Roll Yield - přehled, jak to funguje, jak počítat

Výnos role je druh návratnosti investování do komoditních futures. Je to způsobeno rozdílem v ceně komoditních kontraktů s kratší dobou splatnosti, blíže splatnosti a jejich protějšků s delší dobou splatnosti. Futures kontrakt je příslib buď koupit nebo prodat komoditu v budoucnu, ale za předem stanovenou cenu nebo forwardovou cenu. Skutečná tržní hodnota, za kterou se s nástrojem nebo aktivem obchoduje v den skončení platnosti nebo provedení smlouvy, se nazývá spotová cena Spotová cena Spotová cena je aktuální tržní cena cenného papíru, měny nebo komodity, která je k dispozici ke koupi / prodáno k okamžitému vypořádání. Jinými slovy, jedná se o cenu, za kterou prodejci a kupující oceňují aktivum právě teď. .

Výnos role

Výnosy z role mohou být buď pozitivní, nebo negativní, v závislosti na tom, zda je trh v kontangu nebo v backwardaci. Je důležité si uvědomit, že návratnost je pouze jedním z mnoha zdrojů návratnosti pro komoditní futures. Roll return nabízí další výhodu v tom, že poskytuje vhled do očekávaného pohybu cen komoditního futures kontraktu Futures kontrakt Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu. , ať už jde o pokles cen z contanga, nebo naopak v případě zpětného použití. Normální kontango a normální zpětná vazba tedy odkazují na jev, který nelze v reálném čase pozorovat ani dokázat.

Stručné shrnutí:

  • Výnos role je druh návratnosti investování do komoditních futures. Je to způsobeno rozdílem v ceně komoditních kontraktů s kratší dobou splatnosti, blíže splatnosti a jejich protějšků s delší dobou splatnosti.
  • Výnosy z role mohou být buď kladné, nebo záporné, v závislosti na tom, zda je trh v backwardaci nebo contango.
  • Roll return nabízí další výhodu v tom, že poskytuje vhled do očekávaného pohybu cen komoditních futures kontraktů, ať už jde o pokles cen z contanga nebo naopak v případě backwardace.

Co je Contango?

Když jsou ceny kontraktů s delšími daty vyšší než cen kontraktů s kratšími daty, říká se, že trh je v contangu. Contango se vyskytuje kvůli nákladům, které vzniknou majiteli komodity za držení nebo skladování konkrétní komodity. Komodity Komodity jsou další třídou aktiv, stejně jako akcie a dluhopisy. Liší se však v tom smyslu, že se jedná o produkty pocházející ze Země, mezi něž patří bavlna, ropa, plyn, kukuřice, pšenice, pomeranče, zlato a uran. V zásadě jsou surovinami suroviny.

Investor, který chce investovat do komodity, si vybere konkrétní smlouvu ke koupi. V takovém případě vyberou smlouvu s delší dobou platnosti. Z pohledu výnosu role, jak čas plyne, cena kontraktu klesá nebo klesá směrem k ceně příštího nejbližšího kontraktu. To zase klesne níže k ceně nejbližší smlouvy atd.

Tento proces se nazývá výtěžek role a v případě contanga je návratnost negativní kvůli klesajícím cenám. V takovém případě se investor rozhodne prodat současnou smlouvu nebo počkat, až vyprší její platnost, aby v budoucnu udržel komoditní expozici. Poté znovu investují do smlouvy s delší dobou platnosti, čímž cyklus opakují.

Co je Backwardation?

Pokud jsou ceny kontraktů s delší dobou platnosti nižší než u kontraktů s kratšími daty, říká se, že trh je v zaostalosti. Může se to stát v případech, kdy je aktuální stav komodity nízký.

Například sucho nebo nadměrné srážky mohou způsobit špatnou zemědělskou sklizeň. V takových případech by komodit pro aktuální sezónu byl nedostatek, což by uzavřelo smlouvy o letošní sklizni. Cena smlouvy s delší dobou splatnosti by se posunula na další nejbližší smlouvu, protože typický investor kupující za tržní cenu by smlouvu prodal za mírně vyšší cenu. Tímto způsobem investoři vydělávají kladný výnos.

Výpočet výtěžnosti role

Aby bylo možné vypočítat výnosy z převodu, potřebuje investor znát sazby dvou futures kontraktů a spotovou cenu podkladového aktiva, které je v tomto případě komoditou. Předpokládejme například, že se červnové futures na sóju obchodují za 100 USD, zatímco v červenci se obchodují za 95 USD, spotová cena je 100 USD.

Investor X očekával, že míra sóji zůstane stejná nebo se zvýší. Proto se rozhodla posunout kontrakt do července, ale v den vypršení platnosti je spotová cena stále stejná (100 $). Výnos investora X by byl následující:

  • Změna ceny budoucnosti = $ 100 - $ 95 = $5
  • Změna spotové ceny = 100 - 100 USD = $0
  • Výnos role = $ 5 - $ 0 = $5

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Contango vs Backwardation Contango vs Backwardation Contango vs Backwardation jsou termíny používané k popisu tvaru křivky futures pro komoditní trhy. Křivka futures má dvě dimenze, vykreslování času přes horizontální osu a dodací cenu komodity přes vertikální osu.
  • Datum vypršení platnosti Datum vypršení platnosti (deriváty) Datum vypršení platnosti v derivátech označuje datum, do kterého vyprší platnost opcí nebo futures. Jinými slovy, datum vypršení platnosti je poslední den
  • Forwardové závazky Forwardové závazky Forwardový závazek označuje smluvní dohodu mezi dvěma stranami o provedení plánované transakce, tj. Transakce v budoucnosti. Vpřed
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found