Otevřený kredit - přehled, jak to funguje, výhody

Otevřený úvěr je předem schválený úvěr mezi věřitelem. Věřitelem Věřitel je definován jako obchodní nebo finanční instituce, která poskytuje úvěr společnostem i jednotlivcům, s očekáváním plné částky a dlužníka. Umožňuje dlužníkovi provádět opakované výběry až do určitého limitu a poté provést následné splátky před splatností plateb.

Dlužníci upřednostňují otevřený úvěr, protože jim poskytuje větší kontrolu nad částkou, kterou si mohou půjčit, a dobou splácení. Úroky jsou účtovány pouze z úvěru, který dlužník použil, a dlužníkovi nevznikají náklady z nevyužitého úvěru.

Otevřený kredit

Otevřený úvěr může mít podobu půjčky nebo kreditní karty Kreditní karta Kreditní karta je jednoduchá, ale neobvyklá karta, která majiteli umožňuje nakupovat bez vynášení jakékoli částky v hotovosti. Místo toho pomocí kreditu. Kreditní karty jsou nejběžnější formou otevřeného úvěru a v případě potřeby poskytují flexibilní přístup k finančním prostředkům. Kreditní karta umožňuje držiteli přístup k finančním prostředkům ve formě peněžních záloh, jejichž limity jsou předem stanoveny emitentem na základě několika faktorů, například úvěrového hodnocení dlužníka a úvěrového skóre. a bonita a schopnost získat finanční pomoc od věřitelů. Věřitelé používají kreditní skóre k posouzení kvalifikace potenciálního dlužníka na půjčku a konkrétních podmínek půjčky. .

Držitel kreditní karty může kartu nepřetržitě používat k nákupům online i v obchodech. Pokud držitel karty provede platbu před vyčerpáním úvěrového limitu, jsou prostředky okamžitě k dispozici. Na spotřebitelském trhu jsou půjčky na bydlení příkladem otevřeného úvěru, který majitelům domů umožňuje přístup k finančním prostředkům na základě úrovně vlastního kapitálu v domácnostech.

Rychlé shrnutí

  • Otevřený úvěr je finanční ujednání mezi věřitelem a dlužníkem, které mu umožňuje opakovaně přistupovat k úvěru až do konkrétního maximálního limitu.
  • Jakmile dlužník začne splácet na účet, peníze budou znovu k dispozici pro výběr, protože se jedná o revolvingový fond.
  • Otevřený úvěr nepřichází s omezeními ohledně používání a doby trvání půjčky.

Jak funguje otevřený kredit

Když věřitel a dlužník uzavřou dohodu o otevřené úvěrové linii, věřitel umožní dlužníkovi přístup a využití finančních prostředků. Výměnou dlužník souhlasí s provedením včasných plateb na účet za jakékoli aktivní dluhy.

Smlouva stanoví maximální částku, kterou si vypůjčitel může kdykoli půjčit, a úroky jsou účtovány z nevyrovnaného zůstatku na účtu. Dlužník je povinen splácet úroky a jistinu Splátka jistiny Splátka jistiny je platba k původní částce půjčky, která je dlužena. Jinými slovy, splátka jistiny je splátka provedená z půjčky, která snižuje zbývající částku splatné půjčky, místo aby se vztahovala na splácení úroků účtovaných z půjčky. na základě nevyrovnaného zůstatku na účtu.

Maximální výše úvěru, který má zákazník k dispozici, se nazývá revolvingový úvěrový limit. Limit je revidovatelný a dlužník může požádat o zvýšení maximálního úvěrového limitu, pokud limit nestačí pro jeho potřeby. Věřitel může souhlasit se zvýšením limitu, pokud dlužník provedl včasné platby na účet a má čistou úvěrovou historii.

Naopak, věřitel může snížit úvěrový limit dlužníka, pokud dlužník začne splácet nebo jeho úvěrové skóre poklesne. Když dlužník provede platbu na účet s otevřeným úvěrem, finanční prostředky budou k dispozici k dalšímu zapůjčení. Dlužník může úvěr nepřetržitě využívat, pokud nepřekročí revolvingovou úvěrovou hranici.

