Náklady na nájemné - definice, metoda časového rozlišení, účet odložených nákladů

Náklady na nájemné se vztahují k celkovým nákladům na užívání pronajatého majetku za každé vykazované období. Obvykle patří mezi největší výdaje, které společnosti vykazují. Pouze dva výdaje jsou obvykle větší než výdaje na pronájem: náklady na prodané zboží (COGS) náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vzniklé při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS jsou často náklady na náhradu (mzdy).

Náklady na pronájem

Náklady na nájemné vysvětlují, kolik peněz bylo předáno během vykazovaného období. Účtování těchto výdajů ukazuje, jak společnost pronajímaný prostor využívá. Výdaje jsou obecně rozděleny - ve výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. - mezi produkční, prodejní a administrativní sekcí. Někdy může být jednoduše uveden v prodejní a administrativní části výkazu zisku a ztráty.

Souhrn:

  • Náklady na nájemné jsou obvykle jedním z největších výdajů, které společnost vykazuje.
  • Způsob využití pronajatého prostoru ovlivňuje, pod jakým účtem jsou výdaje na nájemné uvedeny.
  • Pokud společnost neplatí za svůj nájemní prostor konzistentní měsíční cenu, je nutné použít účet odloženého nájemného.

Časový základ účetnictví

Na základě akruální účetní metody se veškeré výnosy uvedou ve výkazu zisku a ztráty v okamžiku jejich získání, i když hotovost ještě ve skutečnosti nebyla přijata.

U nákladů na pronájem podle akruální metody Princip akruálního principu Akruální princip je účetní koncept, který vyžaduje, aby transakce byly zaznamenány v časovém období, během kterého k nim dojde, bez ohledu na časové období, kdy jsou přijímány skutečné peněžní toky z transakce. Princip akruálního principu spočívá v tom, že finanční události zahrnují párování výnosů, kdy je nájemné placeno před plánovaným časem - což se stává poměrně často - a poté je nájem zaznamenán na účtu předplacených výdajů jako aktivum. Jakmile se podnik přestěhuje do pronajatého prostoru nebo čas uběhne, aby se výdaj stal aktuálním, pak se výdaje na nájemné přesunou do sloupce výdajů.

Odložené náklady na nájem

Obecně se předpokládá, že společnosti mají každý měsíc dokumentovány konzistentní výdaje na nájemné. To je dáno obecně uznávanými účetními principy (GAAP) GAAP GAAP nebo Obecně uznávané účetní zásady jsou běžně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a. Hlavním problémem tohoto nařízení je, že výdaje na nájemné nejsou vždy konzistentní. V mnoha případech se například kvůli inflaci časem zvyšují měsíční výdaje na nájemné. Na druhou stranu může pronajímatel někdy společnosti poskytnout měsíc zdarma nebo slevu z nájemného.

Aby bylo možné tuto situaci vyřešit, musí rozvaha obsahovat účet odloženého nájemného. Tento účet musí:

  • Určete náklady na leasing na celé jeho období, včetně volných měsíců, zlevněných měsíců nebo měsíců, které vzrostou kvůli inflaci
  • Částku je pak třeba vydělit celkovým počtem měsíců krytých leasingem
  • Každý měsíc musí být uveden v původních měsíčních nákladech na pronájem, bez ohledu na to, co bylo v daném měsíci skutečně zaplaceno. Je uveden na výdajovém účtu.
  • Ofsetové platby nájemného - snížení nákladů nebo inflace nákladů - jsou uvedeny na účtu odloženého nájemného.

Jak se pronajímá prostor

Náklady na nájemné mohou být ve skutečnosti uvedeny na mnoha různých místech ve finančních záznamech společnosti. Často je, jak bylo uvedeno výše, uvedeno jako prodejní nebo správní náklady. SG&A SG&A zahrnuje všechny nevýrobní náklady vzniklé společnosti v daném období. To zahrnuje výdaje, jako je nájemné, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy a další. V některých případech může zahrnovat i náklady na odpisy. Pokud by byl například prostor použit jako místo pro výrobu zboží, pak by byl výdaj uveden jako součást nákladů na prodané zboží (COGS) za vyrobené výrobky.

Umístění, umístění, umístění

Pro společnosti je umístění vše, zejména pro realitní a maloobchodní společnosti. Je důležité, abyste se nacházeli na místě se silným provozem a přístupem k cílové zákaznické základně společnosti. Společnosti často alokují velkou část svých nákladů na pronájem na špičková místa. Pro takové společnosti je zásadní zvážit náklady na nájemné s výhodami a potenciálním zvýšením výnosů, které plynou z toho, že jsou na špičkovém místě.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží, známé také jako COGM, jsou termín používaný v manažerském účetnictví, který odkazuje na plán nebo výkaz, který ukazuje celkové výrobní náklady společnosti během konkrétní časové období.
  • Fixní a variabilní náklady Cena fixních a variabilních nákladů je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé
  • Inflace Inflace Inflace je ekonomický koncept, který odkazuje na zvýšení cenové hladiny zboží během stanoveného časového období. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně).
  • Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found