Stock promotéři - definice, aktivity propagující akcie a nástroje

Organizátoři akcií jsou jednotlivci nebo instituce, které pomáhají společnostem při zvyšování kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se v dnešním odvětví děje. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování. . Získávají finanční prostředky pro společnosti tím, že upoutávají pozornost potenciálních investorů.

Pořadatelé akcií

Činnosti propagující akcie

Propagátoři akcií jsou proslulí svými operacemi s penny stock Penny Stock Penny stock je běžný podíl malé veřejné společnosti, s níž se obchoduje za nízkou cenu. Specifické definice penny zásob se mohou v jednotlivých zemích lišit. Například ve Spojených státech se berou v úvahu akcie, které se obchodují za cenu nižší než 5 USD. Propagace penny zásob často zahrnuje nezákonné a podvodné činnosti, jako jsou systémy čerpání a skládky. Kromě toho mohou používat zavádějící prohlášení a klamná prohlášení společností. Při těchto činnostech je jejich úlohou rychle nafouknout ceny akcií a vydělat vysoké zisky pro současné akcionáře. Ve skutečnosti však akcie nemají prakticky nic.

Přesto není pravda, že všichni propagátoři akcií jsou zapojeni do podvodných aktivit. Naopak hrají velmi důležitou roli na finančních trzích Burza cenných papírů Burza cenných papírů je tržištěm, kde se nakupují a prodávají cenné papíry, jako jsou akcie a dluhopisy. Burzy cenných papírů umožňují společnostem získávat kapitál a investorům činit informovaná rozhodnutí pomocí informací o cenách v reálném čase. Výměnou může být fyzické umístění nebo platforma elektronického obchodování. . Jednotlivci nebo firmy jsou důležité pro malé, mladé společnosti s omezeným přístupem k novým fondům. Pomocí své sítě mohou rychle přilákat pozornost investorů na takové společnosti, které pro svůj provoz a růst potřebují kapitál.

Historicky mladší těžební společnosti často používaly promotory akcií. Těžba je kapitálově náročné odvětví, kde růst společnosti trvá mnoho let. Mohou inzerovat společnosti mezi investory, aby zajistily příliv kapitálu nezbytný pro podporu dalšího růstu podniků.

Nástroje skladových promotérů

Organizátoři akcií obvykle používají různé nástroje k upoutání pozornosti potenciálních investorů. Mezi nejběžnější nástroje patří následující:

1. Studené volání

Studené volání zahrnuje volání potenciálním investorům s nabídkou na koupi akcií společnosti. Toto byl vždy hlavní nástroj propagátorů akcií. V současnosti ztrácí na důležitosti s rozvojem dalších komunikačních prostředků.

2. E-maily

Akcioví promotéři mohou zaslat potenciálním investorům s jejich nabídkou řadu e-mailů.

3. Sociální média

V současné době propagátoři akcií aktivně využívají sociální média k hledání potenciálních investorů. Mohou přímo kontaktovat potenciální investory na platformách sociálních médií nebo vytvářet reklamy na platformách (obvykle reklamy typu click-and-bait).

4. Zprávy

Některé firmy propagující akcie připravují investiční zprávy s podrobným popisem činnosti společnosti a finančními výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě. Zprávy jsou distribuovány potenciálním investorům pomocí určitých distribučních kanálů (např. E-mail).

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Modrý čip Modrý čip Modrý čip je zásobou dobře zavedené společnosti s pověstí spolehlivosti, kvality a finanční stability. Akcie blue chip jsou obvykle lídry na trhu ve svých sektorech a jejich tržní kapitalizace dosahuje miliard dolarů.
  • Primární trh Primární trh Primárním trhem je finanční trh, na kterém jsou vydávány nové cenné papíry, které jsou k dispozici pro obchodování jednotlivci a institucemi. Obchodní aktivity kapitálových trhů se dělí na primární trh a sekundární trh.
  • Spekulant Spekulant Spekulant je osoba nebo firma, která, jak název napovídá, spekuluje - nebo odhaduje - že cena cenných papírů půjde nahoru nebo dolů a obchoduje s cennými papíry na základě jejich spekulací. Spekulanti jsou také lidé, kteří vytvářejí bohatství a začínají, financují nebo pomáhají rozvíjet podniky.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found