Obchodní mechanismy - nabídky, objednávky, jak systém funguje

Obchodní mechanismy odkazují na logistiku za obchodováním s aktivy Nehmotná aktiva Podle IFRS jsou nehmotná aktiva identifikovatelná, nepeněžní aktiva bez fyzické podstaty. Stejně jako všechna aktiva jsou i nehmotná aktiva ta, u nichž se očekává, že v budoucnu budou pro společnost generovat ekonomický výnos. Jako dlouhodobé aktivum toto očekávání přesahuje jeden rok. a cenné papíry Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. , bez ohledu na typ trhu. Těmito trhy mohou být burzy, obchodníci nebo OTC trhy. Mechanismy jsou operace, kterými se kupující aktiva porovnávají s prodejci.

Existují dva hlavní typy obchodních mechanismů:

  • Objednávejte řízené trhy
  • Cenově řízené trhy

Obchodní mechanismy: řízené citací

Na trhu řízeném kotacemi jsou kupujícím a prodávajícím poskytovány průběžné ceny nebo „kotace“. Tyto ceny jsou poskytovány tvůrci trhu, což znamená, že tyto typy systémů jsou vhodnější pro dealerské nebo OTC trhy. U kupujícího je poskytovanou cenou cena, za kterou je prodejce ochoten prodat. U prodejce je poskytovanou cenou cena, za kterou je prodejce ochoten koupit. Kótovaná kupní cena bude obvykle nižší než prodejní cena. Rozpětí je poměr zisku Poměry ziskovosti Poměry ziskovosti jsou finanční metriky používané analytiky a investory k měření a hodnocení schopnosti společnosti generovat příjem (zisk) ve vztahu k výnosům, rozvahovým aktivům, provozním nákladům a vlastnímu kapitálu akcionářů během konkrétního období. doba. Ukazují, jak dobře společnost využívá svá aktiva k vytváření zisku, který vytváří tvůrce trhu, prodejce.

Obchodní mechanismy: Řízeno na objednávku

Na trhu řízeném objednávkami jsou kupující a prodávající aktiv schopni zadávat objednávky aktiv, která chtějí koupit nebo prodat. Mohou vypsat tržní cenu, která okamžitě provede tržní objednávku za nejlepší dostupnou cenu. Alternativně mohou vypsat pevnou / mezní cenu, která provede buď limitní nebo stop příkaz. Obchodní příkazy - Obchodní obchodní příkazy odkazují na různé typy příkazů, které lze zadávat na obchodních burzách s finančními aktivy, jako jsou akcie nebo futures kontrakty. nebude provedeno, dokud nebudou splněny určité cenové podmínky.

Na trhu řízeném objednávkami nejsou protistrany nutně okamžitě k dispozici, v závislosti na uvedené ceně. Protože je tomu tak, pro burzy jsou vhodnější obchodní mechanismy řízené objednávkami. Objednávky budou provedeny, jakmile bude nalezena vhodná protistrana pro každého kupujícího nebo prodávajícího. Jinými slovy, objednávka na nákup se provede pouze v případě, že je nalezen prodejce, který je ochoten prodat za stanovenou limitní cenu.

Obchodní mechanismy založené na objednávkách jsou často podporovány knihou objednávek.

Kniha objednávek

Kniha objednávek je systém nebo databáze, která funguje za obchodním mechanismem řízeným objednávkami. Kniha uvádí seznam všech kupujících a prodávajících, jakož i jejich zamýšlené cenové nabídky či poptávky.

kniha objednávek mechanismů obchodování

Ve výše uvedené knize objednávek vidíme prodejní objednávky seřazené vzestupně a nákupní objednávky seřazené sestupně seřazené podle ceníkové ceny. Objednávky v obchodním mechanismu řízeném objednávkou se provádějí, když se nejnižší prodejní objednávka a nejvyšší nákupní objednávka shodují, nebo se navzájem překračují. V případě Ethereum Ethereum Ethereum je jednou z rostoucích kryptoměn, které bojují proti bitcoinům. S nárůstem bitcoinů (BTC) byl trh s kryptoměnami ověřen. výše uvedená kniha objednávek (s laskavým svolením CEX.io) se žádná objednávka neprovede, protože nejnižší prodejní cena objednávky je vyšší než nejvyšší nákupní cena objednávky.

