Obchodování CFD - porozumění fungování obchodování CFD

Obchodování CFD (Contracts for Difference) je stále oblíbenější u zkušených investorů, ale může si ho vyzkoušet kdokoli. Většina online obchodních platforem Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou mechanismy založené na nabídkách a objednávkách, které svým zákazníkům nabízejí smlouvy o rozdílovém obchodování. Jedná se o potenciálně vysoce rizikovou obchodní strategii Obchodní a investiční příručky pro obchodování a investování Finance jsou navrženy jako zdroje pro samostudium, aby se naučili obchodovat svým vlastním tempem. Projděte si stovky článků o obchodování, investování a důležitých tématech, které finanční analytici mají vědět. Dozvíte se více o třídách aktiv, cenách dluhopisů, riziku a výnosu, akciích a akciových trzích, ETF, hybnosti, technickém, ale pokud pochopíte, jak obchodování CFD funguje, můžete minimalizovat vystavení riziku.

Obchodování CFD

Dlouhé a krátké obchodování s CFD

CFD Trading je druh obchodování s deriváty New York Mercantile Exchange (NYMEX) The New York Mercantile Exchange (NYMEX) je komoditní futures burza se sídlem na Manhattanu v New Yorku. Vlastní ji skupina CME, jedna z největších, kde spekulujete o růstu a poklesu cen cenných papírů. Můžete obchodovat s řadou aktiv, včetně akciových akcií, deviz, komodit, jako je zlato a stříbro, a indexů. Obchodování CFD poskytuje přístup na více než 10 000 globálních trhů, a protože každý váš obchod je využíván, nepotřebujete k zahájení obchodování mnoho kapitálu.

Rozdíl mezi obchodováním CFD a nákupem / prodejem cenného papíru spočívá v tom, že neinvestujete do skutečného aktiva. Místo toho, abyste kupovali nebo prodávali fyzické zlato, například spekulujete pouze nad tím, zda cena zlata stoupne nebo poklesne.

Jak obchodovat s CFD online

Pokud jste si dobře vědomi rizik a chcete začít obchodovat online, můžete si otevřít obchodní účet CFD (Contracts for Difference) u společnosti, jako je IG. Otevření účtu je zdarma, za každý obchod však bude účtován poplatek buď spready nebo provize.

IG má relativně nízké minimální velikosti kontraktu pro nové klienty, i když od vás bude požadováno složení maržového vkladu. Jakmile začnete obchodovat, zjistíte, že obchodování CFD může být účinným způsobem, jak získat expozici na finančních trzích s menším kapitálem (ale větším rizikem).

Před jakýmkoli investičním rozhodnutím se vždy poraďte s profesionálním poradcem.

Ceny zlata a obchodování CFD

Na příkladu zlata víme, že poptávka po zlatě začala ve 4. čtvrtletí 2017 klesat, takže ceny odpovídajícím způsobem poklesly. Ceny ve skutečnosti klesly na méně než 1250 USD za unci a někteří analytici předpovídají, že zlato ještě dále poklesne, potenciálně pod 1150 USD za unci do konce roku 2018. Očekávaný pokles je částečně způsoben rostoucími výnosy amerických investičních dluhopisů a silné americké daňové reformy plánované na rok 2018.

Je jasné, že ceny zlata mohou jít oběma směry, takže se vyplatí sledovat ekonomická data, zejména americké úrokové sazby, protože přímo ovlivňují přímé ceny zlata. Pokud se rozhodnete, že ceny zlata porostou, měli byste jít „dlouho“, což znamená koupit. Pokud však máte podezření, že ceny zlata pravděpodobně klesnou, měli byste jít „na krátko“ nebo prodat.

Průvodci obchodováním a investováním Traders Trading & Investing Finance jsou navrženi jako zdroje pro samostudium, aby se naučili obchodovat svým vlastním tempem. Projděte si stovky článků o obchodování, investování a důležitých tématech, které finanční analytici mají vědět. Zjistěte více o třídách aktiv, cenách dluhopisů, riziku a výnosu, akciích a akciových trzích, ETF, hybnosti, technických, kteří správně odhadují pohyby na trhu, a vytvářejí zisk na základě násobků počtu obchodovaných jednotek CFD. Pokud to však uděláte špatně a cenový pohyb půjde proti vám, utrpíte ztrátu.

Rizika obchodování s CFD

Atraktivita obchodování CFD spočívá v tom, že musíte investovat pouze malé procento z plné hodnoty aktiva, s nímž obchodujete. Obchodní marže mohou být až 1%, takže pokud zaujmete pozici v hodnotě 20 000 USD, může to vyžadovat pouze vklad 200 USD - což pro investora v křesle není velká částka.

Pokud máte ziskové rozpětí Čistá zisková marže Čistá zisková marže (známá také jako „zisková marže“ nebo „poměr čistého zisku k marži“) je finanční poměr používaný k výpočtu procenta zisku, který společnost vyprodukuje z jejích celkových výnosů. Měří částku čistého zisku, který společnost získá za dolar získaných výnosů. , vydělané peníze budou založeny na plné hodnotě aktiva. To znamená, že vaše zisky mohou snadno překročit částku vkladu s malou marží potřebnou k držení CFD. Pokud to však uděláte špatně a utrpíte ztrátu, můžete naopak skončit ztrátou více, než byla vaše počáteční investice. V tom spočívá primární riziko obchodování CFD. Můžete také podléhat nákladům na držení, pokud jsou vaše pozice na konci obchodování stále otevřené - tj. Drženy přes noc. Budou také účtovány provize podle toho, jakou obchodní platformu nebo brokera používáte.

Obchodování s CFD může být velmi užitečnou - a ziskovou - strategií, pokud hledáte zajištění investic do podkladových akcií a aktiv, která CFD představují, zejména pokud je trh volatilní. Samozřejmě můžete obchodovat pouze CFD přímo, sami. Není nutné, abyste již měli jiné investice a výhradně používali CFD jako zajišťovací investici. Než začnete obchodovat s CFD, ujistěte se, že plně rozumíte souvisejícím rizikům.

Další čtení

  • Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi.
  • Eurex Exchange Eurex Exchange Eurex Exchange je největší evropský trh s futures a opcemi. Primárně se zabývá evropskými deriváty. Na této burze probíhá široká škála obchodování, od evropských akcií až po dluhové nástroje Německa.
  • Spekulace Spekulace Spekulace je nákup aktiva nebo finančního nástroje s nadějí, že se v budoucnu zvýší cena aktiva nebo finančního nástroje.
  • Contango vs Backwardation Contango vs Backwardation Contango vs Backwardation jsou termíny používané k popisu tvaru křivky futures pro komoditní trhy. Křivka futures má dvě dimenze, vykreslování času přes horizontální osu a dodací cenu komodity přes vertikální osu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found