Banky v Ugandě - přehled a průvodce po nejlepších bankách v Ugandě

Na banky v Ugandě dohlíží Benki Kuu ya Uganda nebo Bank of Uganda, centrální banka země. Jedná se o vládní banku, která byla založena v roce 1966. Kromě správy bank v Ugandě podporuje cenovou stabilitu a podporuje zdravý finanční systém. Je rovněž odpovědný za podporu makroekonomické stability.

Banky v Ugandě

Služba Moody’s Investors Service poskytuje Ugandě stabilní výhled a udržuje dlouhodobý rating emitenta B2. Hodnocení dlouhodobých dluhopisů v cizí měně zůstává beze změny na úrovni Ba3. Totéž platí pro depozitní stropy země na B3.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Ugandě, je tento seznam nejlepších bank v Ugandě užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Mezi nejlepší banky v Ugandě patří:

Stanbická banka

Jednou z licencovaných komerčních bank v Ugandě je Stanbic Bank, která je většinovou dceřinou společností Stanbic Africa Holdings Limited. Banka nabízí komplexní škálu bankovních produktů a služeb, jako jsou spoření, půjčky, investice, debetní a kreditní karty a hypotéky.

Stanbic Bank byla založena v roce 1906 pod názvem National Bank of India. To se stalo Grindlays Bank až do roku 1991, kdy Standard Bank koupila síť Grindlays Bank v Africe. Poté byla přejmenována na Stanbic Bank (Uganda) Limited. Její sídlo je v Kampale.

Tržby: 636,04 miliardy UGX (2017)

Čistý příjem: 200,47 miliardy UGX (2017)

Celková aktiva: 5,4 bilionu UGX (2017)

DFCU banka

Development Finance Company of Uganda Bank Limited, nebo DFCU Bank, je druhou největší z komerčních bank v Ugandě. DFCU nabízí prostřednictvím své sítě 68 poboček a 100 bankomatů po celé zemi několik bankovních produktů a služeb, včetně půjček, spoření, šeků, debetních a kreditních karet, investic a hypoték. DFCU Bank, založená v roce 1964, sídlí v Kampale.

Tržby: 519,88 miliardy UGX (2017)

Čistý příjem: 127,64 miliardy UGX (2017)

Celková aktiva: UGX: 3,03 bilionu (2017)

Centenary Bank

Centenary Rural Development Bank Ltd je poskytovatel finančních služeb v Ugandě, který se zabývá komerčním bankovnictvím. Banka nabízí půjčky, úspory, investice, šeky a debetní karty více než 1,4 milionu zákazníků prostřednictvím sítě 69 poboček a 172 bankomatů. Hraje také roli v mikrofinancování a pomáhá venkovským zemědělcům, drobným obchodníkům, dovozcům, vývozcům a výrobcům. Centenary Banks byla založena v roce 1983 a byla zaregistrována jako komerční banka s kompletními službami v roce 1993. Její sídlo je v Kampale.

Tržby: 417,04 miliardy (2016)

Čistý příjem: 109,91 miliardy UGX (2016)

Celková aktiva: 2,32 bilionu UGX (2016)

Standard Chartered Bank

Standard Charted Bank Uganda Limited byla založena v roce 1912 a stala se tak nejstarší z bank v Ugandě. Je první ugandskou bankou, která zavedla debetní kartu VISA Electron a bezplatné telefonní bankovnictví. Je to také první banka s licencí k obchodování se státními cennými papíry jako hlavní obchodník v Africe a první, která nabízí derivátové produkty.

SCB Uganda poskytuje prostřednictvím své sítě 11 poboček a 29 bankomatů v hlavních oblastech Ugandy různé bankovní produkty a služby, včetně debetních karet, investic, půjček, spoření a šeků. Standard Chartered Bank sídlí v Kampale.

Tržby: UGX: 112 miliard (2016)

Čistý příjem: -

Celková aktiva: UGX: 2,944 bilionu (2016)

Barclays Bank of Uganda

Barclays Bank of Uganda Limited poskytuje řadu bankovních produktů a služeb, jako jsou půjčky, úspory, šeky, investice a debetní karty jednotlivcům, malým a středním podnikům a velkým společnostem. Svou činnost zahájila v roce 1927. Ugandský podnik Komerční banky v Africe získala v roce 1969. Komerční banka svou přítomnost v zemi dále posílila získáním Nile Bank Uganda Limited v roce 2007. Sídlí v Kampale.

