Bankovní linka - zajištěná nebo nezajištěná úvěrová linka od banky

„Bankovní linka“ nebo „úvěrová linie“ (LOC) je druh financování, které je rozšířeno na jednotlivou společnost. Corporate Information Právní informace o Corporate Finance Institute (Finance). Tato stránka obsahuje důležité právní informace o financích, včetně registrované adresy, daňového čísla, obchodního čísla, osvědčení o založení, názvu společnosti, ochranných známek, právního poradce a účetního. , nebo vládní subjekt, bankou nebo jinou finanční institucí. Tento typ úvěru se liší od termínovaných půjček, jako jsou hypotéky na bydlení nebo půjčky na auta. Dlužníci LOC mají obvykle přístup k fondům kdykoli, pokud není překročen dohodnutý úvěrový limit a jsou důsledně prováděny včasné minimální platby.

Bankovní linka - téma

Je to také typ revolvingového úvěrového účtu, kdy dlužník má přístup k penězům, utrácí je, splácí a poté k nim přistupuje znovu. Banka nebo finanční věřitel bude účtovat úroky, jakmile si půjčí peníze, ale pouze ze skutečného množství přístupných prostředků, nikoli z celkové úvěrové linie. Souhlas banky s LOC závisí na úvěrové historii dlužníka, jeho úvěrovém hodnocení a jeho předchozím obchodním nebo osobním vztahu s bankou.

Jaké jsou typy bankovní linky?

1. Nezajištěné LOC

Nezajištěný úvěr neposkytuje žádné zajištění, ale dlužník musí zajistit dobrý úvěrový rating. Hodnocení úvěru Hodnocení úvěru je názor konkrétní úvěrové agentury týkající se schopnosti a ochoty subjektu (vlády, podniku nebo jednotlivce) plnit své finanční závazky v úplnost a v rámci stanovených termínů splatnosti. Úvěrový rating také znamená pravděpodobnost selhání dlužníka. a status se kvalifikovat. Malé podniky s prokázanou pozitivní úvěrovou historií mají větší šanci na schválení, ale výše poskytovaného úvěru závisí na různých faktorech, jako jsou příjmy, výdaje, zavedený úvěr a roky podnikání.

2. Zabezpečené LOC

Majetek nebo jiná aktiva slouží jako kolaterál pro tento LOC. V případě nesplácení splátek půjčky má věřitel možnost získat peníze zpět prodejem kolaterálu, který drží za půjčku.

3. Úvěrová linie domácího kapitálu (HELOC)

Úvěrová linie domácího kapitálu (HELOC) se obvykle používá pro velké nákupy, jako jsou vylepšení domácnosti. Množství finančních prostředků, které lze vypůjčit pomocí kalkulačky HELOC (Home Equity Line of Credit) v kalkulačce Kalkulačka HELOC (Home Equity Line of Credit) umožňuje vypočítat maximální úvěrovou linii pro majitele domu. HELOC je podobný, je založen na procentu z odhadované hodnoty domu, mínus částka stále dluží. Existuje termín losování, což znamená, že finanční prostředky lze čerpat pouze po stanovenou dobu.

4. Obchodní LOC

Obchodní LOC Toto se vztahuje na klienty, kteří podnikají. Zajištění není často vyžadováno, ale banky jsou přísné v oblasti kvalifikace. Některé finanční instituce přijímají zásoby a pohledávky z účtu jako kolaterál k zálohování LOC.

5. Osobní LOC

Rozšířeno na jednotlivce, kteří mohou čerpat prostředky kdykoli, dokud není překročen úvěrový limit. Na rozdíl od kreditní karty Kreditní karta Kreditní karta je jednoduchá, ale neobvyklá karta, která majiteli umožňuje nakupovat bez vynášení jakékoli částky v hotovosti. Místo toho pomocí úvěru účtuje osobní úvěr obvykle nižší úrokovou sazbu. Neexistuje žádná odkladná lhůta ani odměna za včasnou platbu a žádný poplatek za hotovostní zálohy.

Jaký je účel bankovní linky?

Pokud jde o flexibilitu a bezpečnost, může být úvěrová linka banky užitečná jak pro podniky, tak pro jednotlivce, kteří naléhavě potřebují hotovost. Jedním z nejtypičtějších použití úvěrové linky u finanční instituce je pracovní kapitál.

Fondy jsou snadno rozšířeny na podnikové dlužníky za účelem vypořádání závazků, zatímco jejich pohledávky stále čekají na inkaso. LOC jsou často obnovitelné na ročním základě.

V jakých situacích je bankovní linka užitečná?

  • Události nebo projekty s výzvami financování, jako jsou svatby, pohřby, narozeniny atd.
  • Jednotlivci, kteří jsou samostatně výdělečně činní nebo kteří pracují na provizi a kteří naléhavě potřebují hotovost, dokud nedostanou výplatu za již dokončenou práci.
  • Nouzové situace, jako jsou daně, platby účtů nebo léčebné výdaje.
  • Ochrana před přečerpáním pro uživatele šeků, kteří často nemají dostatek hotovosti k financování svých vylosovaných šeků.
  • Nákup nebo investování do obchodních příležitostí nebo propagace firmy prostřednictvím reklamy, marketingu nebo účasti na veletrhu.

Více učení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení bankovní linky. Pro kariéru v oblasti financí si určitě prohlédněte naši Kariérní mapu a najděte si místo, které je pro vás to pravé! Získejte certifikát podnikových financí Certifikační programy Podívejte se na naše certifikační programy, kde najdete ty nejpraktičtější, praktické a odborně relevantní dovednosti a školení. A 100% online! a oddělíte se na konkurenčním trhu práce.

Posláním Finance je pomoci vám stát se světovým finančním analytikem. S ohledem na tento cíl vám na vaší cestě pomohou následující zdroje:

  • Nástroj revolvingového dluhu Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru je úvěrová linka uspořádaná mezi bankou a podnikem. Dodává se se stanovenou maximální částkou a
  • Nadřízený a podřízený dluh Nadřízený a podřízený dluh Abychom porozuměli nadřízenému a podřízenému dluhu, musíme nejprve zkontrolovat kapitálový zásobník. Zásoba kapitálu řadí prioritu různých zdrojů financování. Podřízený a podřízený dluh se vztahují k jejich postavení v kapitálovém zásobníku společnosti. V případě likvidace je nejdříve splacen seniorní dluh
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Osvědčené postupy pro finanční modelování Finanční modelování Zdroje a příručky pro finanční modelování zdarma, které vám pomohou naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti finančního modelování se stovkami příkladů, šablon, průvodců, článků a dalších. Zjistěte, co je finanční modelování, jak sestavit model, dovednosti aplikace Excel, tipy a triky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found