Národní banka - přehled, funkce, požadavky

Národní bankou ve Spojených státech se rozumí komerční banka, která je pronajata a kontrolována federální vládou a funguje podle federálních předpisů. Primárním federálním regulátorem národní banky je Úřad kontrolora měny (OCC), což je agentura spadající pod ministerstvo financí USA. Národní banka funguje jako členská banka Federálního rezervního systému a musí být členem Federální korporace pro pojištění vkladů (FDIC) Federální korporace pro pojištění vkladů (FDIC) Federální korporace pro pojištění vkladů (FDIC) je vládní instituce, která poskytuje pojištění vkladů proti selhání banky. Tělo bylo vytvořeno.

národní banka

souhrn

  • Národní bankou ve Spojených státech se rozumí komerční banka, která je pronajata a kontrolována federální vládou a funguje podle federálních předpisů.
  • Mezinárodně je národní banka synonymem pro centrální banku země.
  • Národní banky a státní banky se mohou lišit v tom, jak fungují, jaké služby poskytují, jaké předpisy dodržují a jaké poplatky a výdaje platí.

Charakteristika národní banky

Národní banka obdrží chartu od OCC a zaplatí pojistné FDIC. Výhodou na oplátku je, že se banka stane členem Federálního rezervního systému Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu. a bude si moci půjčit od Fedu, když to bude potřeba. Banka, která je pronajata jako národní banka, také přijímá krytí z FDIC pro své vkladatele. Poskytuje pojištěnou ochranu pro prostředky jejich vkladatelů.

I když to není povinné, je běžné, že národní banka zahrnuje „národní“, „národní banka“ nebo „N.A.“ - Národní asociace - jejich jménem.

Na mezinárodní úrovni je národní banka zmiňována ve stejném světle jako centrální banka nebo je banka ovládána národní vládou země, která určuje hospodářskou a finanční politiku.

V obou případech národní banky pomáhají zajistit efektivní bankovní systém, který je nezbytný pro finanční stabilitu.

Funkce národní banky

1. Poskytuje služby a stabilitu

Národní banky hrají klíčovou roli ve finančním systému země tím, že poskytují bankovní služby a stabilitu. Banka umožňuje bezpečné držení vkladů a půjčování, aby usnadnila podnikání.

2. Usnadňuje aukční proces

Ve Spojených státech je národní banka schopna usnadnit proces aukce amerických dluhopisů.

3. Usnadňuje bankovní vedení

Kromě usnadnění aukčního procesu národní banka usnadní také každodenní transakce s místní Federální rezervní bankou. Transakce se nazývají bankovní převody Fedu. Jako záznam, národní banky jsou povinny generovat zprávy o volání do Fedu jednou za čtvrtletí a tyto zprávy zveřejňovat.

Příklady národních bank

Spojené státy

Ve své výroční zprávě za rok 2019 Úřad kontrolora měny uvedl, že federální bankovní systém se skládá z 1200 bank působících ve Spojených státech, z nichž 840 jsou národní banky.

Mezi příklady národních bank v USA patří:

  • PNC banka
  • První národní banka
  • Občanská národní banka
  • Wells Fargo Bank
  • Americká banka

Mezinárodní

S mezinárodní definicí národní banky, která je spojena s centrální bankou země, patří například:

  • Reserve Bank of Australia
  • Švýcarská národní banka
  • Bank of Canada
  • Bank of Japan
  • Bank of England Bank of England Bank of England (BoE) je centrální banka Spojeného království a model, na kterém je postavena většina centrálních bank po celém světě. Od svého založení v roce 1694 se banka změnila z soukromé banky, která půjčovala peníze vládě, na oficiální centrální banku Spojeného království.

Požadavky na národní banky

Aby se banka mohla stát národní bankou ve Spojených státech, bude se muset stát pronajatým kontrolorem měny v rámci Úřadu státní pokladny.

V žádosti o národní banku budou zahrnuty stanovy společnosti Stanovy společnosti Stanovy společnosti (AoA) jsou dokument, který definuje účel společnosti a specifikuje předpisy pro její provoz. Dokument, podání certifikátu organizace, potvrzení o zaplacení základního kapitálu, minimální počet zvolených ředitelů a další požadavky.