Tržby: 304,45 miliardy UGX (2017)

Čistý příjem: 72 miliard UGX (2017)

Celková aktiva: 2,48 bilionu UGX (2017)

Bank of Baroda Uganda Limited

Bank of Baroda Uganda Limited nebo Bank of Baroda Uganda (BBU) je komerční banka, která poskytuje půjčky, kreditní karty, spořicí a investiční služby jednotlivcům, malým a středním podnikům a velkým společnostem. Společnost se sídlem v Kampale je dceřinou společností mezinárodní banky Bank of Baroda se sídlem v indickém Bombaji. Byla založena v roce 1953.

Tržby: 151,67 miliardy UGX (2016)

Čistý příjem: 49,25 miliardy UGX (2016)

Celková aktiva: 1,48 bilionu UGX (2016)

Citibank Uganda

Citibank začala působit v Ugandě v roce 1999 a poskytovala řadu bankovních produktů a služeb včetně půjček, spoření, investic, transakčních účtů a debetních karet. Se založením Citibank Uganda se podnikové bankovní podnikání Citigroup stalo jedním z největších v zemi. Slouží více než 250 klientům z různých sektorů. Její sídlo je v Kampale.

Celková aktiva: 951,1 miliardy UGX (257,4 milionu USD) (2016)

Akciová banka

Jednou z nejrychleji rostoucích bank v Ugandě je Equity Bank Uganda Limited. Společnost byla založena v roce 2008 a působí prostřednictvím sítě 33 poboček a 35 bankomatů po celé zemi. Poskytuje řadu bankovních produktů a služeb, jako jsou půjčky, spoření, šeky a investice. Je dceřinou společností společnosti Equity Group Holdings Limited, konglomerátu finančních služeb se sídlem v Keni.

V roce 2010 obdržela Uganda Investment Authority ocenění Equity Bank jako Zaměstnavatel roku. V roce 2015 byla považována za jednu z deseti nejlepších bank v Ugandě, pokud jde o příjmy a vklady. Equity Bank sídlí v Kampale.

Tržby: 50,32 miliardy UGX (2017)

Čistý příjem: 15,22 miliardy UGX (2017)

Celková aktiva: 379,75 miliard UGX (2017)

Banka na financování bydlení

Housing Finance Bank je předním poskytovatelem hypoték v Ugandě a představuje asi 60 procent hypoték. Poskytuje také další služby, jako jsou půjčky, úspory, šeky, debetní karty a investice. Byla založena v roce 1967 jako společnost poskytující financování bydlení, poté se stala licencovanou komerční bankou v roce 2008. Její sídlo je v Kampale.

Příjmy: 18 miliard UGX (2016)

Čistý příjem: -

Celková aktiva: 680,2 miliardy UGX (2016)

Bank of Africa - Uganda Ltd

Bank of Africa - Uganda Ltd (BOA-Uganda) je poskytovatel finančních služeb, který byl založen v roce 1984 jako Sembule Investment Bank. Je členem skupiny Bank of Africa Group, která působí v 10 afrických zemích a působí také ve Francii. Poskytuje řadu bankovních produktů a služeb, jako jsou půjčky, spoření, šeky, debetní a kreditní karty, investice a hypotéky malým maloobchodním podnikům, středním místním podnikům a nadnárodním společnostem. Její sídlo je v Kampale.

Tržby: 70,99 miliard UGX (2016)

Čistý příjem: 12,14 miliardy UGX (2016)

Celková aktiva: 66,56 miliardy UGX (2016)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách v Ugandě. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Jižní Africe Nejlepší banky v Jižní Africe Jihoafrická rezervní banka slouží jako centrální banka Jihoafrické republiky. Byla vytvořena v červnu 1921 na základě zákona o měnách a bankách z roku 1920. Dohlíží na operace bank v Jižní Africe a pracuje na dosažení a udržení stability domácích cen. Jih
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found