Reverzní kabrioletová poznámka - porozumění fungování RCN

Reverzně konvertibilní nota (RCN) je možnost krátkodobé investice, která může být velmi užitečná pro investory trpící některými problémy s peněžními toky. RCN jsou cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. které nabízejí konzistentní a předvídatelný příjem, který konkuruje a překonává tradiční výnosy, včetně výnosů, které investoři obecně vidí pouze z dluhopisů s vysokým výnosem. Anualizovaná kupónová sazba Kupónová sazba Kupónová sazba je částka ročního úrokového výnosu vypláceného držiteli dluhopisu na základě nominální hodnoty dluhopisu. na reverzně směnitelné bankovce může překročit 25%. RCN se někdy označují jako „reverzibilní směnky“ nebo „reverzně směnitelné cenné papíry“.

Reverzní kabriolet Poznámka Infographic

Jak RCN fungují?

Reverzně konvertibilní směnky jsou investice, které nesou kupón a vyplácejí úroky investorům, dokud nedosáhnou splatnosti. Splatnost RCN se pohybuje od pouhých několika měsíců až po několik let. Cenné papíry jsou z větší části založeny na výkonnosti akcie. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. to je základem. Ve většině případů jsou dluhopisy vydávány významnými finančními institucemi Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů bylo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní systém Bank, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913. Společnosti, které původně vydaly akcie spojené s dluhopisy, nejsou nijak zapojeny.

K reverzně konvertibilní notě existují dvě hlavní části: a dát možnost a a dluhový nástroj. Při nákupu dluhopisu dává kupující emitentovi RCN příležitost poskytnout mu v budoucnu podkladové aktivum.

Stanovení výplat reverzní konvertibilní noty

Reverzně konvertibilní směnka platí investorovi předem stanovenou kupónovou sazbu před dosažením splatnosti. Platby se obvykle provádějí čtvrtletně. Konzistence kurzu je odrazem volatility podkladových akcií RCN. Investor přebírá větší riziko, když je potenciál volatility akcií vyšší. Pro investory, kteří jsou ochotni podstoupit větší riziko, se nabízí více u prodejní opce, což znamená vyšší kupónovou sazbu.

Po dosažení splatnosti obdrží investor buď úplnou náhradu původní investice, nebo předem stanovené množství akcií, které jsou podkladovým aktivem pro reverzně směnitelný dluhopis. Počet akcií se vypočítá vydělením původní investiční částky investora počáteční cenou akcie.

Struktury výplat

Existují dvě struktury, které se používají k určení, zda investor obdrží svou počáteční investici zpět, nebo akcie akcií.

1. Základní struktura

V základní struktuře získá investor 100% své původní investice zpět, pokud se podkladové akcie RCN uzavírají za původní cenu nebo nad její původní cenu. Investor obdrží platbu ve formě akciových akcií, pokud se akcie uzavře pod původní cenu, což znamená, že investor nedostane plnou náhradu za svou počáteční investici.

2. Struktura knock-in

Struktura knock-in pro reverzně konvertibilní notu zahrnuje stejné principy jako základní struktura. Investor však také získá určitou ochranu proti negativním stránkám. Předpokládejme například, že investor provede investici RCN ve výši 20 000 USD, která zahrnuje 70% úroveň knock-in, která funguje jako ochranná bariéra. Pokud je počáteční cena podkladové akcie RCN 60 USD a cena akcie při splatnosti RCN je vyšší než cena 42 USD za vstup, získá investor svou počáteční investici 20 000 USD zpět. Pokud během své životnosti akcie klesnou pod cenu knock-in a pod splatností bankovky se pod ní uzavře, investor obdrží akcie. V našem příkladu by investor obdržel přibližně 333 akcií (20 000 až 60 USD).

Struktura knock-in

Rizika RCN

Základním rizikem reverzně směnitelného dluhopisu je ztráta části hlavní investice, jakmile dluhopis dozraje. Pamatujte, že maximální částka, kterou může investor obdržet, je omezena na úrokovou sazbu kupónu. Je třeba si uvědomit několik dalších rizik:

1. Daně

RCN jsou dvoudílné investice, které se skládají z prodejní opce a dluhového nástroje. Díky tomu je daňové zacházení s RCN složité a znamená to, že od investora může být požadováno, aby ze svých výnosů platil běžnou daň z příjmu a daně z kapitálových výnosů.

2. Riziko selhání

Zakoupením RCN se musí investor spoléhat na schopnost vydávající společnosti provádět pravidelné splátky úroků během životnosti směnky a být schopen provést splátku jistiny, jakmile dluhopis dosáhne splatnosti.

3. Ustanovení o výzvě

Některé RCN obsahují zmírňující funkci, která může investora RCN zbavit, když začne plodit výnos a když jsou úrokové sazby nízké.

4. Omezení sekundárního trhu

Každý investor musí být ochoten držet RCN do splatnosti. Ve většině případů se finanční instituce, která vydává RCN, snaží udržet sekundární trh Sekundární trh Sekundární trh je místem, kde investoři nakupují a prodávají cenné papíry od jiných investorů. Příklady: New York Stock Exchange (NYSE), London Stock Exchange (LSE). aby investoři mohli prodat RCN před tím, než dospěje. Neexistuje však žádná záruka, že bude k dispozici sekundární trh, a investor nese další riziko, že při prodeji prodá méně než původní náklady RCN.

Více zdrojů

Doufáme, že se vám líbilo čtení finančního průvodce pro reverzní konvertibilní poznámky. Chcete-li se dozvědět více o tomto tématu a mnoho dalších, Finance nabízí řadu dalších bezplatných zdrojů, které mohou být užitečné:

  • Očekávaný výnos Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může poskytnout investorům. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi.
  • Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia namísto bezrizikových aktiv.
  • Finanční podmínky a definice Pojmy Definovány důležité finanční a účetní podmínky. Zjistěte více o široké škále témat pro finanční analytiky provádějící finanční modelování a oceňování. Tyto termíny vám poskytnou rychlé odpovědi na vaše nejčastější otázky
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found