Ověření dat v aplikaci Excel - Zjistěte, jak ověřit data v aplikaci Excel

Ověření dat v aplikaci Excel je existující a přístupný nástroj k zajištění integrity dat při vytváření finančního modelu. Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. I když je to jen snadný krok navíc, ověření dat v aplikaci Excel je mimořádně užitečným nástrojem k zabezpečení vstupů a výstupů vašeho modelu. Cílem tohoto článku je poskytnout čtenářům v jednoduchých a snadných krocích lepší pochopení toho, proč a jak používat ověřování dat.

Příklad ověření dat v aplikaci Excel

V tomto příkladu použijeme ověření dat, abychom zajistili, že hrubá marže zůstane v rozsahu 0 až 0,9.

Ověření dat v aplikaci Excel

V aplikaci Excel se ověření dat nachází na pásu karet „Data“ v části „Ověření dat“. Po kliknutí se zobrazí okno pro ověření dat. Zobrazí se tři karty: Nastavení, Vstupní zpráva a Chybové upozornění.

Ověření údajů - příklad 1

Na tomto snímku obrazovky vidíme, že vstupní rozsah „GrossMargin“ byl nastaven na 0 až 90 procent. I když nevidíte kartu „Chybová výstraha“, byla nastavena tak, aby varovala uživatele varovnou zprávou, pokud byl vstup „GrossMargin“ nastaven mimo rozsah. Toto je užitečný příklad, protože hrubé marže jsou vždy mezi 0 a 1; je však extrémně vzácné, že hrubé marže přesahují 90% tržeb. V zájmu zajištění integrity dat a vyloučení možnosti hrubé marže přesahující 90% tržeb bylo použito ověření dat.

Použití ověření dat k nalezení neplatných dat

Pokud na vstupy modelu vložíte ověření dat, můžete zkontrolovat, zda uživatelé nastavili vstupy mimo přednastavené rozsahy ověření dat. Chcete-li označit jakékoli neplatné datové vstupy, můžete kliknout na pásmo „Data“, poté na „Ověření dat“ a nakonec na „Kruhová neplatná data“.

Ověření dat - příklad 2

Demonstrace ověření dat v aplikaci Excel

Pro tuto demonstraci a v průběhu kurzu jsme použili Excel 2016.

Dále na kartě „Vstupní zpráva“ napíšeme naši zprávu, která se zobrazí na našem vstupu. Pod nadpis napíšeme „Pozor:“ a pod vstupní zprávu vypíšeme: „Zadejte prosím svůj předpoklad pro hrubé marže. Historicky hrubé marže jsou mezi 0 a 90 procenty “. Před kliknutím na tlačítko „Ověření dat“ vyberte pomocí kurzoru vstup, který chcete ověřit. V této ukázce je zvolený vstup „GrossMargin“. Stejně jako v předchozím příkladu nastavíme vstup „GrossMargin“ na hodnotu mezi 0 a 0,9. Chcete-li na tento vstup uvést ověření dat, jednoduše klikněte na „Ověření dat“ a na kartě „Nastavení“ nastavte svá kritéria.

Ověření údajů - příklad 3

Ověření údajů - příklad 4

Po dokončení tohoto nastavení se na našem vstupu „GrossMargin“ zobrazí následující:

Ověření údajů - příklad 4

Vstupní zpráva bude sloužit jako připomenutí pro všechny nové uživatele, aby nastavili vstup mezi rozsahem, jak je uvedeno v poznámce.

Nakonec můžete na kartě „Chybové upozornění“ nastavit různé styly upozornění, včetně „Zastavit“, „Varování“ a „Informace“. Pro naši demonstraci nastavíme styl na „Varování“. Nadpis bude také „Varování“ s chybovou zprávou „Zadali jste předpoklad hrubé marže, který není mezi 0 a 90 procenty.“

Ověření dat - příklad 5

Poté kliknutím na OK dokončíme nastavení ověření dat. Nyní zadáme 95% do vstupu „GrossMargin“, abychom zajistili, že chybová zpráva bude fungovat správně. Je-li vyplněno správně, zobrazí se tato chybová obrazovka, když na „GrossMargin“ vložíte 95%:

Ověření dat - příklad 6

Když se zobrazí chybová zpráva, pokračujeme kliknutím na „Ano“. Poté použijeme funkci „Circle Invalid Data“, jak je vysvětleno výše, abychom našli vstup, který je mimo náš přednastavený rozsah.

Ověření dat - příklad 7

souhrn

Nástroj pro ověřování dat v aplikaci Excel je snadno použitelná dovednost, která umožňuje uživatelům zajistit integritu dat, a tak s důvěrou používat své modely. V tomto článku jsme prozkoumali postupný proces uvedení ověření dat na vybrané vstupy, nastavení vstupních kritérií, výběr vstupní zprávy a nakonec chybové hlášení. Naučili jsme se také, jak označit neplatná data pomocí nástroje „Circle Invalid Data“.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce používáním ověřování dat v aplikaci Excel. Podívejte se na následující další bezplatné finanční zdroje, abyste se i nadále stali světovým finančním analytikem.

  • Analýza citlivosti ve finančním modelování
  • Finanční modelování nemovitostí
  • Finanční model a ocenění při spuštění / elektronickém obchodování
  • Finanční model těžby a oceňování

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found