Záložna - přehled, vlastnictví a správa, služby

Záložna je druh finanční organizace, kterou vlastní a řídí její členové. Družstevní záložny poskytují členům celou řadu finančních služeb, včetně běžných a spořicích účtů a půjček. Jsou to neziskové organizace Typy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury, které jsou určeny k poskytování vysoce kvalitních služeb svým členům, nikoli k maximalizaci zisků. Kromě toho jsou aktivně zapojeni do komunity.

Úvěrová unie

Družstevní záložny jsou finanční organizace, které jsou strukturovány do modelu spolupráce. Členové nakupují akcie v organizaci. Peníze od členů jsou spojeny dohromady a použity k poskytování finančních služeb členům.

Družstevní záložny vs. banky

Ačkoli družstevní záložny poskytují mnoho služeb podobných službám poskytovaným bankami, obě finanční organizace se od sebe výrazně liší:

1. Vlastnictví a správa

Družstevní záložny vlastní a řídí její členové. Kdokoli, kdo se stane členem, se může aktivně podílet na záležitostech organizace přímým hlasováním. Například všichni členové se účastní volby představenstva Představenstvo Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni, aby zastupovali akcionáře. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. .

Na druhé straně banky obvykle vlastní malá skupina akcionářů. Akcionář Akcionářem může být osoba, společnost nebo organizace, která drží akcie v dané společnosti. Akcionář musí vlastnit minimálně jednu akcii v akciích nebo podílových fondech společnosti, aby se stal částečným vlastníkem. . Akcionáři se podílejí na správě banky výběrem představenstva, zatímco běžní zákazníci se cvičení nemohou účastnit.

2. Cíle

Hlavním cílem družstevních záložen je poskytovat finanční služby svým členům, zatímco banky se zaměřují na maximalizaci svých zisků.

3. Služby

Vzhledem ke své neziskové povaze mohou družstevní záložny svým členům obvykle poskytovat služby s nižšími náklady. Obvykle účtují nižší poplatky za vedení účtů a poskytují širší škálu půjček za nižší sazby ve srovnání s těmi, které nabízejí banky.

Úzká zisková marže družstevních záložen Zisková marže V účetnictví a financích je však zisková marže měřítkem výdělků společnosti v poměru k jejím výnosům. Tři hlavní metriky ziskové marže jsou hrubý zisk (celkové výnosy minus náklady na prodané zboží (COGS)), provozní zisk (výnosy minus COGS a provozní náklady) a čistý zisk (výnosy minus všechny výdaje) jim neumožňuje zachovat stejné operační expozice jako banky. Mají tendenci provozovat méně poboček a bankomatů než banky a chybí jim pokročilejší technologie pro jejich online bankovní služby.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Překlenovací půjčka Překlenovací půjčka je krátkodobá forma financování, která se používá ke splnění současných závazků před zajištěním trvalého financování. Poskytuje okamžitý peněžní tok, když je potřeba financování, ale zatím není k dispozici. Překlenovací půjčka přichází s relativně vysokými úrokovými sazbami a musí být zajištěna nějakou formou zajištění
  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.
  • Druhy retailových bank Druhy retailových bank Obecně lze říci, že existují tři hlavní typy retailových bank. Jsou to komerční banky, družstevní záložny a některé investiční fondy, které nabízejí služby retailového bankovnictví. Všichni tři pracují na poskytování podobných bankovních služeb. Patří mezi ně běžné účty, spořicí účty, hypotéky, debetní karty, kreditní karty a osobní půjčky.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found