Banka bude muset dodržovat zásady, včetně:

  • Udržování bezpečného a spolehlivého bankovního systému
  • Poskytování spravedlivého přístupu k finančním službám celé komunitě
  • Zajištění souladu se zákony a předpisy
  • Podpora spravedlivého zacházení se zákazníky

Pro operace banky bude kontrolor měny hledat následující:

  • Kompetentní vedení se zkušenostmi a odbornými znalostmi
  • Dostatečný kapitál na podporu jejích finančních služeb
  • Schopnost dosáhnout a udržet ziskovost
  • Provozování bezpečným a zdravým způsobem
  • Neobsahuje název, který zkresluje povahu instituce nebo služeb, které nabízí

Národní banky vs. státní banky

Operace

Jak název napovídá, národní banka bude obvykle provozovat celostátní operace a státní banka bude fungovat v jediném státě. Některé národní banky však budou provádět operace pouze v jednom městě nebo státě.

Služby

Pokud jde o služby, státní banky obvykle poskytují osobní a komerční bankovní služby. Zahrnují manipulaci s vklady, nabídku běžných a spořicích účtů a nabídku obchodních, osobních a hypotečních úvěrů.

Národní banky poskytují širší bankovní služby, které mohou zahrnovat mnoho služeb, které státní banka nabídne. Klíčovými charakteristikami, které oddělují národní banku od státní banky, jsou schopnosti dražit státní dluhopisy USA a provádět každodenní transakce s místní bankou Federálního rezervního systému.

Předpisy

Národní banka je regulována kontrolorem měny, což je federální agentura. Národní banka proto dodržuje federální předpisy.

Státní banka je pronajata a prověřena ministerstvem bankovnictví pro stát, v němž konkrétní státní banka působí.

Státním bankám je dána možnost, zda se stanou členskou bankou v rámci Federálního rezervního systému či nikoli. Pokud se banka rozhodne stát se členskou bankou, není velký rozdíl mezi státní bankou a federální bankou, kromě toho, že státní banka bude obecně obchodovat uvnitř státu.

Pokud se stát rozhodne být nečlenskou bankou, bude to regulováno pouze státem, v němž podniká, a FDIC. Obecně bude banka nečlenského státu regulována méně než banka členského státu.

Poplatky a výdaje

Kromě rozdílů mezi předpisy se liší i poplatky a výdaje národní banky a státní banky (členské i nečlenské). Národní banky platí výrazně vyšší částku regulačních poplatků a poplatků za vyšetření než státní banky.

Národní bankyStátní banky
OperacePůsobte na celostátní úrovni nebo v rámci jednoho města či státuPracujte ve státě, ve kterém je objednán
SlužbyŠirší bankovní služby, dražby státních dluhopisů USA a dokončování denních transakcí s místní Federální rezervní bankouVětšinou osobní a komerční bankovní služby
PředpisyDodržujte pouze federální předpisyPůsobit podle státních předpisů jako banka nečlenského státu a podle federálních předpisů jako banka členského státu
Poplatky a výdajeZaplaťte vysokou částku regulačních a vyšetřovacích poplatků a výdajůObvykle platí nižší poplatky a výdaje než národní banka

Klíčové jídlo

Ve Spojených státech se národní bankou rozumí komerční banka, která je objednaná a regulovaná federální vládou. Mezinárodně je národní banka synonymem pro centrální banku. V obou případech národní banka pomáhá zajistit efektivní bankovní systém a finanční stabilitu.

Banka se bude muset kvalifikovat a řídit se postupem, aby se stala pronajatou národní bankou v USA. V závislosti na rozdílech v operacích a službách, které chce banka poskytovat, může nebo nemusí mít smysl, aby se banka rozhodla pro národní charta. S nižšími poplatky a průměrnou menší regulací může být lepší volbou zůstat státní bankou.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Obchodní bankovnictví Obchodní bankovnictví Bankovní služby poskytované výhradně obchodním jednotkám se označují jako prostředky obchodního bankovnictví. Obchodní jednotky, které zahrnují společnosti a omezené
  • Evropská centrální banka (ECB) Evropská centrální banka Evropská centrální banka (ECB) je jednou ze sedmi institucí EU a centrální bankou pro celou eurozónu. Je jednou z nejdůležitějších centrálních bank na světě a dohlíží na více než 120 centrálních a komerčních bank v členských státech.
  • Druhy retailových bank Druhy retailových bank Obecně lze říci, že existují tři hlavní typy retailových bank. Jsou to komerční banky, družstevní záložny a některé investiční fondy, které nabízejí služby retailového bankovnictví. Všichni tři pracují na poskytování podobných bankovních služeb. Patří mezi ně běžné účty, spořicí účty, hypotéky, debetní karty, kreditní karty a osobní půjčky.
  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found