Tablo - přehled, funkce a použití ve financích

Tableau je nástroj pro vizualizaci a interakci dat, který je velmi oblíbený v odvětvích poradenství, profesionálních služeb a finančních služeb. Používá se ke zjednodušení nebo rozložení nezpracovaných dat, aby byla interaktivnější a vizuálně srozumitelnější. Tableau je považován za nejsilnější a nejrychlejší nástroj pro obchodní analýzu a je v současné době nejpopulárnějším v oboru.

Tablo: Použití ve financích

Tableau poskytuje služby přizpůsobení dat, které rozdělují nezpracovaná data na vizuálně interpretovatelnou datovou sadu, díky níž je odvozování a vyvozování příslušných závěrů z obchodních dat velmi snadné. Mezi služby přizpůsobení dat softwaru patří mimo jiné:

  • Míchání dat
  • Spolupráce v reálném čase
  • Analýza dat
  • Mapování a data grafů
  • Vzájemné propojení dat
  • Živá analýza dat a sdílení

Přístupnost

Tableau je vysoce dostupný nástroj napříč všemi platformami použití. Jeho dostupnost se šíří na následujících médiích a v následujících kapacitách:

  • Tableau Desktop Personal
  • Tableau Desktop Professional
  • Tablo Veřejné
  • Tablo Server
  • Tableau online
  • Čtečka tabla
  • Tablo viditelné
  • Builder Prep Tableau

Finance - konkrétní využití tabla

1. Automatizovaná konsolidace dat

V softwaru pro vykazování dat, jako je Microsoft Excel, je třeba data aktualizovat ručně, aby se aktualizovala související data, vzorce Základní vzorce aplikace Excel Osvojení základních vzorců aplikace Excel je zásadní pro začátečníky, aby získali znalosti ve finanční analýze. Microsoft Excel je považován za standardní software v analýze dat. Tabulkový program společnosti Microsoft je také jedním z nejpreferovanějších programů investičních bankéřů a datové zprávy, jakmile se změní. Tableau poskytuje služby automatizované aktualizace dat a umožňuje rychlejší a efektivnější finanční výkaznictví, což uživatelům ušetří spoustu času.

2. Umožňuje filtrování údajů podle jednotlivců

Finanční týmy pracují velmi efektivně, když není nutné, aby každý jednotlivec odpovědný za konkrétní finanční aspekt celkových dat vytvářel samostatné datové zprávy a poté konsolidoval celková data ručně. Tableau umožňuje filtrování dat podle jednotlivců, a proto je velmi přístupné a flexibilní, aby finanční týmy mohly společně pracovat na Big Data.

3. Vizualizace dat

Velká data mohou být velmi těžko čitelná ručně, zejména pro velké společnosti a organizace s velkými až velmi velkými datovými sadami různých složitostí. K řešení složitosti poskytuje Tableau velmi účinné nástroje pro vizualizaci dat. Kromě grafických znázornění Jak vytvořit graf v aplikaci Excel? Kromě práce s velkým objemem dat se musí finanční a účetní odborníci naučit, jak vytvořit graf v aplikaci Excel. Vizualizace dat (vizuální reprezentace dat v grafech nebo grafech) je pro mnoho úloh zásadní. , nástroj také nabízí interaktivní a analytická členění dat, dashboardy atd.

4. Analýza dat a přehled údajů

Tableau poskytuje inteligentní nástroje pro analýzu dat a přehledy, které automaticky vykreslují analýzu a poskytují přehled o datech hlášených softwaru. To může být velmi užitečné, pokud jde o velké finanční datové soubory, a může dojít k řadě důležitých závěrů při finančním rozhodování.

5. Doporučení k datům

Tableau také nabízí doporučení na základě vykázaných finančních údajů.

6. Dynamické finanční výkaznictví

Zatímco software, jako je Microsoft Excel, poskytuje také účinné nástroje pro finanční výkaznictví, Tableau nabízí výjimečné služby pro finanční výkaznictví. Pomocí nástroje Tableau je finanční výkaznictví - například výkaz P&L Výkaz zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) nebo výkaz zisku a ztráty nebo výkaz operací je finanční zpráva, která poskytuje souhrn příjmů, výdajů a zisky / ztráty za dané časové období. Prohlášení P&L ukazuje schopnost společnosti generovat tržby, spravovat výdaje a vytvářet zisky. , rozvahy a výkazy peněžních toků Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (oficiálně nazývaný Výkaz peněžních toků) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. - stává se dynamickým, interaktivním a automatizovaným.

7. Taktické zprávy

Taktické zprávy jsou zásadní při rozhodování v podnikání, protože pomáhají identifikovat trendy a produktivitu a úspěchy napříč různými obchodními segmenty / odděleními. Tableau má dobrou pozici pro vytváření taktických zpráv. Z jakýchkoli daných finančních údajů může během několika minut vytvářet taktické zprávy.

8. Připojení datových sad

Tableau je dobře vybaven pro připojení mnoha datových souborů a vypracování příslušných finančních informací. Tento nástroj je velmi vynalézavý při spojování všech teček, spojování všech různých dostupných datových sad a při důležitých finančních a obchodních rozhodnutích z několika možných datových vztahů.

9. Trendy a vzory dat

Tableau poskytuje výjimečné funkce, jako je míchání dat a rozbalení dat. Tyto funkce pomáhají sestavovat relevantní data a určovat datové variace a datové vzory nebo trendy v organizaci.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Kurz palubních desek a vizualizace dat
  • Vzorec vs funkce Vzorec vs funkce Vzorec je rovnice navržená uživatelem v aplikaci Excel, zatímco funkce je předdefinovaný výpočet v tabulkové aplikaci. Tato příručka vás provede vzorcem vs. funkcí v aplikaci Excel, abyste přesně věděli, jaké jsou podobnosti a rozdíly. Excel umožňuje uživatelům provádět jednoduché výpočty
  • Klávesové zkratky aplikace PowerPoint Klávesové zkratky aplikace PowerPoint Klávesové zkratky aplikace PowerPoint pomáhají uživatelům efektivněji využívat funkce aplikace PowerPoint. Podobně jako klávesové zkratky aplikace Excel umožňují uživatelům držet ruce na klávesnici a dělat úkoly rychleji.
  • Power BI - Použití ve financích Power BI - Použití ve financích Slogan pro Power BI „Oživte svá data“ velmi jasně ukazuje účel nástroje pro obchodní analýzu. Power BI je sortiment

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found