Poměr nákladů - definice, komponenty, praktický příklad

Poměr nákladů je poplatek účtovaný investiční společností za správu fondů akcionářů. Investiční společnosti, jako jsou podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich při správě fondů investorů často vznikají různé provozní náklady a na pokrytí výdajů účtují malé procento ze spravovaných fondů.

Poměr nákladů

Některé z nákladů vzniklých investičním společnostem zahrnují náklady na reklamu, správu, náklady na správu SG&A SG&A zahrnuje všechny nevýrobní náklady vzniklé společnosti v daném období. To zahrnuje výdaje, jako je nájemné, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy a další. Příležitostně může zahrnovat i náklady na odpisy, poplatek za správu a náklady na právní zastoupení. Výdaje jsou odečteny z fondů investora a snižuje celkovou návratnost investic.

Náklady zahrnuty do poměru nákladů

Počet provozních nákladů vzniklých při správě fondů investorů se u různých investičních společností liší. Typickému fondu mohou vzniknout následující výdaje:

1. Poplatek za správu

Poplatek za správu platí investor společnosti spravující portfolio jako kompenzaci za správu fondů jejich jménem. Účelem poplatku je kompenzovat správcům fondů jejich čas a odborné znalosti při výběru cenných papírů s vysokou návratností pro jejich klienty a při správě portfolia investic.

Poplatky za správu tvoří velkou část poměru výdajů a mohou se pohybovat od 0,5% do 2,0%. Investoři upřednostňují společnosti pro správu portfolia, které účtují nižší poplatek za správu, protože vyšší poplatek snižuje návratnost jejich investic.

2. Právní výdaje

Investičním fondům mohou také vzniknout určité právní náklady při správě fondů akcionářů. Právní poplatky se platí právníkům za zpracování papírování souvisejících s akciovými certifikáty, podání SEC Druhy podání SEC SEC vyžaduje, aby veřejně obchodované společnosti předkládaly různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S- 1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí. , licence a také dodržování různých předpisů. Poplatky mohou být uhrazeny také právníkům zastupujícím společnost, pokud je zapojena do právních sporů s regulačními orgány, konkurenty, investory a dalšími zúčastněnými stranami. Na rozdíl od poplatků za správu tvoří právní náklady malé procento z poměru nákladů.

3. Poplatky převodního agenta

Tyto poplatky se platí převodním agentům, kterými mohou být banka nebo svěřenecká společnost, která je pověřena vedením záznamů investorů. Když zákazníci prodávají nebo kupují část nebo všechny své investice do portfoliové společnosti, je třeba klientské účty pravidelně aktualizovat, aby tyto změny odrážely.

Agenti přenosu mají za úkol tyto úkoly zpracovat, aby mohli sledovat každodenní změny ve výpisech z účtu. Zpracovávají žádosti o nákup, vydávají certifikáty novým vlastníkům, řeší případy odcizených nebo ztracených certifikátů a jednají jako prostředníci mezi investory fondu a společností.

5. Marketingové poplatky

Marketingové poplatky jsou náklady, které investiční fond vynaloží na reklamu svých produktů a služeb potenciálním akcionářům za účelem získání více peněz na investice. Tyto poplatky se používají k vytváření reklamních bannerů, tisku a distribuci brožur potenciálním akcionářům a sponzorování reklam na cílovém trhu.

Čím více peněz má investiční fond, tím více portfolií, do kterých může společnost investovat, což pro správce fondů znamená vyšší poplatek za správu. Marketingové poplatky se přidávají k nákladovému poměru a tvoří malé procento z tohoto poměru.

Změny v poměru nákladů

Poměr nákladů společnosti je obvykle předvídatelný a investiční fond s vysokým poměrem nákladů bude pravděpodobně i nadále fungovat s vysokým poměrem nákladů. Investor, který plánuje spravovat své fondy podílovým fondem, si může prohlédnout prospekt fondu a zjistit jeho průměrný nákladový poměr za posledních pět let.

Provozní náklady fondu se skládají z fixních i variabilních nákladů Fixní a variabilní náklady Cost je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé, které se počítají jako fixní procento aktiv fondu. To znamená, že výdaje se chovají jako variabilní výdaje, protože celkové výdaje budou záviset na celkových spravovaných aktivech v daném okamžiku.

Předpokládejme například, že fond účtuje poplatek za správu ve výši 1% z celkových spravovaných aktiv. To znamená, že fond bude účtovat konstantní 1% bez ohledu na jakékoli zvýšení celkových spravovaných aktiv. Pokud celková aktiva fondu činila v roce 2017 30 000 000 USD a poté se zvýší na 35 000 000 USD v roce 2018, bude účtovaný poplatek za správu roven 300 000 USD a 350 000 USD. Obdobně se fixní náklady, jako je nájemné, budou lišit v procentech v závislosti na celkových aktivech, která jsou spravována v různých obdobích.

Indexové fondy vs. aktivně spravované fondy

Indexové fondy a aktivně spravované fondy účtují různé poměry výdajů kvůli rozdílu v jejich provozních režimech. Indexové fondy jsou pasivně spravované fondy, což znamená, že správce fondu sleduje portfolia pouze pomocí srovnávacího indexu fondu. Pasivně spravované fondy nevyžadují aktivní manažerský tým, což znamená, že poměr výdajů může být udržován na spodní straně. Pasivní indexové fondy účtují průměrný výdajový poměr 0,2% nebo nižší.

Na druhé straně aktivně spravované fondy zaměstnávají analytiky a výzkumné týmy k identifikaci a analýze potenciálních investic, které nabízejí vyšší návratnost. Aktivně spravované fondy často způsobují vysoké provozní náklady a náklady se přenášejí na akcionáře ve formě nákladových poměrů. Průměrný poměr aktivně spravovaných fondů se pohybuje od 0,5% do 1,0%

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Čistá hodnota aktiv Čistá hodnota aktiv Čistá hodnota aktiv (NAV) je definována jako hodnota aktiv fondu snížená o hodnotu jeho závazků. Pojem „čistá hodnota aktiv“ se běžně používá ve vztahu k podílovým fondům a používá se k určení hodnoty držených aktiv. Podle SEC jsou podílové fondy a podílové investiční fondy (UIT) povinny vypočítat svou NAV
  • Správa soukromého majetku Správa soukromého majetku Správa soukromého majetku je investiční praxe, která zahrnuje finanční plánování, správu daní, ochranu aktiv a další finanční služby pro jednotlivce s vysokou čistou hodnotou (HNWI) nebo akreditované investory. Správci soukromého majetku vytvářejí úzké pracovní vztahy s bohatými klienty, aby pomohli vybudovat portfolio, které splňuje finanční cíle klienta.
  • Poplatek za zádržné Poplatek za zádržné Poplatek za zádržné je počáteční cena placená jednotlivcem za služby poradce, konzultanta, právníka, nezávislého pracovníka nebo jiného odborníka.
  • Poplatek za službu Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, se vztahuje na poplatek vybíraný k zaplacení služeb, které se vztahují k zakoupenému produktu nebo službě.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found