MSCI All Country World Index (ACWI) - přehled, komponenty, použití

MSCI All Country World Index (ACWI) je globální akciový index, který měří výkonnost akcií na rozvinutých i rozvíjejících se trzích. Rozvíjející se trhy „Rozvíjející se trhy“ je pojem, který odkazuje na ekonomiku, která prochází značným ekonomickým růstem a některé má, ale ne všechny, vlastnosti a. Do konce roku 2019 pokryje více než 3 000 akcií po celém světě. Jedná se o index vážený podle tržní kapitalizace vyvinutý společností MSCI Inc., veřejně obchodovatelnou americkou finanční společností.

MSCI All Country World Index (ACWI)Obrázek 1: Alokace trhu indexu MSCI ACWI

Kromě ACWI publikuje MSCI také mnoho dalších indexů, které pokrývají různé geografické regiony a odvětví. Mezi indexy společnosti MSCI patří index EAFE (Evropa, Austrálie a Dálný východ) a index zemí GCC (Rada pro spolupráci v Perském zálivu).

souhrn

  • MSCI All Country World Index (ACWI) měří výkonnost akcií více než 3 000 akcií z rozvinutých i rozvíjejících se trhů.
  • MSCI ACWI lze použít jako měřítko pro hodnocení výkonnosti globálního akciového portfolia.
  • Některé ETF sledují výkonnost MSCI ACWI, což umožňuje investorům investovat globálně s nízkými náklady.

Porozumění světovému indexu MSCI All Country World (ACWI)

MSCI All Country World Index pokrývá akcie velkých a středních společností z 23 rozvinutých trhů a 26 rozvíjejících se trhů v 11 sektorech. Zahrnuje trhy jak z MSCI World Index, tak z MSCI Emerging Market Index. MSCI tedy poskytuje komplexnější pozorování globálního akciového trhu jako celku, což z indexu činí jeden z nejpoužívanějších globálních akciových indexů.

MSCI All Country World Index (ACWI) - komponenty

MSCI ACWI se skládá z přibližně 85% volné tržní kapitalizace. Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnotou nesplacených akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností na každém trhu, který pokrývá. Široké pokrytí a pečlivě navržená metodika podporuje index tak, aby odrážel fluktuace mezi různými sektory, velikostmi, styly a geografickými oblastmi.

MSCI World Index a MSCI Emerging Market Index

Podobně jako MSCI ACWI, Světový index MSCI je také globálním akciovým indexem, který zahrnuje akcie v různých zemích a sektorech. Hlavní rozdíl spočívá v tom, že světový index se zaměřuje na rozvinuté trhy. Pokrývá více než 1600 akcií z 23 vyspělých zemí a regionů, jako je Austrálie, Kanada, Hongkong, Finsko a Japonsko.

S relativně nižší korelací mezi výkonností rozvíjejícího se trhu a rozvinutým trhem poskytuje investice do vlastního kapitálu na rozvíjejících se trzích výhodu diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnit ztráty. Některé rozvíjející se trhy mají také vysoký růstový potenciál, protože země se rychle rozvíjejí.

The Index rozvíjejících se trhů MSCI měří výkonnost vlastního kapitálu rozvíjejících se trhů po celém světě. Pokrývá více než 1100 akcií z 26 zemí, včetně Číny, Ruska, Mexika, Jižní Afriky, Indie a některých dalších rozvojových zemí. Index MSCI Emerging Market je většinou tvořen trhy v Číně, Koreji a Tchaj-wanu s váhou 33%, 12% a 11%.

Používání MSCI All Country World Index (ACWI)

Globální investování je jednou z účinných metod, které mohou investoři použít k diverzifikaci svých portfolií. Držením více akcií s nízkou korelací mezi nimi na stejném trhu mohou investoři snížit specifické riziko firmy (nesystematické riziko), ale systematické riziko Systematické riziko Systematické riziko je ta část celkového rizika, která je způsobena faktory mimo kontrolu konkrétní společnosti nebo jednotlivce. Systematické riziko je způsobeno faktory, které jsou mimo organizaci. Veškeré investice nebo cenné papíry podléhají systematickému riziku, jedná se tedy o nediferencovatelné riziko. Zůstává.

Expozice vůči zahraničním akciím může dále diverzifikovat portfolia a snížit systematické riziko. Investoři a správci portfolia tedy hledají investiční příležitosti v různých zemích. Účastníci trhu považují MSCI ACWI za důležitý nástroj pro globální investice.

MSCI ACWI se často používá jako měřítko pro hodnocení výkonnosti globálního akciového portfolia, zejména u pasivních investic. Správce portfolia může porovnat výnos a volatilitu portfolia s indexem. Aktivní výnos Aktivní výnos Aktivní výnos označuje zisky nebo ztráty z portfolia, které přímo souvisejí s rozhodnutími manažera portfolia. Aktivní návratnost, informační poměr a chyba sledování jsou některé z měřidel, kterými lze vyhodnotit, jak si portfolio vede ve srovnání s jeho srovnávacím testem.

Přes výhody diverzifikace globálních investic může být nákup akcií z různých zemí a odvětví nákladný a složitý, zejména pro jednotlivé investory. Díky tomu je fond obchodovaný na burze (ETF) výhodnou volbou.

IShares MSCI ACWI ETF (ACWI) sleduje výkonnost MSCI ACWI. Drží kolem 2 200 akcií z více než 3 000 akcií z indexu. Investoři mohou získat investiční výsledek MSCI ACWI s malým množstvím kapitálu a nízkými náklady držením ETF iShares.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Index vážený podle kapitalizace Index vážený podle kapitalizace Index vážený podle kapitalizace (index vážený podle kapitalizace, CWI) je typ indexu akciového trhu, ve kterém je každá složka indexu vážena vzhledem k její celkové tržní kapitalizaci. V indexu váženém podle kapitalizace mají větší dopad na hodnotu indexu společnosti s větší tržní kapitalizací.
  • Informační poměr Informační poměr Informační poměr měří rizikově upravené výnosy finančního aktiva nebo portfolia ve vztahu k určité referenční hodnotě. Tento poměr si klade za cíl ukázat nadměrné výnosy ve vztahu k referenční hodnotě a také konzistenci při generování nadměrných výnosů.
  • Tracking Error Tracking Error Tracking error je míra finanční výkonnosti, která určuje rozdíl mezi fluktuacemi výnosů investičního portfolia a fluktuacemi výnosů zvolené referenční hodnoty. Kolísání návratnosti se primárně měří směrodatnými odchylkami.
  • Index volatility (VIX) VIX Chicago Board Options Exchange (CBOE) vytvořil index VIX (CBOE Volatility Index) pro měření očekávané 30denní volatility amerického akciového trhu, někdy nazývané „index strachu“. VIX je založen na cenách opcí v indexu S&P 500

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found