Negativní přenos - přehled, jak to funguje, příklady

Negativní carry je carry trade se záporným výnosem, což znamená, že náklady na držení (účetní) investice přesahují výnos.

Negativní Carry

Jak to funguje

Za výjimečných okolností je rozumné koupit aktivum s nízkým výnosem pomocí (půjčky) aktiva s vysokým výnosem. Než budeme pokračovat, pokusme se pochopit primární motiv takové transakce.

Ve financích se všichni investoři řídí jedinečným motivem generování výnosů. Ve většině případů je totéž získáno buď z dividend, nebo z úrokového výnosu. Úrokový výnos Úrokový výnos je částka vyplacená účetní jednotce za půjčení jejích peněz nebo za to, že její účetní jednotka může použít své prostředky. Ve větším měřítku je úrokový příjem částka vydělaná z peněz investora, které umístí do investice nebo projektu. . Zhodnocení kapitálu je však také velmi silnou zbraní k vytváření výnosů. V případě negativního přenosu je primárním motivem získání výnosů prostřednictvím zhodnocení kapitálu.

Příklady negativního přenosu

Několik příkladů, které jsou uvedeny níže, nám pomůže pochopit komplikovaný mechanismus negativního přenosu

1. Negativní provedení transakce na Forexu

Předpokládejme, že existují dvě země: Země A a Země B s měnami A a B, kde jsou obě měny v paritě (A = B). A má nominální úrokovou sazbu 10% s mírou inflace 15%. B má nominální úrokovou sazbu 5% s inflací 1%.

Pohled na úrokovou sazbu nás vede k přesvědčení, že existuje pozitivní přenos ve výši 5% (10% - 5%). Parita kupní síly určuje, že měna s vyšší inflací by se měla znehodnocovat, aby si udržela stejnou kupní sílu. Zahrnutím principů parity kupní síly Parita kupní síly Koncept parity kupní síly (PPP) se používá k multilaterálnímu srovnání národních příjmů a životní úrovně různých zemí. Kupní síla se měří cenou konkrétního koše zboží a služeb. Parita mezi dvěma zeměmi tedy znamená, že jednotka měny v jedné zemi bude nakupovat, je zřejmé, že A musí znehodnocovat nejméně o 5% a B bude posilovat o 4%.

Chcete-li mít z takového scénáře prospěch, bude muset investor provést carry trade půjčením peněz v A a výtěžek použít na nákup B. Výplata z transakce by vypadala asi takto - odliv 10% na fiktivní jistinu A100 a příjem 5% na jistinu B100, z čehož vyplývá čistý odliv 5.

Tím, že se drží obchodu, tak investor ztrácí peníze, tj. Dochází k negativnímu přenosu. Jak je však vysvětleno výše, parita kupní síly se rozběhne a hlavní A100 bude odepisovat na A95 a B100 ocení na B104. Znamená to zhodnocení kapitálu ve výši 9 při výměně jistin na konci transakce. Navzdory negativnímu přenosu, kapitálové zhodnocení 9 vyrovnává ztrátu v přenosu.

2. Negativní přenos v oblasti nemovitostí

Zvažte realitní transakci zahrnující dům zakoupený za 1 milion dolarů a financovaný hypotékou s úrokovou sazbou 2%. Předpokládejme, že dům je pronajatý a poskytuje výnos z pronájmu (roční příjem z pronájmu vydělený kupní cenou domu) ve výši 1,6%. Je to další příklad negativního nošení v práci. Aktiva s nízkým výnosem jsou financována pomocí vysoce výnosného nástroje.

Znovu, jak bylo zdůrazněno v předchozím případě, zhodnocení kapitálu je klíčovou proměnnou, která přiměje investory k provádění takových transakcí. Pokud se ceny za tři roky zdvojnásobí na 2 miliony USD z 1 milionu USD, znamená to, že CAGR CAGR CAGR znamená Složenou roční míru růstu. Jde o měřítko roční míry růstu investice v průběhu času, přičemž je zohledněn účinek složení. ~ 24%, což je podstatně větší než záporná hodnota 0,4%.

3. Negativní provedení úvěrových derivátů

V důsledku globální finanční krize 2008–2009 Globální finanční krize Globální finanční krize 2008–2009 odkazuje na obrovskou finanční krizi, které svět čelil v letech 2008–2009. Finanční krize si vybrala svou daň na jednotlivcích a institucích po celém světě , přičemž miliony Američanů jsou hluboce zasaženy. Finanční instituce začaly klesat, mnoho z nich bylo pohlceno většími subjekty a vláda USA byla nucena nabízet výpomoc, ukázalo se, že úvěrové deriváty mohou být dvojsečnou zbraň. Uvažujme o swapu úvěrového selhání (CDS), což je pojistka, kterou si investor kupuje, aby se chránil před poklesem schopnosti emitenta dluhu včas splácet úroky a splácet jistinu.

Takže na jedné straně jsme získali investora, který je dlouho v CDS. To znamená, že platí malý poplatek jako procento z nesplaceného dluhu emitentovi CDS s nadějí, že podkladový emitent dluhu přestane splácet. Výplata by vypadala jako ta níže.

Zaplaťte 2% z nesplaceného dluhu 100 $ jako prémii s nadějí, že podkladový emitent dluhu (100 $) přestane platit. Do doby, než se emitent dostane do výchozího stavu, dochází k odlivu 2%.

Když je emitent v prodlení, držitel CDS skončí s odměnou 100 $. Závěrem lze říci, že když investor zaplatí pouhé 2 $, je schopen vydělat 100 $. Je to další ukázka negativního působení v práci. Platíme peníze za nákup aktiva, které má za následek pouze odliv 2 $, pokud kreditní událost Kreditní událost Kreditní událost odkazuje na negativní změnu v úvěrové situaci dlužníka, která spouští podmíněnou platbu ve swapu úvěrového selhání (CDS). Dochází k němu v případě, že jednotlivec nebo organizace nesplácí svůj dluh a není schopen dodržovat podmínky zadané smlouvy, což vyvolá úvěrový derivát, jako je swap úvěrového selhání. se děje.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Swap úvěrového selhání (CDS) Swap úvěrového selhání Swap úvěrového selhání (CDS) je druh úvěrového derivátu, který poskytuje kupujícímu ochranu před selháním a dalšími riziky. Kupující CDS provádí pravidelné platby prodejci až do data splatnosti kreditu. V dohodě se prodávající zavazuje, že v případě prodlení emitenta dluhu zaplatí prodávající kupujícímu veškeré pojistné a úroky
  • Kreditní událost Kreditní událost Kreditní událost označuje negativní změnu v bonitě dlužníka, která spouští podmíněnou platbu ve swapu úvěrového selhání (CDS). Dochází k němu v případě, že jednotlivec nebo organizace nesplácí svůj dluh a není schopen dodržovat podmínky zadané smlouvy, což vyvolá úvěrový derivát, jako je swap úvěrového selhání.
  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found