National Securities Clearing Corporation (NSCC) - přehled,

Společnost National Securities Clearing Corporation (NSCC) poskytuje služby v oblasti řízení rizik, vypořádání a clearingu na americkém trhu s výměnou cenných papírů. Působí jako centrální clearingová protistrana (CCP) pro obchodování s akciemi, devizové devizové Devizové devizové (Forex nebo FX) je převod jedné měny do druhé za specifický kurz známý jako devizový kurz. Konverzní kurzy téměř všech měn se neustále pohybují, protože jsou poháněny tržními silami nabídky a poptávky. , podnikový dluh a další investice na americkém trhu.

Národní společnost pro zúčtování cenných papírů

Společnost National Securities Clearing Corporation, založená jako obchodní společnost v roce 1976, je spravována Americkou komisí pro cenné papíry a burzy (SEC). Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federálního úřadu USA vláda, která odpovídá za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a za navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí. NSCC proto musí splňovat požadavky stanovené SEC a začleněné do zákona o burze.

NSCC musí udržovat důvěryhodné kontroly řízení rizik a splňovat zákonné požadavky podle burzovního zákona. Požadavky jsou stanoveny jako pravidla „kryté clearingové agentury“ za účelem zlepšení právní struktury pro dohled nad clearingovými agenturami. Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), mateřská společnost NSCC, působí jako protistrana pro výměnu cenných papírů a centrální depozitář cenných papírů.

souhrn

  • Společnost National Securities Clearing Corporation (NSCC) poskytuje zúčtování, vypořádání a další postobchodní finanční služby na americký trh s výměnou cenných papírů.
  • Pro zachycení obchodu a vypořádání transakcí používá NSCC svůj systém Universal Trade Capture System a Continuous Net Settlement System.
  • Služby vypořádání a vypořádání jsou poskytovány na konci dne, kdy je členům vydána jedna bezpečnostní pozice a závazek čistého debetu nebo vypořádání úvěru.

Funkce národní společnosti pro zúčtování cenných papírů

1. Zachycuje obchod

Společnost National Securities Clearing Corporation zaznamenává denně údaje o obchodu z 50 obchodních míst v USA pomocí systému Universal Trade Capture (UTC). Data jsou poté ověřena, transakce nákupu a prodeje jsou porovnány a výsledky obchodního srovnání jsou hlášeny členům.

V současné době se již porovnává tržiště na 90% zaznamenaných údajů o obchodu. NSCC ověřuje a zaznamenává data pomocí systému UTC a hlásí je členům.

2. Odbavení a vypořádání

NSCC používá pro služby vypořádání a vypořádání svůj systém kontinuálního zúčtování sítě (CNS). Systém CNS vydává každému členovi jednu krátkou (prodej), čistou dlouhou (nákup) nebo rovnou pozici k určitému datu vypořádání započtením všech ověřených a zaznamenaných transakcí. Jelikož se jedná o kontinuální systém vypořádání, nové vydané pozice a pozice, které zůstávají otevřené po jejich původním datu vypořádání, se vzájemně započítávají, aby se vadné pozice uzavřely.

Pro účely vypořádání přebírá NSCC odpovědnost za své členy za přijímání a placení cenných papírů Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. a dodání cenných papírů. Síťovaný systém CNS snižuje počet cenných papírů potřebných k převodu k vypořádání transakcí, a tím snižuje náklady. NSCC zpracovává transakce s cennými papíry, které jsou způsobilé pro zaknihovaný převod v knihách Depository Trust Corporation (DTC).

3. Účtování zůstatkové objednávky

Společnost National Securities Clearing Corporation poskytuje systém bilančního účetnictví pro cenné papíry, které nejsou způsobilé pro zpracování CNS. Systém vytváří pokyny pro příjem a doručování síťových a přidělených pozic členům NSCC. Část zůstatkové objednávky vypořádaná prostřednictvím NSCC se nazývá „úprava hotovosti zúčtování“, která poskytuje modifikaci tržní ceny pro zpracování přidělených a započtených zůstatkových příkazů.

NSCC se neúčastní transakcí zůstatku; poskytuje však doručujícím a přijímajícím stranám obchodní záruku účinnou do ukončení obchodu v konkrétní den vypořádání.

4. Denní vypořádání peněz

V NSCC dochází k vypořádání peněz na konci dne. Proces je centralizován s vypořádáním peněz Depozitní svěřenecké společnosti, takže běžným účastníkům mohou být poskytnuty konsolidované zprávy a jediný přístupový bod pro informace o vypořádání. NSCC shrnuje a propojuje údaje o peněžních debetech a kreditních transakcích zaznamenané po celý den a pro každého účastníka generuje souhrnný peněžní kredit nebo debet.

Transakce pro účastníky DTC se také zaznamenávají a započítávají. Závazek vypořádání čistých peněz pro každého účastníka každé clearingové agentury se generuje započtením konečných čísel pro každého účastníka obou clearingových agentur.

5. Zúčtovací služba korespondenta

Národní společnost pro zúčtování cenných papírů umožňuje, aby transakce s vypořádáním a vypořádáním členů prováděly další členové jednající jako vykonávající makléř známý jako zvláštní zástupce.

U původní nákupní objednávky by transakce viděl člena jako kupujícího a zvláštního zástupce jako prodejce, čímž by došlo k vyčištění provádějícího makléře původní obchodní transakce. Systém Universal Trade Capture se používá ke zpracování služeb zúčtování korespondence.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Zprostředkování Zprostředkování Zprostředkování poskytuje zprostředkovatelské služby v různých oblastech, např. Investování, získání půjčky nebo nákup nemovitostí. Makléř je zprostředkovatel, který
  • Clearing House Clearing House Zúčtovací středisko funguje jako prostředník mezi dvěma subjekty nebo stranami, které se účastní finančních transakcí. Jeho hlavní rolí je zajistit hladký průběh transakce, kdy kupující obdrží obchodovatelné zboží, které má v úmyslu získat, a prodejce obdrží zaplacenou správnou částku
  • Řízení rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které tvoří součást života podniku. Obvykle se to dělá s
  • Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu v roce 1929. Zákon je také označován jako zákon o cenných papírech, zákon o cenných papírech nebo zákon z roku 1933. . Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found