SLOPE používá následující argumenty:

  1. Known_y's (povinný argument) - Toto je pole nebo rozsah číselně závislých datových bodů.
  2. Známé_x (povinný argument) - Toto je sada nezávislých datových bodů.

Poznámky

  1. Délka pole known_x by měla mít stejnou délku jako pole known_y a rozptyl pole known_x nesmí být nula.
  2. Funkce používá následující rovnici k výpočtu strmosti lineární regresní přímky sadou daných bodů:

Funkce SLOPE - vzorec

Kde:

X a Y jsou průměrné vzorky (průměry) známých x a známých y.

  1. Pokud argument pole nebo odkazu obsahuje text, logické hodnoty nebo prázdné buňky, jsou hodnoty ignorovány. Jsou však zahrnuty buňky s hodnotou nula.
  2. Argumenty musí být buď čísla nebo jména, pole nebo odkazy, které obsahují čísla.
  3. Algoritmus použitý ve funkcích SLOPE a LINEST se liší. Rozdíl mezi těmito algoritmy může vést k různým výsledkům, když jsou data neurčená a kolineární. Například pokud jsou datové body argumentu known_y 0 a datové body argumentu known_x jsou 1, pak:
    • SLOPE vrátí # DIV / 0! chyba.
    • LINREGRESE vrátí hodnotu 0. Algoritmus LINREGRESE je navržen tak, aby vrátil přiměřené výsledky pro kolineární data, a v tomto případě lze najít alespoň jednu odpověď.

Jak používat funkci SLOPE v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce SLOPE, uvažujme příklad:

Příklad

Předpokládejme, že máme uvedeny následující údaje o známých_x a známých_y:

Funkce SLOPE

Pro výpočet sklonu lineární regresní přímky procházejícími známými_x a známými_y, použijeme následující vzorec:

Funkce SLOPE - Příklad 1a

Výsledek získáme níže:

Funkce SLOPE - Příklad 1b

Je třeba pamatovat na funkci SLOPE

  1. # N / A! chyba - Vyskytuje se, když mají dané známé_x a známé_y různé délky.
  2. # DIV / 0! error - Vyskytuje se, když:
    • Rozptyl zadaných známých_x se vyhodnotí jako nula; nebo
    • Kterákoli z polí pole známé_x nebo známá_y jsou prázdná.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí Excel SLOPE. Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Seznam finančních certifikací Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found