Knihy objednávek se obvykle budou nadále aktualizovat, protože nové objednávky jsou přidávány v reálném čase.

Nevýhody trhu řízeného objednávkami

Jak ukazuje výše uvedená kniha objednávek, styl obchodních mechanismů řízených objednávkami bude mít nižší likviditu než trh řízený kotacemi. Na trhu řízeném kotacemi je tvůrce trhu vždy snadno k dispozici k prodeji nebo nákupu, pokud je obchodník ochoten splnit mírně vyšší prémie kótované ceny. Na trhu řízeném objednávkami mohou obchody stagnovat, pokud kupující nejsou ochotni splnit prodejní ceny, nebo naopak.

Díky tomuto automatizovanému systému párování jsou mechanismy obchodování založené na objednávkách nejvhodnější pro aktiva, která jsou často obchodována a přirozeně velmi likvidní. Tyto trhy zahrnují akcie Sklad Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. opce Akciová opce Akciová opce je smlouva mezi dvěma stranami, která dává kupujícímu právo koupit nebo prodat podkladové akcie za předem stanovenou cenu a ve stanoveném časovém období. Prodejci opce na akcie se říká zapisovatel opce, kde se prodávajícímu vyplácí prémie ze smlouvy zakoupené kupujícím opce na akcie. , dluhopisy Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem zahrnuje investice do dluhopisů nebo jiných dluhových cenných papírů. Cenné papíry s pevným výnosem mají několik jedinečných atributů a faktorů, které a některé měny Kryptoměna Kryptoměna je formou digitální měny založené na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými. , mezi ostatními.

Obchodní mechanismy: typy objednávek

V obchodních mechanismech řízených objednávkami existuje několik různých typů pokynů, které může obchodník využít. Ty jsou stručně popsány výše, ale jsou dále popsány v jednom z našich dalších článků. Obchodní příkazy - obchodování Obchodní příkazy odkazují na různé typy příkazů, které lze zadávat na obchodních burzách pro finanční aktiva, jako jsou akcie nebo futures kontrakty.

Přítomnost knihy objednávek v reálném čase umožňuje obchodníkům využívat limit a zastavit stanovení cen, které nebudou splněny, dokud nebudou splněny jejich podmínky. To se liší od tržní ceny, která se provádí okamžitě, a může být nepříznivá pro obchodníky.

Obchodní mechanismy: Načasování objednávek

Mechanismy obchodování založené na objednávkách navíc umožňují obchodníkům určit dobu použitelnosti konkrétní objednávky Časování obchodní objednávky - obchodování Časování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití. . Například objednávky lze udržovat na neurčito, dokud nebudou provedeny, nastaveny tak, aby trvaly pouze jeden den, nebo nastaveny tak, aby trvaly do určitého času.

Sečteno a podtrženo

Znalost různých obchodních mechanismů je pro obchodníky důležitým know-how. Porozumění hře umožňuje obchodníkovi hrát ji lépe. Určité trhy například budou používat algoritmy ve spojení s trhy řízenými objednávkami a pokud to vědí, umožní to obchodníkovi vytěžit ze svých obchodů maximum. Znalost rozdílu mezi obchodními mechanismy založenými na nabídkách a objednávkách je rozhodně zisková informace.

Další zdroje:

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Jak číst burzovní grafy Jak číst burzovní grafy Pokud se chystáte aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií
  • Akciový obchodník Akciový obchodník Akciový obchodník je někdo, kdo se podílí na nákupu a prodeji akcií společnosti na akciovém trhu. Podobně jako někdo, kdo by investoval na trzích s dluhovým kapitálem, obchodník s akciemi investuje na trzích s akciovým kapitálem a místo dluhopisů vyměňuje své peníze za akcie společnosti. Kariéra v bankách je vysoce placená
  • Akciový kapitálový trh ECM (ECM) Akciový kapitálový trh je podmnožinou kapitálového trhu, kde finanční instituce a společnosti interagují a obchodují s finančními nástroji
  • Bitcoin Bitcoin Bitcoin je předchůdcem trhu s kryptoměnami. Bitcoiny fungují na technologii blockchain a mají narušit měnový trh. Vynalezeno v roce 2008

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found