Noise Trader - definice, aktuální čísla, dopad

Obchodník s hlukem je jednotlivec, který obchoduje na základě neúplných nebo nepřesných údajů, často obchoduje iracionálně. Obchodníci s hlukem často obchodují na základě humbuku nebo fámy, spíše než na důkladné technické nebo fundamentální analýze. Základní analýza V účetnictví a financích je fundamentální analýza metodou hodnocení skutečné hodnoty cenného papíru analýzou různých makroekonomických a mikroekonomických faktorů. Konečným cílem základní analýzy je kvantifikovat skutečnou hodnotu cenného papíru. nebo odborné rady.

Noise Trader

Dopad obchodníků s hlukem může být významný. Způsobují, že trh uměle reaguje na jejich obchody, a mohou posílat ceny a pohyby akcií prudce jedním nebo druhým směrem, i když všichni ostatní obchodníci jednají racionálně.

Obchodníci s hlukem jsou obvykle spojeni s dny obchodování s velkým objemem. Obvykle skončí nadměrným nafukováním cenných papírů během býčích býčích a medvědích profesionálů v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. období a jejich nadměrná deflace během medvědího býčího a medvědího profesionála v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. období. Obchodníci s hlukem jsou ve většině případů investoři bez profesionálního zázemí v obchodování.

Souhrn:

  • Obchodníci s hlukem jsou obvykle neprofesionální jednotlivci, kteří jednají nelogicky a při obchodování používají neúplné nebo nepřesné údaje.
  • Odhaduje se, že dnes existuje přibližně 50 milionů neprofesionálních obchodníků, kteří mají vlastní režii, přičemž počet provozujících profesionálních obchodníků se blíží pouze dvěma milionům.
  • Obchodníci s hlukem způsobují, že se trh odchyluje od svých obvyklých vzorců; pravděpodobně hrály hlavní roli při krachu trhu s bydlením v letech 2007–2008.

Přebytek obchodníků s hlukem

Bureau of Labor Statistics (BLS) dnes hlásí kolem 2,8 milionu profesionálních investorů. Na druhou stranu se počet neprofesionálních obchodníků na dnešním trhu, jak bylo diskutováno výše, odhaduje někde kolem 50 milionů, což je podpořeno vznikem samořízených obchodních platforem. Neuvěřitelně populární TD Ameritrade TD Ameritrade TD Ameritrade je veřejně obchodovatelná online makléřská společnost, která poskytuje služby jednotlivcům i institucím, které investují online. Společnost hostí přes 11 milionů zákaznických účtů z celého světa. Investoři využívají elektronické obchodní platformy společnosti k nákupu a prodeji cenných papírů, což představuje 60% nárůst uživatelů od roku 2007 do roku 2017. Další populární platforma - Robinhood - zaznamenala nárůst počtu uživatelů na čtyři miliony za jeden rok. I když ne všichni uživatelé provádějí své vlastní obchody, mnoho jich je.

Co vlastně znamenají výše uvedená čísla? To znamená, že podstatnou část populace obchodování tvoří obchodníci s hlukem - nezkušení nebo neprofesionální obchodníci. Jednotlivci pravděpodobně jednají z rozmaru, obchodují na základě věcí, které zaslechli, lovů, které mají, nebo jiných nelogických informací, které nedělají solidní obchody. Jak bylo diskutováno výše, tato praxe znesnadňuje logické, profesionální obchodníky a může negativně ovlivnit trh jako celek.

Škodlivý dopad obchodníků s hlukem

I když jsou jednorázovými obchodníky, stále mohou mít dopad na trh. Vezměme si například prudký nárůst obchodníků s vlastním zaměřením kolem roku 2007. Byla to primární doba, během níž obchodování dosáhlo nepřijatelné úrovně, pokud jde o trh s bydlením, která následně v roce 2008 tvrdě propadla.

Existuje asi tucet „příběhových zásob“, které za posledních 20 let vzkvétaly a následně krachovaly. Zahrnují technologickou bublinu nebo „dot com bust“. Hypotéza efektivního trhu (EMH) Hypotéza efektivního trhu Hypotéza efektivního trhu Hypotéza efektivního trhu je investiční teorie primárně odvozená z konceptů připisovaných výzkumné práci Eugena Famy, jak je podrobně popsáno v roce 1970, kdy už dávno připustil existenci obchodníků s hlukem, ale také podkopal závažnost jejich dopadu . Na základě velkého počtu obchodníků s hlukem - který v posledních dvou desetiletích vzrostl - a souběžného počtu zásob příběhů „boom and bust“ je evidentní, že obchodníci s hlukem mají větší dopad, než předpokládá EMH.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Swingové obchodování Swingové obchodování Swingové obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele v budoucnu ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (negativní) trend, který se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělávat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found