Shadow Inventory - Definice, Jak zacházet, Odvolání investora

Stínový inventář je termín používaný k popisu nemovitostí, které jsou obvykle ve vlastnictví nemovitostí (REO), což znamená, že jsou v exekuci. Uzavření trhu. Když majitel domu přestane platit za půjčku použitou na koupi domu, dům se považuje za uzavřený. Nakonec to znamená, že vlastnictví, bylo zabaveno a je v držení bank, aby bylo později uvolněno zpět na trh. Používá se „stínová“ část tohoto termínu, protože banky často získávají domy a parkují je na několik let daleko od očí veřejnosti. To se provádí za účelem získání nového zájmu a vyšších prodejních cen, když jsou konečně uvedeny do prodeje.

Stínový inventář

Stínový inventář se uvolňuje sem a tam. Od roku 2019 však podle Národní asociace realitních kanceláří existuje minimálně čtyřletý nevyřízený stav bankovních domů, které stále čekají na uvedení na trh.

Souhrn:

  • Stínový inventář je sklad domů, které jsou obecně ve vlastnictví bank a jsou skladovány, aby se ceny bydlení udržovaly na optimální úrovni.
  • Někdy se může vyčistění stínového inventáře stát pro banky zátěží, zejména pokud jde o nemovitosti, které nejsou tak cenné jako některé jiné.
  • Práce s agentem, který se specializuje na zabavování majetku, je skvělý způsob, jak investoři získat vhled, který potřebují, aby získali to nejlepší ze stínového inventáře, což jim umožní prodej za dobrým ziskem.

Řešení problému se stínovým inventářem

Banky často doufají, že budou později vyprodávat domy se stínovým inventářem a budou mít zisk. Mají však tendenci držet se domů nejen pro tento účel. V mnoha případech je prostě příliš mnoho domů, které je možné hromadně uvolnit. Jejich uvedení na trh najednou by mohlo nakonec ovlivnit trh, což je skvělé pro kupující, ale ne pro banky nebo jiné prodejce domů.

Někdy se banky pokoušejí prodat seskupení REO, dokonce i pronajmout nebo prodat domovy zpět majitelům delikventů ve snaze vyklidit některé zásoby Inventář Inventář je běžný majetkový účet v rozvaze, sestávající ze všech surovin, práce - nedokončené a hotové zboží, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. . Tato praxe samozřejmě není pro investory do těchto fondů vždy výhodná. Mohou se ocitnout osedlaní vlastnostmi, které nemohou přesunout. Banka přenáší odpovědnost dál a investorovi zbývá spad.

Přitažlivost pro investory

Stínový inventář však není pro investory ničím, čeho by se měli vyhýbat. Pokud je investor dostatečně racionální, chápe vzestupy a pády nemovitostí a je finančně schopen koupit dům za slušnou cenu, může obstát se slušným ziskem.

Nejlepší způsob, jak investor investovat do stínového inventáře, je začít pracovat přímo s realitním agentem, komerčním realitním makléřem. Obchodní realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy. kteří téměř vždy budou vědět alespoň o několika vlastnostech, které budou v blízké budoucnosti k dispozici.

Pokud má investor dostatek finančních prostředků na vrácení peněz zpět do nemovitosti, může se poté obrátit a prodat je se ziskem. Cílem je získat informace od někoho uvnitř, nejlépe od agenta, který se specializuje na zabavování majetku. Je pravděpodobné, že banky budou o svém stínovém inventáři mlčet. Agent, který ví a chápe zabavování, může poskytnout klíčové informace o potenciálních vlastnostech a vést investora k nejchytřejším nákupům.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Amortizace Amortizace Amortizace označuje úkon splácení dluhu prostřednictvím plánovaných, předem určených menších plateb. Téměř ve všech oblastech, kde je termín amortizace použitelný, jsou tyto platby prováděny ve formě jistiny a úroků. Termín také úzce souvisí s konceptem amortizace.
  • Fannie Mae Fannie Mae Federální národní hypoteční asociace, obvykle známá jako Fannie Mae, je vládou sponzorovaná vláda Spojených států, která byla založena za účelem rozšíření sekundárního hypotečního trhu poskytováním hypoték dlužníkům s nízkými a středními příjmy. Neposkytuje hypotéky dlužníkům, ale nakupuje a zaručuje hypotéky
  • Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) je dluhový cenný papír, který je zajištěn hypotékou nebo inkasem hypotéky. MBS je cenný papír krytý aktivy, který je obchodován na sekundárním trhu a který umožňuje investorům těžit z hypotečního obchodu
  • Neplnící aktivum Neplnící aktivum Neplnící aktivum (NPA) je klasifikace používaná finančními institucemi pro půjčky a zálohy, u nichž je jistina po splatnosti a u které není

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found