Následné události - účtování o událostech po fiskálním roce

Následné události jsou události, které nastanou po skončení účetního období společnosti, ale před zveřejněním účetní závěrky. Tři účetní závěrky Tři účetní závěrky jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě. Jinými slovy, následné události jsou události, které nastanou mezi datem uzávěrky a datem, ke kterému společnost vydává účetní závěrku. V závislosti na situaci mohou následné události vyžadovat zveřejnění Standardy IFRS Standardy IFRS jsou Mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS), které se skládají ze souboru účetních pravidel, která určují, jak se v účetní závěrce musí vykazovat transakce a jiné účetní události. Jsou navrženy tak, aby udržovaly důvěryhodnost a transparentnost ve finančním světě ve finančních výkazech společnosti.

Následné události

Porozumění vykazovanému období, uzávěrce a následným událostem

Typické vykazované období Fiskální rok (FY) Fiskálním rokem (FY) je 12měsíční nebo 52týdenní časové období, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování ročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010. pro společnost je to 12 měsíců. Vykazované období se však nemusí shodovat s kalendářním rokem od 1. ledna do 31. prosince. Společnosti si obvykle vyberou konec roku, který odpovídá období nízké aktivity. Například maloobchodníci obvykle sledují konec roku na konci ledna, kdy je málo zásob (období po svátcích).

Mezní datum se vztahuje na konec vykazovaného období a začátek nového vykazovaného období. V akruálním účetnictví je to důležité, protože hotovostní cykly nemusí být úplné. Proto je nutné pochopit, které události budou během aktuálního vykazovaného období a které události budou zaznamenány v příštím vykazovaném období. Transakce a události jsou účtovány až do data uzávěrky.

Mezi obdobím data uzávěrky a povolením vydání účetní závěrky je období následujících událostí. V závislosti na typu následné události může nebo nemusí vyžadovat úpravu účetní závěrky. Transakce a události, které mění měření transakcí před datem uzávěrky, jsou uznány.

Příklad

Po uzávěrce (po skončení roku společnosti) a před vydáním účetní závěrky hlavní klient společnosti A neočekávaně zkrachuje. Zjistilo se, že společnost získá pouze 10% svých nevyrovnaných pohledávek Účty Pohledávky Pohledávky (AR) představují úvěrový prodej podniku, který ještě není plně uhrazen svými zákazníky, což je v rozvaze aktuální aktivum. Společnosti umožňují svým klientům platit v rozumném, prodlouženém časovém období, pokud jsou dohodnuty podmínky. od hlavního klienta. Tato událost bude vyžadovat úpravu finančních výkazů společnosti A.

Druhy následných událostí

Existují dva typy následných událostí:

1. Úpravy událostí

Událost, která poskytuje dodatečné informace o již existujících podmínkách, které existovaly k rozvahovému dni.

2. Neupravující se události

Následující událost, která poskytuje nová informace o stavu, který k rozvahovému dni neexistoval.

Účtování následných událostí

Pro následné události, které poskytují dodatečné informace o dříve existujících podmínkách, které existovaly k rozvahovému dni, je účetní závěrka upravena tak, aby odrážela tyto dodatečné informace.

Například:

  • Pokud by společnost čelila soudnímu řízení před rozvahovým dnem a soudní proces by byl vyrovnán během období následujících událostí, společnost by upravila výši případné ztráty tak, aby odpovídala skutečné ztrátě z vypořádání.
  • Předpokládejme, že díky nové technologii dojde k výraznému snížení tržní ceny inventáře společnosti A. To bude vyžadovat úpravu účetní závěrky, přičemž zásoby budou oceněny nižší z nákladů nebo tržní hodnoty.

Pro následné události, které jsou nové události a proto neposkytují další informace o již existujících podmínkách, které existovaly v rozvaze, tyto události nejsou v účetní závěrce zachyceny. Mělo by však být provedeno následné zveřejnění poznámky pod čarou k události, aby investoři věděli, že k události došlo.

Například:

  • Pracovní stávka, která by mohla potenciálně hrozit bankrotu společnosti, by měla být zveřejněna v účetní závěrce.
  • Požár ve skladu společnosti, který ničí zásoby a aktiva, není rozpoznán (ale je vyžadováno zveřejnění), protože před rozvahovým dnem neexistovaly podmínky.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Teorie finančního účetnictví Teorie finančního účetnictví Teorie finančního účetnictví vysvětluje „proč“ stojící za účetnictvím - důvody, proč jsou transakce vykazovány určitými způsoby. Tato příručka vám pomůže pochopit hlavní principy, které stojí za teorií finančního účetnictví
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady
  • Promítání položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found