Vyvolatelný vkladový certifikát - pochopte, jak CCD funguje

Vyvolatelným certifikátem o vkladu je Federální společnost pro pojištění vkladů FDIC (FDIC) Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC) je vládní instituce, která poskytuje pojištění vkladů proti selhání banky. Subjekt byl vytvořen - pojištěný termínovaný vklad u banky nebo jiných finančních institucí. Vydavatelná CD mohou být emitentem vyměněna před jejich skutečným datem splatnosti, ve stanoveném časovém rámci a ceně hovoru. Stejně jako u jiných běžných CD platí i za CD s pevnou úrokovou sazbou úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. po celou dobu jeho životnosti. Úroková sazba je často vyšší než úroková sazba běžných CD. Vydavatelé volaných CD však vlastní opci call Call opce Call opce, běžně označovaná jako „call“, je forma derivátové smlouvy, která dává kupujícímu opce call právo, ale nikoli povinnost, koupit akcie nebo jiný finanční nástroj za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. na CD a může od vás vyplatit vklad před datem splatnosti.

Vyvolatelné potvrzení o vkladu

Vydávající banka přidává k termínovanému vkladu funkci volání, takže ani po poklesu úrokových sazeb nemusí nadále platit svým držitelům vyšší úrokové sazby. Aby však emitenti mohli CD vyplatit, musí držiteli nabídnout prémiovou cenu jako pobídku k převzetí rizika. Při volání CD získá držitel částku jistiny zpět a naběhlý úrok z jeho investice. CD nepřicházejí s počátečním nevypověditelným obdobím, kdy je nelze uplatnit. Banka jej může uplatnit již šest měsíců po zakoupení a poté každých šest měsíců.

Důležité pojmy týkající se volitelných CD

Zde jsou některé z termínů, které se běžně používají v definici volacího depozitního certifikátu:

Vyvolatelné datum

Vyvolatelným datem je datum, kdy může emitent zavolat na váš vkladový certifikát. Vyvolatelné datum může být již šest měsíců a někdy může trvat až dva roky. Pokud je například splatné datum šest měsíců, znamená to, že vydávající banka se může rozhodnout, zda za šest měsíců zavolá CD zpět a vrátí investovanou částku plus úrok. Poté má banka každých šest měsíců po dni splatnosti stejné možnosti.

Datum splatnosti

Termín „datum splatnosti“ se liší od termínu „splatné datum“. Datum splatnosti se vztahuje k době, po kterou si vydávající banka může ponechat vaše peníze. V zásadě platí, že čím delší bude datum splatnosti v budoucnosti, tím vyšší bude úroková sazba, kterou její držitelé vydělají. Například investor může koupit dvouletý vyzvednutelný vkladový certifikát se splatností 10 let. To znamená, že investor má dva roky na to, aby emitent vyplatil CD. Skutečný čas, který musíte investovat, je 10 let. Datum splatnosti se může v závislosti na emitentovi ještě zvýšit na 15 let a 20 let.

Jak fungují volitelná potvrzení o vkladu

Na rozdíl od běžného depozitního certifikátu poskytuje volané CD vydávající bance nebo finanční instituci větší kontrolu nad penězi investora. Investoři kupují v budoucnu pevně stanovená CD na pevně stanovenou dobu a získávají stanovenou úrokovou sazbu. Emitent však vlastní právo na vykoupení CD, které lze vyzvat, před uvedeným datem splatnosti. Pokud se investor rozhodne CD vyplatit před datem splatnosti, bude emitent účtovat pokuty za výběr. Datum splatnosti a splatné datum jsou obvykle stanoveny předem, než investoři své peníze uzavřou.

