Co je normalizace? - Průvodce úpravami účetní závěrky

Finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výkazy jsou složitě normalizovány a zahrnují úpravu jednorázových nákladů nebo výnosů v účetních výkazech nebo metrikách tak, aby odrážely pouze obvyklé transakce společnosti. Finanční výkazy často obsahují výdaje, které nepředstavují běžné obchodní operace společnosti a které mohou poškodit výnosy společnosti. Čistý zisk Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. . Účelem normalizace je vyloučit takové anomálie a poskytnout přesné historické informace, které umožňují spolehlivé srovnání a předpovědi.

Normalizace účetní závěrky

Úpravy normalizace

Normalizační úpravy účetní závěrky se provádějí z různých důvodů. Pokud společnost hledá externí financování, normalizované finanční výkazy poskytují investorovi nebo věřiteli jasný obraz o skutečných nákladech, výnosech, příjmových tokech a příjmových tokech jsou různé zdroje, z nichž podnik vydělává peníze z prodeje zboží nebo poskytování služeb. . Typy výnosů, které podnik zaznamenává na svých účtech, závisí na typech činností prováděných podnikem. Prohlédněte si kategorie a příklady a vyhodnocení peněžních toků Zdarma průvodce oceňováním, abyste se naučili nejdůležitější koncepty svým vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a jak hodnotit společnost pomocí srovnatelné analýzy společnosti, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, které se v konkrétním období používají v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu. Při prodeji podniku bude potenciální kupující chtít vidět normalizovaná prohlášení, aby zjistil, zda byl podnik celkově ziskový. Při úpravách účetní závěrky byste měli odstranit pouze diskreční výdaje a jednorázové zisky nebo výdaje, které nereprezentují běžné provozní výdaje podniku. Zde je několik příkladů normalizačních úprav:

# 1 Plat a náklady vlastníka

Ve většině soukromých společností mají vlastníci uvážení ohledně výše platů a příspěvků, které čerpají z účetnictví společnosti. Majitelé se také mohou rozhodnout uhradit své osobní výdaje prostřednictvím účtů společnosti. Tyto výdaje mohou zahrnovat cestovní náhrady, náklady na internet, zábavu, vozidlo, pohonné hmoty atd. Tyto náklady snižují čistý příjem společnosti. Při prodeji společnosti musí odhadci tyto výdaje připočítat k výnosům společnosti.

# 2 Výdaje na pronájem nebo příjem

Společnost může rozhodnout o zaplacení nájemného, ​​které je vyšší nebo nižší než tržní sazba, pokud jsou prostory společnosti ve vlastnictví společnosti nebo holdingové společnosti. Úprava nákladů na pronájem tak, aby odrážela převládající tržní hodnotu, pomůže normalizovat účetní závěrku. Také tam, kde společnost získává výnosy z pronájmu ze svých nemovitostí, které nejsou součástí hlavních obchodních aktivit společnosti, by tyto výnosy měly být z účetní závěrky vyloučeny. Z rozvahy společnosti by rovněž měly být odstraněny veškeré půjčky související s takovými nemovitostmi.

# 3 Neopakující se výdaje nebo příjmy

Neopakující se výdaje vyplývají z neobvyklých událostí, které nesouvisejí s hlavní činností společnosti. Většinou se jedná o jednorázové zisky nebo ztráty, u nichž je nepravděpodobné, že by se v budoucnu znovu objevily. Mohou zahrnovat rekonstrukce budov, zisk nebo ztrátu z prodeje majetku, výplaty pojištění, soudní spory a prodej pozemků společnosti. Jednorázové příjmy by měly být z účetní závěrky vyloučeny a jednorázové výdaje by měly být přidány zpět k výnosům společnosti, aby odrážely skutečné finanční výsledky společnosti v průběhu roku.

# 4 Mimořádné události

Mimořádné události se týkají neobvyklých zisků nebo ztrát, které významně ovlivňují finance společnosti. Událost je také klasifikována jako mimořádná, pokud není součástí běžného provozu společnosti. Tyto události mohou zahrnovat materiální škody způsobené bouřkami, regulační nebo daňová rozhodnutí, soudní spory, náklady na zavedení nového výrobního systému, náklady na restrukturalizaci, prodej aktiv atd. Tyto události mají významný dopad na ziskovost společnosti a měly by být vysvětleny zvlášť.

Podrobná vysvětlení mimořádných položek, která se objevují v účetní závěrce, by měla být uvedena v poznámkách k výroční zprávě a v dokumentaci SEC 10-K předložené Komisi pro cenné papíry v USA.

Jednorázové události vs. mimořádné události

S těmito událostmi by se mělo v účetní závěrce zacházet odlišně. Jednorázové / jednorázové položky by měly být zaúčtovány do provozních nákladů ve výkazu zisku a ztráty, zatímco mimořádné položky by měly být zaznamenány za údajem o čistém zisku. Vedení by mělo poskytnout další vysvětlení těchto událostí v diskusích a analýze o managementu Co je MD&A? Management Discussions and Analysis (MD&A) je část výroční zprávy nebo SEC podání 10-K, která poskytuje přehled o tom, jak si společnost vedla v předchozím období, její aktuální finanční situaci a budoucí projekce managementu. .

Další informace o normalizaci finančního výkazu

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku, abyste pochopili, co je normalizace. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou tyto finanční zdroje velkou pomocí:

  • Třívýkazový model Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě
  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál
  • Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví.
  • Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování.
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found