Šablona čistého příjmu - Stáhněte si šablonu Excel zdarma

Tato šablona čistého zisku ukazuje výpočet čistého příjmu pomocí řádkových položek z výkazu zisku a ztráty.

Níže je snímek obrazovky šablony čistého příjmu:

Screenshot šablony čistého příjmu

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Čistý příjem je částka účetního zisku, který společnosti zbyl po splacení všech jejích výdajů. Čistý příjem se zjistí z výnosů z prodeje Výnosy z prodeje Výnosy z prodeje jsou příjmy, které společnost obdrží z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. a odečtením COGS, SG&A SG&A SG&A zahrnuje veškeré nevýrobní náklady vzniklé společnosti v daném období. To zahrnuje výdaje, jako je nájemné, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy a další. Příležitostně může zahrnovat i náklady na odpisy, odpisy a amortizaci, úrokové náklady Úrokové náklady Úrokové náklady vznikají ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhu nebo kapitálového leasingu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Časový plán by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením daní, daní a dalších výdajů.

Čistý zisk je poslední řádkovou položkou ve výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. . Některé výkazy zisku a ztráty však budou mít v dolní části samostatnou část, která bude porovnávat začátek nerozděleného zisku Nerozdělený zisk Vzorec nerozděleného zisku představuje veškerý kumulovaný čistý příjem očištěný o všechny dividendy vyplácené akcionářům. Nerozdělený zisk je součástí vlastního kapitálu v rozvaze a představuje část zisků podniku, které se nerozdělují jako dividendy akcionářům, ale místo toho jsou vyhrazeny pro reinvestice s ukončením nerozděleného zisku prostřednictvím čistého zisku a dividend. Dividenda na akcii (DPS) Dividenda na akcii (DPS) je celková částka dividend připisovaná každé jednotlivé akcii v oběhu společnosti. Výpočet dividendy na akcii.

Čistý zisk je velmi důležitý v tom, že je ústřední položkou všech tří finančních výkazů Tři účetní závěrky Tři účetní závěrky jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě. I když k němu dojde prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, použije se čistý zisk i v rozvaze. Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál a výkaz o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. .

Čistý příjem plyne do rozvahy prostřednictvím nerozděleného zisku - kapitálového účtu. Toto je vzorec pro zjištění ukončení nerozděleného výdělku:

Konec RE = začátek RE + čistý příjem - dividendy

Za předpokladu, že neexistují žádné dividendy, by se změna nerozděleného zisku mezi obdobími měla rovnat čistému zisku v těchto obdobích. Pokud v účetní závěrce není zmínka o dividendách, ale změna nerozděleného zisku se nerovná čistému zisku, lze předpokládat, že rozdíl byl vyplacen v dividendách.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found