Šablona EBIT vs EBITDA - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tato šablona EBIT vs. EBITDA vám pomůže rozlišit mezi výpočty EBIT a EBITDA.

Takto vypadá šablona EBIT vs. EBITDA:

Screenshot šablony EBIT vs EBITDA

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

EBIT znamená: Evarování Bdříve nterest a Tsekery.

EBITDA znamená: Evarování Bdříve nterest, Tsekery, Dpocta a Aumrtvování.

Rozdíl mezi EBIT Průvodce EBIT EBIT znamená Zisk před úroky a daněmi a je jedním z posledních mezisoučtů ve výkazu zisku a ztráty před čistým příjmem. EBIT se také někdy označuje jako provozní příjem a nazývá se to proto, že se zjistí odečtením všech provozních nákladů (výrobní a nevýrobní náklady) od výnosů z prodeje. a EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním a odpisy je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady je, že odpisy a amortizace náklady na odpisy Náklady na odpisy se používají ke snížení hodnoty závodu, majetku a zařízení tak, aby odpovídaly jeho použití a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje. byly přidány zpět k příjmům v EBITDA, zatímco nejsou zálohovány z EBIT.

Ve výkazu zisku a ztráty lze EBIT snadno vypočítat tak, že se začne od Zisk před zdaněním Zisk před zdaněním (EBT) Zisk před zdaněním (EBT) se zjistí odečtením všech příslušných provozních nákladů a úrokových nákladů od výnosů z prodeje. Zisk před zdaněním se používá k analýze ziskovosti společnosti bez dopadu jejího daňového režimu. Díky tomu jsou společnosti v různých státech nebo zemích snáze srovnatelné linie a přidávají se k nim veškeré úrokové náklady, které by společnosti mohly vzniknout. Výpočet EBITDA lze obtížněji vypočítat ve výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. . Odpisy a amortizace mohou být zahrnuty na několika místech ve výkazu zisku a ztráty (v nákladech na prodané zboží a jako součást všeobecných a správních SG&A SG&A zahrnuje všechny nevýrobní náklady vzniklé společnosti v daném období. To zahrnuje výdaje jako nájemné, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy atd. Příležitostně může zahrnovat například i výdaje na odpisy), a proto vyžaduje zvláštní zaměření.

Nejjednodušší způsob, jak zajistit úplné číslo odpisu a amortizace, je kontrola výkazu peněžních toků výkaz peněžních toků. Výkaz peněžních toků (oficiálně nazývaný výkaz peněžních toků) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost vygenerovala a použila během dané období. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. , kde budou úplně vypuklé.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found