Analýza půjčky - přehled, pokyny k půjčkám, nástroje

Analýza půjčky je metoda hodnocení, která určuje, zda jsou půjčky poskytovány za reálných podmínek a zda potenciální dlužníci mohou a jsou ochotni půjčku splatit. Kontroluje způsobilost potenciálního dlužníka podle kritérií stanovených pro půjčování.

Analýza půjčky

Analýza půjčky poskytuje věřiteli jistotu úvěru stanovením pravděpodobnosti, že dlužník splácí úvěr (splátka jistiny jistiny splátka jistiny je platba k původní částce půjčky, kterou dlužíte. Jinými slovy, splátka jistiny je platba uskutečněná z půjčky, která snižuje zbývající částku splatné půjčky, spíše než platba úroků účtovaných z půjčky. Následné návštěvy potenciálního dlužníka, zejména u jednotlivých půjček, pomáhají instituci poskytující úvěr měřit výkonnost investic nebo aktiv, jejichž účelem je generovat výnosy, aby pomohly vypořádat půjčky.

Rychlé shrnutí

  • Analýza půjčky je metoda hodnocení, která určuje, zda jsou půjčky poskytovány za reálných podmínek a zda potenciální dlužníci mohou a jsou ochotni půjčku splatit.
  • Kontroluje způsobilost potenciálního dlužníka podle kritérií stanovených pro půjčování.
  • Analýza půjčky pomáhá při hodnocení dovedností a finančních znalostí dlužníka k určení úrovně rizika.

Pokyny pro půjčování

Věřitelé pracují pod vládními finančními regulačními orgány, které poskytují různé regulační pokyny pro vedení operací institucí. Každá instituce se však řídí vlastními interními směrnicemi v souladu s regulačními směrnicemi stanovenými vládou nebo jejími agenturami. Pokyny pro půjčky zahrnují pravidla způsobilosti, typ poskytovaných půjček, podmínky půjček, zajištění půjčky a postupy.

Ne každý má nárok na půjčku, pokud nesplňuje úvěrová kritéria poskytnutá konkrétní půjčující institucí. Při provádění úvěrové analýzy u potenciálního klienta půjčující instituce analyzují finanční výkazy klienta, aby určily jejich finanční možnosti a schopnost bez námahy plnit úvěrové závazky.

Věřitelé mohou nabízet dlouhodobé nebo krátkodobé půjčky. Dlouhodobé půjčky přicházejí s delší dobou splácení a dlužníci jsou povinni splácet úvěr v období delším než jeden rok. Krátkodobé půjčky nabízejí kratší dobu splácení než dlouhodobé půjčky a dlužníci by měli půjčku splatit během několika měsíců až jednoho roku.

Pokyny pro poskytování půjček jsou specifické pro půjčující instituci a mohou být založeny na maximální a minimální nabídce půjčky poskytnuté poskytovatelem půjčky, souvisejících poplatcích, pokutách za opožděné platby, splátkových kalendářích, splatných úrokových sazbách a výši půjčky na základě zajištění Zajištění Zajištění je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako zajištění půjčky. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. pokud. Pokyny také nastiňují opatření a postupy zabezpečení úvěru stanovené institucí. Postupy zapůjčení mohou zahrnovat kroky vyplácení, pokyny k žádosti o půjčku, pokyny k výběru půjčky, dohled nad půjčkou, schválení půjčky a postupy kontroly.

Žádost o půjčku a analýza půjčky

Žádost o půjčku je celý proces, který začíná vyjednáváním podmínek, dokud není půjčka přezkoumána a schválena k výplatě. Formulář žádosti o půjčku je nejprve poskytnut klientovi a klient je povinen jej správně vyplnit, než formulář žádosti přejde do fáze kontroly. Klient musí poskytnout pravdivé informace, včetně jejich osobních údajů, fyzické adresy, finančních výkazů, důkazů o vlastnictví aktiv atd. Tyto informace by měly být ověřitelné a pracovník odpovědný za úvěr by měl ověřit přesnost a pravdivost informací uvedených v dokumentu žádosti.

Poskytování přesných a správných informací pomáhá společnosti při sledování splácení půjčky prostřednictvím propracovaných opatření pro zajištění půjčky. Tyto informace se používají při počáteční analýze a posouzení půjčky k určení souvisejícího rizika, přiměřenosti poskytnutého kolaterálu a schopnosti dlužníka včas splácet. V případě selhání použije věřitel poskytnuté informace k provedení následných opatření a vynucení splácení.

Analýza rozvahy a půjčky

Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál (výkaz o finanční situaci) jsou klíčovým nástrojem pro analýzu půjčky. Zobrazuje stav současného i dlouhodobého majetku potenciálního dlužníka. Stav oběžných aktiv pomáhá analytikům půjček určit, kolik může účetní jednotka pohodlně absorbovat a stále vyrovnat dluh v čase. Aktiva lze také použít jako zajištění půjčky, a je-li to přiměřené, může věřitel pohodlně schválit a vyplatit částku půjčky, o kterou klient požádal.

Rozvaha také ukazuje pohyb zásob a peněžních toků, které jsou důležité při hodnocení finanční síly klienta. Ukazuje také finanční transakce podniku za období jednoho roku a lze jej porovnat s rozvahami z předchozího roku, aby se zjistilo, zda má podnik vzestupný nebo sestupný trend. Úvěroví analytici mohou použít rozvahu ke generování finančních poměrů, které může věřitel použít ke generování klíčových měření výkonu.

Výkaz zisku a ztráty pro analýzu půjčky

Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) nebo výkaz zisku a ztráty nebo výkaz operací je finanční zpráva, která poskytuje souhrn výnosů, nákladů a zisků / ztrát společnosti za dané časové období. Prohlášení P&L ukazuje schopnost společnosti generovat tržby, spravovat výdaje a vytvářet zisky. (výkaz o finanční výkonnosti) doplňuje analýzu půjčky různými způsoby. Aktuální výnosy lze použít k předpovědi finanční výkonnosti společnosti v blízké budoucnosti. Prohlášení o zisku a ztrátě také naznačuje potenciální dopad výše půjčky na podnikání. Umožňuje analytikům půjček určit, do jaké míry může být půjčka prospěšná pro účetní jednotku a do jaké míry může půjčka poškodit podnikání.

Další nástroje pro analýzu půjčky

Mezi další nástroje, které doplňují analýzu půjček, patří podnikatelský plán Příklad a šablona obchodního plánu Podnikatelský plán je dokument, který obsahuje provozní a finanční plán podniku a podrobně popisuje, jak bude dosaženo jeho cílů. Slouží a splátkový kalendář. Obchodní plán umožňuje klientovi stanovit dosažitelné cíle a může tvořit základ, na kterém může věřitel sledovat postup podnikání. Harmonogram splátek pomáhá při sledování splácení jistiny a úroků a doby, během které klient dokončí splácení úvěru.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Analýza úvěrového rizika Analýza úvěrového rizika Analýzu úvěrového rizika lze považovat za rozšíření procesu přidělování úvěrů. Poté, co jednotlivec nebo podnik požádá banku nebo finanční instituci o půjčku, půjčující instituce analyzuje potenciální přínosy a náklady spojené s půjčkou.
  • Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka).
  • Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found