Ocenění bez dluhu v hotovosti - přehled, výhody

Metoda oceňování bez dluhů bez hotovosti (DFCF) oceňuje podnik za předpokladu, že podnik nemá žádný dluh (bez dluhů) a žádnou přebytečnou hotovost (bez hotovosti). V určitém smyslu metoda bezhotovostního bezhotovostního oceňování ignoruje finanční složky cílové společnosti (dluh a držba hotovosti) a zkoumá pouze její skutečné složky (aktiva Druhy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, funkční a neprovozní. Správná identifikace a).

Bez dluhu Bezhotovostní ocenění

Většina fúzí a akvizic se zabývá Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), důležitost synergií a transakční náklady jsou vyjednány pomocí některé varianty metody bezdlužného bezhotovostního oceňování . Je třeba poznamenat, že neexistuje objektivní definice nadměrného dluhu a přebytečné hotovosti. Závisí zcela na tom, jak se spojující strany rozhodnou je definovat. Ve skutečnosti je klasifikace dluhu na přebytečný a nepřekračující dluh a klasifikace hotovosti na přebytečnou a nepřebytečnou hotovost obvykle velmi spornou součástí procesu fúze.

Složky hotovosti

1. Fyzická hotovost v ruce

Jedná se o fyzickou hotovost v držení podniku. Obvykle to představuje velmi malou část z celkové hotovosti podniku a někdy se mu říká drobná hotovost. Obvykle se dělí na hotovost drženou v měnách zemí, ve kterých podniká, a v měnách zemí, ve kterých podniká.

2. Hotovost držená v bankách

Jedná se o hotovost uloženou podnikem na běžných a spořicích účtech v komerčních bankách. Obvykle se dále dělí na hotovost drženou v bankách v zemích, ve kterých podniká, a hotovost držená v bankách v zemích, ve kterých podnik nepůsobí.

3. Hotovost vedená na účtech úschovy

Jedná se o hotovost, kterou podnik očekává v budoucnu z minulé transakce.

Složky dluhu

1. Bankovní půjčky

Odkazují na peníze, které si podnik půjčil od banky. Bankovní půjčky jsou obvykle kategorizovány jako úrokový dluh a téměř vždy jsou klasifikovány jako nadměrný dluh.

2. Hypotéky Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu.

Vztahují se na všechna aktiva, která podnik mohl použít k zajištění finančních prostředků od věřitele. Vzhledem k tomu, že metoda bezdlužného bezhotovostního oceňování se při oceňování podniku dívá na aktiva, hypotéky se také obvykle kategorizují jako nadměrný dluh.

3. Bezhotovostní kontroly

Odkazují na všechny šeky sepsané firmou, které jejich držitelé ještě neproplatili.

4. Neuhrazené platby kreditní kartou

Odkazují na všechny peníze, které podnik utratil prostřednictvím kreditní karty pro podnikatele.

Přebytek vs. nepřevýšení hotovosti

Jak bylo uvedeno výše, neexistuje přesná definice nadměrného dluhu nebo nadbytečné hotovosti. Než nabývající společnost může ocenit cílovou společnost pomocí variace přístupu bezdlužného bezhotovostního oceňování, musí se obě strany rozhodnout, co přesně představuje přebytečný dluh a přebytečnou hotovost.

Například cílová společnost může chtít zacházet s hotovostí na účtech úschovy jako s přebytečnou hotovostí, zatímco nabytá společnost s ní může chtít zacházet jako s provozním výnosem a součástí podnikání. Podobně může cílová společnost chtít považovat šeky bez inkasa za nepřebytečný dluh nebo dluh, který přebírá přijímající společnost, zatímco přijímající společnost může chtít s nimi zacházet jako s přebytečným dluhem, který musí cílová společnost před akvizicí splatit.

Výhody metody bezdlužného oceňování bez hotovosti

Přístup bezcenného bezhotovostního oceňování umožňuje získávající společnosti i cílové společnosti dosáhnout jasnějšího obrazu akvizice. Nabyvatel přesně ví, co z transakce získává. Zvažte následující dvě situace:

  • Společnost A chce koupit společnost B. Společnost B má stávající tržní hodnotu 100 milionů USD. Společnost B však dluží svým různým dlužníkům 120 milionů dolarů. Majitelé společnosti B prodávají společnost společnosti A za 80 milionů dolarů. Společnost A však právě přijala dluh ve výši 120 milionů dolarů.
  • Společnost A a společnost C chtějí koupit společnost B. Společnost B je společnost bohatá na hotovost (20 milionů USD v hotovosti) a má stávající tržní hodnotu 100 milionů USD. Společnost A nabízí koupi společnosti B za 115 milionů dolarů a společnost C nabízí koupi společnosti B za 105 milionů dolarů. Společnost B si vybere společnost A na základě vyšší nabídky pouze proto, aby si uvědomila, že společnost A považuje přebytečnou hotovost za provozní hotovost, která je součástí podnikání, zatímco společnost C zachází s přebytečnou hotovostí jako s přebytečnou hotovostí.

Přístup bezdlužného oceňování bez hotovosti pomáhá vyhnout se situacím popsaným výše.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Nečinná hotovost Nečinná hotovost Nečinná hotovost je, jak naznačuje fráze, hotovost, která je nečinná nebo není používána způsobem, který může zvýšit hodnotu podniku. Znamená to, že peníze nevydělávají úroky z úspor nebo běžného účtu a nevytvářejí zisk ve formě nákupu aktiv nebo investic. Hotovost jednoduše sedí ve formě, kde se neoceňuje.
  • Nadřízený a podřízený dluh Nadřízený a podřízený dluh Abychom porozuměli nadřízenému a podřízenému dluhu, musíme nejprve zkontrolovat kapitálový zásobník. Zásoba kapitálu řadí prioritu různých zdrojů financování. Podřízený a podřízený dluh se vztahují k jejich postavení v kapitálovém zásobníku společnosti. V případě likvidace je nejdříve splacen seniorní dluh
  • Nekonvenční peněžní tok Nekonvenční peněžní tok Nekonvenční profil peněžních toků je řada peněžních toků, které v průběhu času nechodí pouze jedním směrem. Vyznačuje se nejen jednou, ale několika změnami ve směru peněžního toku.
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found