Soukromé REITs vs. veřejně obchodované REITs - přehled, jak fungují

Následující článek se týká soukromých REIT vs veřejně obchodovaných REIT. Investiční fondy do nemovitostí (REIT) lze rozdělit na soukromé nebo veřejné, obchodované nebo neobchodované. Společnost REIT konkrétně investuje do sektoru nemovitostí a pronajímá a sbírá výnosy z pronájmu investovaných nemovitostí, které jsou poté rozděleny akcionářům jako dividendy Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozděleném zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. .

Soukromé REITs vs. veřejně obchodované REITs

Koncept REITs byl představen v 60. letech novelou rozšíření daně z doutníků. Novela umožnila investorům diverzifikovat svá portfolia investováním do nemovitostních portfolií, která vydělala příjmy z různých typů nemovitostí, jako jsou bytové komplexy, hotely, kancelářské prostory, sklady, datová centra a zdravotnická zařízení, jakož i infrastruktura (například energetické potrubí) a optické kabely).

Co jsou soukromé REITs a jak fungují?

Soukromé REIT, známé také jako soukromé umisťování REIT, jsou REIT, které jsou osvobozeny od registrace u Komise pro cenné papíry (SEC) podle nařízení D zákona o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákon o cenných papírech přijat po pádu akciového trhu v roce 1929. Zákon je také označován jako zákon o pravdě o cenných papírech, federální zákon o cenných papírech nebo zákon z roku 1933. Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění. To znamená, že nejsou regulovány SEC a jejich akcie nejsou kótovány na veřejných trzích s cennými papíry, jako je New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burza cenných papírů na světě, hostující 82% akcií S&P 500 a 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej. Zde jsou další charakteristiky soukromých REIT:

1. Dostupnost informací

Vzhledem k tomu, že soukromé REIT nejsou obchodovány na akciových trzích, existuje jen málo nebo žádné veřejné nebo nezávislé údaje o výkonu, které mohou investoři použít ke sledování ceny akcií. Rovněž nejsou regulovány Komisí pro cenné papíry a burzy, a proto nejsou povinni předkládat své roční finanční výkazy federální agentuře. Pouze investoři, kteří investovali do soukromých REIT, mohou získat informace o výkonu z interních zdrojů.

2. Kdo může investovat

Zákon o cenných papírech z roku 1933 umožňuje soukromým REIT prodávat cenné papíry kvalifikovaným institucionálním investorům a akreditovaným investorům. Institucionální investoři jsou organizace, které investují jménem svých členů a předpokládá se, že mají specializovanější znalosti, a proto se dokážou chránit. Patří mezi ně penzijní fondy, zajišťovací fondy, pojišťovny, nadační fondy atd.

Na druhou stranu, akreditovaní investoři jsou individuální investoři, kteří mají hodnotu nejméně 1 milion USD (s výjimkou jejich primárního bydliště) nebo za předchozí dva roky vydělali roční příjem přesahující 200 000 USD.

3. Minimální investice

Soukromé REIT nabízené retailovým investorům vyžadují minimální počáteční investici ve výši nejméně 10 000 až 100 000 USD. Požadavky na počáteční náklady se však mohou u jednotlivých společností lišit.

4. Likvidita

Soukromé REIT nejsou obchodovány na burzách veřejné bezpečnosti, a proto nejsou likvidní. Pokud chce investor před likvidační akcí vystoupit, musí projít programy odkupu akcií, které jsou buď omezené, neexistují nebo se mohou změnit. Liší se od veřejných REIT, které lze snadno koupit a prodat, protože jsou obchodovány na veřejné burze cenných papírů.

Co jsou veřejně obchodované odměny a jak fungují?

Veřejně obchodované REIT jsou regulovány SEC a jsou obchodovány na hlavních bezpečnostních burzách. Jednotliví investoři mohou nakupovat a prodávat akcie veřejně obchodovaných REIT na veřejné burze cenných papírů, jako je NYSE. Veřejně obchodované REIT mají následující vlastnosti:

1. Dostupnost informací

Vzhledem k tomu, že veřejně obchodované REIT jsou obchodovány na veřejných burzách cenných papírů, existuje snadný přístup k informacím o výkonu akcií veřejného REIT. Informace poskytuje společnost, která vlastní a obchoduje s REIT, a také nezávislé firmy, které aktivně analyzují REIT. REIT jsou také registrovány a regulovány komisí SEC, která vyžaduje, aby předložily své auditované finanční výkazy regulačnímu orgánu. Zainteresovaní investoři pak mohou získat přístup k informacím na webových stránkách SEC.

2. Kdo může investovat

Jednotliví a institucionální investoři mohou nakupovat a prodávat akcie veřejně obchodovatelného REIT s minimální investicí jedné akcie a aktuální nabídkovou cenou akcií. Při nákupu prostřednictvím makléřů jsou investorům účtovány poplatky předem a poplatek by byl stejný jako poplatek za jakýkoli jiný veřejný REIT.

3. Minimální investice

Minimální investice pro veřejně obchodovaný REIT je docela skromná. Počáteční investice se však může u jednotlivých společností lišit.

4. Likvidita

Investoři mohou snadno nakupovat a prodávat akcie veřejně obchodovatelných REIT za relativně nízkou cenu, protože REIT jsou obchodovány na hlavních burzách cenných papírů. Akcionáři se mohou snadno dostat na trh a opustit tržiště bez námahy ve srovnání se soukromými REIT, které jsou méně likvidní.

Shrnutí soukromých vs veřejně obchodovaných REIT

Soukromé REITVeřejně obchodované REIT
Dostupnost informacíK dispozici jsou téměř žádné veřejné nebo nezávislé údaje o výkonuAuditované finanční výkazy podané na SEC
Kdo může investovatKvalifikovaní institucionální investoři a akreditovaní investořiKaždý jednotlivec nebo institucionální investor
Minimální investiceMinimálně 10 000 až 100 000 $Závisí to, obvykle 1 000 až 2 500 USD na akcii
LikviditaNelikvidníLiquid (akcie lze snadno koupit a prodat)

Rozhodnutí, zda investovat do soukromého REIT nebo veřejně obchodovatelného REIT, závisí na cílech investora a úrovni tolerance rizika. Například investor, který hledá likvidnější investici, by šel do veřejně obchodovatelného REIT, protože může relativně snadno nakupovat a prodávat jeho akcie na burze cenných papírů.

Pokud je však cílem investora investovat do REIT, který není ovlivněn volatilitou akciového trhu, preferovanou volbou by byly soukromé REIT.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Míra absorpce Míra absorpce Míra absorpce, což je termín běžně používaný v oblasti nemovitostí, je míra, za kterou se domy prodávají v dané oblasti za určité časové období. Míra absorpce větší než 20% je
  • Třída aktiv Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy.
  • Cap Rate (REIT) Cap Rate (REIT) Cap rate je finanční metrika, kterou používají investoři do nemovitostí k analýze investic do nemovitostí a stanovení jejich potenciální míry návratnosti
  • Obytné nemovitosti REIT Obytné nemovitosti REIT Obytné nemovitosti REIT jsou REIT, které vlastní a spravují bytové jednotky k pronájmu nájemcům. Rezidenční REIT lze rozdělit do struktur pro jednu nebo více rodin, které jsou k dispozici pro zaměstnání pro nepodnikatelské účely. Mohou zahrnovat byty, prázdninové domy, ubytování studentů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found