Výhody otevřeného kreditu

1. Snadno dostupné

Jedním z důvodů, proč je upřednostňován otevřený úvěr, je to, že zpřístupňuje peníze dlužníkům, pokud a kdy je to potřeba. Obecně je neekonomické a nákladné, aby si vypůjčitel půjčil peníze opakovaně každé dva nebo tři měsíce a plně je splatil.

Otevřený úvěr řeší takový problém tím, že zpřístupní úvěr k použití, kdykoli je to nutné, aniž by dlužník musel splácet do určitého data. Místo toho jim to umožňuje opakovaně využívat peníze a provádět včasné platby před dosažením limitu.

2. Nižší úrokové sazby

Dlužníci navíc těží z nižších úrokových sazeb z půjček, protože úroky jsou spláceny pouze z nesplacené částky půjčky, a nikoli z nevyužité části půjčky. Díky tomu je otevřený úvěr ideální volbou pro samostatně výdělečně činnou osobu s nepředvídatelným příjmem.

Nevýhody otevřeného kreditu

1. Vyšší úroková sazba a udržovací poplatek

Otevřené kreditní účty jsou nezajištěným úvěrem a není k nim připojen žádný kolaterál. Proto má otevřený úvěr tendenci přitahovat vyšší úrokovou sazbu než zajištěné půjčky od bank a spořitelních a úvěrních družstev. Záložna Záložna je druh finanční organizace, kterou vlastní a řídí její členové. Družstevní záložny poskytují členům celou řadu finančních služeb, včetně běžných a spořicích účtů a půjček. Jsou to neziskové organizace, jejichž cílem je poskytovat vysoce kvalitní finanční služby. Věřitel také účtuje měsíční nebo roční udržovací poplatek za vedení otevřeného úvěrového účtu, což zvyšuje celkové náklady na provoz otevřeného účtu.

2. Neočekávané změny úvěrových podmínek

Dalším omezením otevřeného úvěru je, že podmínky úvěru se mohou kdykoli změnit. Věřitel se může rozhodnout zvýšit maximální úvěrový limit, pokud se úvěrový rating dlužníka zlepší. Úvěrový limit lze také kdykoli snížit, pokud se věřitel domnívá, že dochází ke zvýšení úvěrového rizika nebo ke snížení úvěrového skóre.

Uzavřený kredit vs. otevřený kredit

Uzavřený a otevřený úvěr se liší v závislosti na tom, jak jsou prostředky vyplaceny a jak se platby provádějí na účet. V uzavřeném úvěru je vypůjčená částka poskytnuta dlužníkovi předem. Úvěr je získáván pro konkrétní účel a dlužník je povinen na konci stanoveného období zaplatit celou půjčku, včetně úroků a poplatků za správu.

S měsíčními splátkami se zůstatek dlužníkovi snižuje. Na rozdíl od otevřeného úvěru, kde si dlužník může po zaplacení znovu vybrat prostředky, nelze prostředky poskytnuté v uzavřeném úvěru vybrat podruhé.

Otevřený úvěr není omezen na konkrétní účel a dlužník má přístup k tolik nebo tak málo peněz, kolik potřebuje, pokud provádí včasné platby na účet.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Překlenovací půjčka Překlenovací půjčka je krátkodobá forma financování, která se používá ke splnění současných závazků před zajištěním trvalého financování. Poskytuje okamžitý peněžní tok, když je potřeba financování, ale zatím není k dispozici. Překlenovací půjčka přichází s relativně vysokými úrokovými sazbami a musí být zajištěna nějakou formou zajištění
  • Spotřebitelský úvěr Spotřebitelský úvěr Spotřebitelský úvěr je úvěr poskytovaný spotřebitelům na financování konkrétních druhů výdajů. Může se jednat o jakýkoli typ půjčky poskytnuté spotřebiteli věřitelem. Půjčka může být zajištěna (zajištěna aktivy dlužníka) nebo nezajištěna
  • Hodnocení úvěru Hodnocení úvěru Hodnocení úvěru je názor konkrétní úvěrové agentury týkající se schopnosti a ochoty subjektu (vláda, podnik nebo jednotlivec) plnit své finanční závazky úplně a ve stanovených termínech splatnosti. Úvěrový rating také znamená pravděpodobnost selhání dlužníka.
  • Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru je úvěrová linka, která je sjednána mezi bankou a podnikem. Dodává se se stanovenou maximální částkou a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found