Příklad: Volatelné CD

Uvažujme například o vkladním certifikátu, který lze vypovědět, vydaném společností ABC v roce 2010. Vyplácí úrokovou sazbu 8% s datem splatnosti 2020 a je splatný v roce 2015 ve výši 105% nominální hodnoty. To znamená, že společnost ABC má právo volat CD v roce 2015, obvykle pokud úrokové sazby klesnou pod uvedených 8%. Aby emitenti mohli zavolat na CD, musí zaplatit držiteli / investorovi částku, která je o něco vyšší než nominální hodnota, tj. 105% nominální hodnoty. Rozdíl mezi zaplacenou částkou a nominální hodnotou je prémie za volání. Pokud ABC odloží hovor do roku 2018, zaplatí nižší částku, například 103%. Důvodem je, že částka klesá s blížícím se datem splatnosti CD.

Výhody Vyvolatelného vkladového certifikátu

1. Platí vyšší úrok než běžná CD

Vydavatelé splatných CD nabízejí investorům vyšší návratnost, aby je povzbudili k investování svých peněz do nástrojů. Míra návratnosti může být o 0,5% nebo 1% vyšší než u běžných CD. I když se rozdíl může zdát malý, má za následek vyšší marže pro investory, kteří investují miliony dolarů.

2. Investoři obdrží plnou jistinu

Na akciovém trhu mohou investoři přijít o jistinu, pokud jde proti nim. Ale s volitelnými CD, investoři dostávají veškerou jistinu, kterou investovali s bankou, když tato banka volá CD před datem splatnosti. Rovněž vydělávají prémii na částku jistiny, když emitent vyplatí CD v den splatnosti.

3. Platí vyšší úrokovou sazbu na dobu určitou

Investoři, kteří si koupili CD, která lze vyzvednout, nadále dostávají vyšší úrokové sazby, i když tržní úrokové sazby klesnou pod původní úrokovou sazbu emitenta. Pokud jsou tržní úrokové sazby výrazně nižší, může emitent zavolat na CD.

Nevýhody Vyvolatelného vkladového certifikátu

1. Investoři ztratí budoucí úrokové zisky

Přestože jsou investoři placeni úroky z investované částky, mohou v budoucnu ztratit úrokové zisky, protože CD trvá pevně stanovenou dobu. Například pokud emitent poskytne úrokovou sazbu 7% a tržní úrokové sazby se zvýší na 9%, investoři z tohoto zvýšení nebudou mít prospěch.

2. Předčasné výběry jsou pokutovány

Někdy mohou investoři potřebovat vybrat své peníze před datem splatnosti, aby se mohli postarat o mimořádné události. Přitom však vznikají vysoké pokuty za výběr, které mohou někdy dosáhnout až 25%. Předčasný výběr vede ke ztrátě velkého zájmu.

Související zdroje

Finance je globálním poskytovatelem školení finančních analytiků a kariérního postupu, včetně certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari. Chcete-li se dozvědět více a rozšířit svou kariéru, prozkoumejte další relevantní zdroje níže:

  • Modely oceňování opcí Modely oceňování opcí Modely oceňování opcí jsou matematické modely, které k výpočtu teoretické hodnoty opce používají určité proměnné. Teoretická hodnota an
  • Komerční banka Komerční banka Komerční banka je finanční instituce, která poskytuje půjčky, přijímá vklady a nabízí základní finanční produkty, jako jsou spořicí účty a depozitní certifikáty fyzickým osobám a podnikům. Vydělává peníze především poskytováním různých typů půjček zákazníkům a účtováním úroků.
  • Skupina finančních institucí (FIG) Skupina finančních institucí (FIG) Skupina finančních institucí (FIG) je skupina profesionálů, kteří poskytují finančním institucím poradenské služby. Mezi služby, které FIG nabízí, patří fúze a akvizice, rekapitalizace, získávání kapitálu, finanční restrukturalizace, oceňování společností, odborné finanční posudky a další poradenské služby.
  • Peněžní trh Peněžní trh Peněžní trh je organizovaný burzovní trh, kde si účastníci mohou půjčovat a půjčovat krátkodobé, vysoce kvalitní dluhové cenné papíry s průměrnou splatností

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found