Vzorec% rozdílu - přehled, příklad, způsob použití

Vzorec% rozdílu nám umožňuje najít procentuální rozdíl mezi dvěma čísly, přičemž jedno z čísel je použito jako základní číslo. Vzorec pro% rozdíl bere jako vstup dvě čísla - základní číslo a nové číslo - a jako výstup udává procentuální rozdíl mezi novým číslem a základním číslem. Vzorec vygeneruje různé výsledky v závislosti na tom, které číslo je vybráno jako základní číslo a které číslo je vybráno jako nové číslo.

Příklad vzorce% rozdílu

Zvažte následující příklad: Základní číslo je 120 a nové číslo je 11. Vzorec% rozdílu nám dává rozdíl mezi dvěma čísly jako zlomek základního čísla 120. V tomto případě vzorec% rozdílu dává jako výstup -90.83%. To znamená, že nové číslo je o 90,83% menší než základní číslo.

Pokud použijeme 11 jako základní číslo a 120 jako nové číslo, pak je výsledek 990.91%. To znamená, že nové číslo je o 990,91% větší než základní číslo. Je to rozdíl mezi těmito dvěma čísly vzhledem k základnímu číslu 11.

Použití vzorce% rozdílu v aplikaci Microsoft Excel

Předpokládejme, že analytik chce porovnat ceny akcií různých společností před a po vydání ročních výkazů. Analytik může pomocí vzorce% rozdílu odpovědět na klíčovou otázku: Jaká byla procentní změna cen akcií před a po zveřejnění roční účetní závěrky Tři účetní závěrky Tři účetní závěrky jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě. Předpokládejme, že analytik dostane následující datovou sadu:

% Rozdílový vzorec

Krok 1: Otevřete data v aplikaci Excel. Mělo by to vypadat jako tabulka dat níže:

% Rozdílový vzorec - krok 1

Krok 2: Analytik může k určení% rozdílu použít následující vzorce.

% Rozdílový vzorec - krok 2

Krok 3: Analytik by měl získat následující výstup:

% Rozdílový vzorec - krok 3

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Ověření dat Ověření dat Ověření dat v aplikaci Excel je existující a přístupný nástroj k zajištění integrity dat při vytváření finančního modelu. I když je to jen snadný krok navíc, ověření dat v aplikaci Excel je mimořádně užitečným nástrojem k zabezpečení vstupů a výstupů vašeho modelu.
  • Zdarma kurz Crash
  • Výpis IF mezi dvěma čísly IF Výpis mezi dvěma čísly Stáhněte si tuto bezplatnou šablonu pro výrok IF mezi dvěma čísly v aplikaci Excel. V tomto tutoriálu vám ukážeme, jak vypočítat IF pomocí příkazu AND. Naučte se, jak vytvořit příkaz IF, který otestuje, zda buňka obsahuje hodnotu mezi dvěma čísly, a poté vygeneruje požadovaný výsledek, pokud je tato podmínka splněna

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found