Šablona poměru krytí dluhové služby - Stáhněte si šablonu Excel zdarma

Poměr krytí dluhové služby (DSCR) měří schopnost společnosti využívat svůj provozní příjem Provozní příjem Provozní příjem, označovaný také jako provozní zisk nebo zisk před úroky a zdaněním (EBIT), je částka zbývajícího příjmu po odečtení provozního přímého a nepřímé náklady. Úrokové výdaje, úrokové výnosy a další neprovozní zdroje výnosů se při výpočtu provozního výnosu ke splacení všech jeho dluhových závazků, včetně splácení jistiny a úroků z krátkodobého i dlouhodobého dluhu, dlouhodobý dluh Dlouhodobý dluh ( LTD) je jakákoli částka nesplaceného dluhu, který společnost drží, se splatností 12 měsíců nebo delší. V rozvaze společnosti je klasifikován jako dlouhodobý závazek. Doba splatnosti pro LTD se může pohybovat kdekoli od 12 měsíců do 30+ let a typy dluhů mohou zahrnovat dluhopisy, hypotéky. DSCR se často používá, když má společnost ve své rozvaze nějaké půjčky. Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál, například dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. , půjčky a úvěrové linky. Jedná se také o běžně používaný poměr při pákovém odkupu. Leveraged Buyout (LBO). Leveraged Buyout (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých věřitelů (až 70-80% kupní ceny), aby se dosáhlo interní návratnosti IRR> 20% transakce k vyhodnocení dluhová kapacita cílové společnosti spolu s dalšími úvěrovými metrikami, jako je celkový dluh / EBITDA Poměr dluhu / EBITDA Čistý poměr dluhu k zisku před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA) měří finanční páku a schopnost společnosti splácet jeho dluh. Poměr čistého dluhu k EBITDA (dluh / EBITDA) v zásadě naznačuje, jak dlouho by společnost potřebovala operovat na své současné úrovni, aby splatila celý svůj dluh. násobek, čistý dluh / násobek EBITDA, poměr krytí úroků Poměr krytí úroků Poměr krytí úroků (ICR) je finanční poměr, který se používá k určení schopnosti společnosti platit úroky ze svého nesplaceného dluhu. a poměr pokrytí fixních poplatků Poměr pokrytí fixním poplatkem (FCCR) Poměr pokrytí fixním poplatkem (FCCR) je měřítkem schopnosti společnosti plnit závazky fixních poplatků, jako jsou úroky a leasingové náklady. .

Tato šablona poměru pokrytí dluhové služby zabudovaná v aplikaci Excel vám pomůže vypočítat poměr pokrytí dluhové služby, a to jak včetně, tak bez kapitalizace.

Screenshot šablony poměru krytí dluhové služby

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Vzorec krytí dluhové služby

Poměr krytí dluhové služby lze vypočítat dvěma způsoby:

Vzorec krytí dluhové služby

Kde:

  • EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady = zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací
  • Jistina = celková výše krátkodobých a dlouhodobých půjček
  • Úroky = úroky z půjček
  • Kapitálový výdaj Capex Kapitálový výdaj (zkráceně Capex) je platba hotovostí nebo úvěrem na nákup zboží nebo služeb, které jsou kapitalizovány v rozvaze. Jinými slovy, jedná se o výdaje, které jsou kapitalizovány (tj. Nejsou účtovány přímo do výkazu zisku a ztráty) a jsou považovány za „investice“. Zobrazení analytiků Capex = kapitálové výdaje

Některé společnosti by mohly upřednostňovat použití posledně uvedeného vzorce, protože kapitálové výdaje nejsou účtovány do výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. ale spíše považována za „investici“. Vyloučení Capexu z EBITDA poskytne společnosti skutečnou výši provozního příjmu k dispozici pro splácení dluhu.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found