Nejlepší banky ve Finsku - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách ve Finsku

V současné době je ve Finsku 17 bank. Finské bankovní odvětví se skládá z vládních bank, komerčních bank, spořitelen a poboček zahraničních bank. Finská centrální banka je centrální bankou a národním měnovým orgánem země. Vykonává následující funkce:

  • Připravuje a provádí měnovou politiku
  • Dohlíží na stabilitu finančního systému
  • Provádí výzkum a analýzu hospodářské politiky a vytváří statistiky
  • Zajišťuje vypořádání mezibankovních plateb a investování vlastních finančních aktiv
  • Vydává bankovky a udržuje stabilitu a účinnost platebních systémů

Podle agentury Moody’s je finský bankovní systém stabilní, protože očekávají, že mírný vzestup domácí ekonomiky podpoří úvěrové profily finských bank s licencí.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví ve Finsku, je tento seznam nejlepších bank ve Finsku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Banky ve Finsku

Nejlepší banky ve Finsku jsou:

OP Corporate Bank PLC

Společnost OP Corporate Bank, založená v roce 1902, byla dříve známá jako Pohjola Bank PLC. Banka se sídlem v Helsinkách zaměstnává přibližně 12 200 zaměstnanců. Poskytuje pojišťovací a bankovní služby, jako je podnikové a investiční bankovnictví. V rámci pojišťovacích služeb nabízí pojištění domácnosti, odpovědnosti z provozu motorových vozidel, úrazové, zdravotní a cestovní pojištění. Rovněž zajišťuje správu aktiv pro instituce.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 160 miliard USD a vykázala čistý příjem ve výši 1 370 milionů USD.

Nordea Bank

Nordea Bank Finland PLC se sídlem v Helsinkách je dceřinou společností Nordea Bank AB. Banka poskytuje bankovní služby, správu aktiv, pojistné produkty a finanční řešení pro osobní i firemní zákazníky. Banka zaměstnává přibližně 6500 osob a působí prostřednictvím 650 poboček.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 287 miliard USD a čistý zisk 1158 milionů USD.

Danske Bank

Danske Bank je součástí skupiny Danske Bank Group, která působí v 15 zemích. Danske Bank Group nabízí bankovní služby prostřednictvím své pobočky v Helsinkách (která je pobočkou Danske Bank AS) a její dceřiné společnosti Danske Bank PLC Group. Působí v různých obchodních segmentech: osobní bankovnictví, obchodní bankovnictví, korporace a instituce, správa majetku a další služby. Tato skupina obsluhuje jeden milion osobních zákazníků a přibližně 90 000 obchodních a institucionálních zákazníků ve Finsku.

Od roku 2016 činila celková aktiva finské pobočky 39 miliard USD a čistý zisk dosáhl 236 milionů USD.

Evli Bank PLC

Společnost Evli Bank, která byla založena v roce 1985, je soukromá banka specializující se na investice. Banka působí v segmentech Asset Management, Markets a Corporate Finance. Kromě Finska poskytuje služby ve Švédsku, Ruské federaci a Spojených arabských emirátech. Společnost má centrálu v Helsinkách a zaměstnává přibližně 254 zaměstnanců.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 909 milionů USD a čistý zisk ve výši 11,7 milionu USD.

Spořitelna Aktia

Aktia Savings Bank vlastní finské nadace spořitelen, instituce, spořitelny a soukromé osoby. Banka založená v roce 1991 nabízí spořicí účty, kreditní a debetní karty, půjčky, pojištění, vklady, finanční plánování a investiční služby. Banka se sídlem v Helsinkách zaměstnává přibližně 948 osob.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 11 786 miliard USD a čistý zisk 63 milionů USD.

Bank of Aland

Banka Aland, založená v roce 1919, působí jako komerční banka prostřednictvím 13 poboček. Banka se sídlem na Alandských ostrovech Mariehamn zaměstnává přibližně 700 zaměstnanců.

Bank of Aland poskytuje vkladové produkty, které zahrnují spořicí účty, termínované vklady, hotovostní účty spojené s účty cenných papírů, depozitní certifikáty, indexové obligace a dluhopisy vydané veřejnosti. Poskytuje také hypotéky na bydlení, půjčky na bydlení, půjčky na cenné papíry, podnikové půjčky, půjčky subjektům veřejného sektoru, záruky a kreditní a debetní karty. Nabízí také investiční služby a dodává bankovní počítačové systémy malým a středním bankám.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 6 180 milionů USD a čistý zisk dosáhl 24 milionů USD.

Alexander Corporate Finance Oy

Společnost Alexander Corporate Finance, která byla založena v roce 1988, je součástí skupiny Alexander Group se sídlem v Helsinkách. Je to soukromá a nezávislá investiční banka působící pod dohledem finančního dohledu. Nabízí poradenské služby v oblasti transakcí na kapitálovém trhu, fúzí a akvizic a oceňování.

Carnegie Investment Bank AB

Carnegie Investment Bank AB (Finsko) se sídlem v Helsingfors působí jako pobočka Carnegie Investment Bank AB (Švédsko).

Carnegie Investment Banking and Securities poskytuje služby v oblasti výzkumu, prodeje akcií a obchodování a transakcí na kapitálovém trhu institucionálním klientům, stejně jako profesionální poradenské služby při fúzích a akvizicích (M&A) a transakcích na kapitálovém trhu (ECM). Carnegie Private Banking and Investment Solutions poskytuje finanční poradenské služby jednotlivcům, malým podnikům a nadacím s vysokým čistým jměním.

BNP Paribas Fortis

Společnost BNP Paribas Fortis se sídlem v Helsinkách byla založena v roce 2009. Jedná se o zahraniční banku, která vznikla po fúzi mezi belgickou Fortis Bank a BNP Paribas Group. Poskytuje širokou škálu finančních produktů a služeb různým skupinám zákazníků, jako jsou jednotlivci a rodiny, jednotlivci s vysokou čistou hodnotou, podnikatelé a společnosti, místní úřady a sociální sektor.

Od roku 2016 činila celková aktiva skupiny BNP Paribas Fortis 357 miliard USD a čistý zisk dosáhl 2 miliard USD.

POP Bank Group

POP Bank Group je finská finanční skupina, která nabízí služby retailového bankovnictví soukromým zákazníkům, malým společnostem a klientům v zemědělství a lesnictví, stejně jako pojišťovací služby (kromě životního pojištění) soukromým zákazníkům. Skupinu tvoří 26 spolupracujících POP bank, POP Bank Alliance Coop, centrální úvěrová instituce Bonum Bank PLC a online pojišťovací společnost Finnish P&C Insurance Ltd (pod značkou POP Insurance).

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 5 090 milionů USD a čistý zisk ve výši 10 milionů USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví Šablona životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank ve Finsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Top 10 bank v Belgii Nejlepší banky v Belgii Nejlepší banky v Belgii. V Belgii působí něco přes 140 bank. Bankovní systém země je považován za jeden z nejsofistikovanějších a liberalizovaných na světě. Belgie je jedním z průkopníků bezhotovostní společnosti, přičemž 90% transakcí v zemi probíhá elektronicky.
  • Nejlepších 10 bank v Norsku Nejlepší banky v Norsku Banky v Norsku tvoří 17 komerčních bank, 105 spořitelen a malý počet státních bank. Norský úřad pro finanční dohled dohlíží na všechny finanční instituce v zemi. V Norsku existují tři typy bank:
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found