Exotické možnosti - definice, charakteristiky a typy

Exotické opce jsou třídy opcí Opce: Hovory a kupní opce Opce je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum expirace) za stanovenou cenu (realizační cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli se smlouvami se strukturami a funkcemi, které se liší od opcí s prostou vanilkou (např. Americké nebo evropské opce). Exotické opce se liší od běžných opcí v době jejich vypršení, realizační ceny Strike Price Realizační cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo dát možnost. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. , výplaty a podkladová aktiva. Díky všem funkcím je ocenění exotických opcí sofistikovanější ve srovnání s oceněním opcí s prostou vanilkou. Níže je uveden seznam různých exotických možností.

Exotické možnosti

Vysvětlení exotických možností

Pokročilejší a složitější funkce exotických možností umožňují jejich držitelům dosáhnout značných výnosů. Díky různým vlastnostem exotických opcí jsou také perfektní pro zajištění. Zajištění Zajištění je finanční strategie, kterou by investoři měli chápat a používat kvůli výhodám, které nabízí. Jako investice chrání finance jednotlivce před vystavením rizikové situaci, která může vést ke ztrátě hodnoty. a řízení rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které tvoří součást života podniku. Obvykle se to dělá s.

Exotické opce jsou produkty finančního inženýrství, které se zabývá tvorbou nových cenných papírů a vývojem vhodných cenových technik. Finanční profesionálové, kteří pracují na vývoji nových typů cenných papírů, se nazývají finanční inženýři.

Druhy exotických možností

Mezi nejběžnější typy exotických možností patří následující:

1. Asijské možnosti

Asijská možnost je jedním z nejčastěji se vyskytujících typů exotických možností. Jedná se o opční smlouvy, jejichž výplaty jsou určovány průměrnou cenou podkladového cenného papíru za několik předem stanovených časových období.

2. Bariérové ​​možnosti

Hlavním rysem bariérových exotických opcí je, že kontrakty se aktivují pouze v případě, že cena podkladového aktiva dosáhne předem stanovené úrovně.

3. Možnosti koše

Možnosti koše jsou založeny na několika podkladových aktivech. Výplata opce na koš je v podstatě váženým průměrem všech podkladových aktiv. Všimněte si, že váhy podkladových aktiv nejsou vždy stejné.

4. Možnosti Bermud

Jedná se o kombinaci amerických a evropských možností. Podobně jako evropské opce, i bermudské opce lze uplatnit k datu vypršení platnosti. Současně jsou tyto exotické možnosti uplatnitelné v předem stanovených datech mezi datem nákupu a datem vypršení platnosti.

5. Binární opce

Binární opce jsou také známé jako digitální opce. Možnosti zaručují výplatu na základě výskytu určité události. Pokud došlo k události, výplata je pevná částka nebo předem stanovené aktivum. Naopak, pokud k události nedošlo, výplata není nic. Jinými slovy, binární opce poskytují pouze výplaty typu „všechno nebo nic“.

6. Možnosti výběru

Výběr exotických opcí poskytuje držiteli právo rozhodnout, zda jsou zakoupené opce hovory nebo puty. Všimněte si, že rozhodnutí lze učinit pouze k pevnému datu před vypršením platnosti smluv.

7. Složené možnosti

Složené opce (známé také jako opce s rozdělením poplatků) jsou v zásadě opcí na opci. Konečná výplata této možnosti závisí na výplatě jiné možnosti. Z tohoto důvodu mají složené opce dvě data vypršení platnosti a dvě realizační ceny.

8. Rozšiřitelné možnosti

Rozšiřitelné opční smlouvy poskytují právo odložit jejich data vypršení platnosti. Například možnosti rozšiřitelné o držitele umožňují kupujícímu rozšířit své možnosti o předem stanovenou dobu, pokud jsou možnosti nedostupné. Naopak možnosti rozšiřitelné zapisovatelem poskytují podobná práva jako zapisovatel (vydavatel) možností.

9. Možnosti zpětného pohledu

Na rozdíl od jiných typů možností, možnosti zpětného pohledu zpočátku nemají stanovenou cenu cvičení. V den splatnosti má však držitel zpětných opcí právo vybrat nejvýhodnější realizační cenu z cen, ke kterým došlo během životnosti opcí.

10. Možnosti šíření

Výplata opce na spready závisí na rozdílu mezi cenami dvou podkladových aktiv.

11. Možnosti rozsahu

Možnosti rozsahu se také liší podle jejich konečné výplaty. Konečná výplata rozsahu exotických opcí je určena jako rozpětí mezi maximální a minimální cenou podkladového aktiva během doby životnosti opcí.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce exotickými možnostmi. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Eurex Exchange Eurex Exchange Eurex Exchange je největší evropský trh s futures a opcemi. Primárně se zabývá evropskými deriváty. Na této burze probíhá široká škála obchodování, od evropských akcií až po dluhové nástroje Německa.
  • London International Financial Futures & Options Exchange London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE) London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE) is a futures exchange located in London. Sir Brian Williamson založil LIFFE dne
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Rolling LEAP opce Rolling LEAP opce Rolling LEAP opce znamená prodloužení doby obchodování opcí na akcie na další období obchodování. Možnost převrácení investorů ke správě vítězné nebo prohrané pozice. Ve ztrátové pozici prodlužují čas, aby snad zabránili ztrátám, než uzavřou pozici.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found