Čistá provozní ztráta (NOL) - přehled, NOL Carryback, NOL Carryforward

Čistá provozní ztráta (NOL) je situace, kdy povolené odpočty společnosti přesahují v daném období zdanitelný příjem. Protože odpočitatelné položky společnosti jsou vyšší než její skutečný příjem, je Internal Revenue Service (IRS) How to Use the IRS.gov Web IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a umožňují společnosti využít ztrátu a v budoucnu ji převést k započtení budoucích zisků. Pomáhá snižovat daňovou povinnost podniku.

Čistá provozní ztráta

Běžné důvody pro čistou provozní ztrátu

Jedním z nejčastějších důvodů čistých provozních ztrát je situace, kdy jsou společnosti v počátečních počátečních letech. V rané fázi nejsou začínající podniky často ziskové. Další častou příčinou NOL jsou ztráty vzniklé podniku při jeho provozu. Běžně se to vyskytuje v podnicích, které jsou cyklické. Cyklický průmysl Cyklický průmysl označuje typ odvětví, jehož schopnosti generování výnosů jsou spojeny s hospodářským cyklem. Jinými slovy, cyklický průmysl v přírodě.

Příkladem je těžební podnikání, kde mohou v jednom období generovat velké zisky, v příštím období získat NOL, ale v následujícím období zisk znovu vydělat. V takovém případě mohou ve druhém roce převést NOL na vyrovnání daní ve třetím roce.

Když společnosti nahlásí NOL, mohou se stát tři běžné věci:

  1. Společnost za konkrétní období nedluží žádné daně;
  2. Společnost může získat náhradu za dříve zaplacené daně; a
  3. Společnost může využít své obchodní ztráty ke snížení budoucího zdanitelného příjmu.

NOL Carryback

Výhodou převodu NOL je snížení daňové povinnosti společnosti. Rok, kdy nastane NOL, bude označen jako rok NOL. Od tohoto okamžiku může společnost převést částku zpět na předchozí dva roky.

Někdy však může částku přenést zpět na tři roky za zvláštních okolností, jako jsou ztráty způsobené krádeží. Dělá se to prostřednictvím podání pozměněného přiznání (pomocí formuláře IRS 1040x).

NOL Carryforward

V případě, že společnost nechce převést NOL zpět nebo nahlásí nadbytečnou NOL, může se rozhodnout ji převést kdykoli během 20letého období. Pro převod NOL společnost generuje plán pro sledování všech svých kumulativních ztrát, které se používají ke snížení zisků v budoucích letech, dokud zůstatek v převodu NOL nebude nulový.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Odložená daňová odpovědnost Odložená daňová povinnost / aktivum Odložený daňový závazek nebo pohledávka vznikají, když existují dočasné rozdíly mezi účetní a skutečnou daní z příjmu. Existuje řada typů transakcí, které mohou vytvářet dočasné rozdíly mezi příjmy z knihy před zdaněním a zdanitelnými příjmy, a tak vytvářet odložené daňové pohledávky nebo závazky
  • Splatná daň z příjmů Splatná daň z příjmů je termín, který se vztahuje k daňové povinnosti obchodní organizace vůči vládě, kde působí. Výše závazku bude vycházet z jeho ziskovosti během daného období a příslušných daňových sazeb. Splatná daň se nepovažuje za dlouhodobý závazek, ale za běžný závazek,
  • Čistý provozní příjem (NOI) Čistý provozní příjem (NOI) Čistý provozní příjem (NOI) je hodnota nemovitosti vytvářející příjmy, když se celkové provozní náklady a ztráty z prázdných prostor odečtou od
  • Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem Zdanitelným příjmem se rozumí jakákoli kompenzace fyzické nebo právnické osoby, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found